14 νέοι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram το 2022

14 νέοι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram το 2022

Οι ακόλουθοι του Instagram δεν είναι απλώς αριθμοί – είναι μέλη της διαδικτυακής σας κοινότητας.

Έτσι, η ανάπτυξη στο Instagram μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην σελίδα σας, να κάνετε περισσότερες πωλήσεις ή ακόμα και να γίνεται influencers.

Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε 14 τρόπους για να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram – χωρίς τους λογαριασμούς spam ή τα bots.

Πώς να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Instagram το 2022

Αν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερους ακολούθους στο Instagram φέτος, ακολουθούν 14 αποδεδειγμένοι τρόποι που πρέπει να δοκιμάσετε στον λογαριασμό σας:

 1. Ξεκινήστε να δημιουργείτε Reels στο Instagram
 2. Βελτιστοποιήστε τις περιγραφές των αναρτήσεών σας ώστε να είναι πιο εύκολες στην αναζήτηση
 3. Διαμορφώστε το προφίλ σας ώστε να κάνει μια έντονη πρώτη εντύπωση
 4. Μελετήστε και χρησιμοποιήστε τα καλύτερα hashtag
 5. Διοργανώστε έναν διαγωνισμό
 6. Συνεργαστείτε με influencers και εταιρείες
 7. Δημιουργήστε περιεχόμενο που είναι εύκολα κοινοποιήσιμο (συμπεριλαμβανομένων χιουμοριστικών εικόνων/βίντεο)
 8. Διατηρήστε μια συγκεκριμένη θεματολογία στο προφίλ σας
 9. Προωθήστε το λογαριασμό σας σε διαφορετικές πλατφόρμες
 10. Δημιουργήστε ένα Instagram Challenge
 11. Ενθαρρύνετε τους ακολούθου σας δημοσιεύσουν το δικό τους περιεχόμενο και να χρησημοποιήσουν το δικό σας hashtag
 12. Κάντε το περιεχόμενο σας διαθέσιμο σε όλους
 13. Δημοσιεύστε τακτικά
 14. Προσθέστε λέξεις-κλειδιά στο bio σας

#1: Ξεκινήστε να δημιουργείτε Reels στο Instagram

Εάν δεν έχετε ασχοληθεί ακόμα με τα Reels του Instagram, μπορεί να χάνετε μια τεράστια ευκαιρία να αυξήσετε τους ακόλουθους σας.

Τα Reels, τα βίντεο σύντομης μορφής σαν τα Tik Tok, εξακολουθούν να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προσέγγισης νέου κοινού στην εφαρμογή.

Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας του Instagram, οι θεατές στην αρχική των Reels βλέπουν περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει τόσο από χρήστες που ακολουθούν όσο και από χρήστες που δεν ακολουθούν.

Αυτό σημαίνει ότι τα Reels που δημιουργείτε μπορούν εύκολα να εμφανιστούν σε άτομα που δεν σας ακολουθούν – συμβάλλοντας στην αύξηση της προβολής σας και στην αύξηση των ακολούθων σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα:

 • Χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά και hashtags στην λεζάντα των Reels που περιγράφουν με ακρίβεια το περιεχόμενο του βίντεό σας
 • Χρησιμοποιήστε δημοφιλείς ήχους
 • Διατηρήστε τα Reels σας σύντομα και γρήγορα για να ενθαρρύνετε τις επαναλαμβανόμενες προβολές
 • Δημιουργήστε πρωτότυπο περιεχόμενο
 • Προσθέστε κείμενο στην οθόνη για χρήστες που παρακολουθούν χωρίς ήχο
 • Στοχεύστε σε υλικό βίντεο υψηλής ποιότητας

Πειραματιστείτε με τις δημοφιλείς τάσεις, κάντε ένα βίντεο “behind the scenes” ή ακόμα και μοιραστείτε το πριν και το μετά του προϊόντος σας.

#2: Βελτιστοποιήστε τις περιγραφές των αναρτήσεών σας ώστε να είναι πιο εύκολες στην αναζήτηση

Η βελτιστοποίηση των αναρτήσεών σας στο Instagram για αναζήτηση είναι μια σημαντική στρατηγική στο Instagram για να αυξήσετε τους ακόλουθούς σας.

Μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση από το Instagram, οι αγγλόφωνοι χρήστες σε 6 χώρες μπορούν πλέον να κάνουν αναζήτηση στο Instagram χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Instagram μέσω του The Verge, η ομάδα λαμβάνει υπόψη μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του «τύπου περιεχομένου, των λεζάντων, πότε δημοσιεύτηκε» και πολλά άλλα για να εμφανίσει σχετικά αποτελέσματα.

Χρησιμοποιεί επίσης machine learning για να “βρίσκει το πιο ταιριαστό περιεχόμενο σύμφωνα τα ενδιαφέροντα του χρήση”. Προς το παρόν, θα εμφανίζονται μόνο οι δημοσιεύσεις φωτογραφιών.

#3: Διαμορφώστε το προφίλ σας ώστε να κάνει μια έντονη πρώτη εντύπωση

Το να έχετε μια καλά σχεδιασμένο προφίλ στο Instagram, που δείχνει ξεκάθαρα την θεματολογία σας, είναι το κλειδί για τη μετατροπή των επισκεπτών του προφίλ σε ακόλουθους.

Όταν κάποιος μπαίνει στο προφίλ σας, θέλετε να καταλάβει αμέσως με τι ασχολείται ο λογαριασμός σας.

Για να δημιουργήσετε μια συνολική αισθητική που ταιριάζει με εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο σχεδιασμού ώστε να επιμεληθείτε τις εικόνες του προφίλ σας πριν τις δημοσιεύσετε.
Σκεφτείτε πώς φαίνονται συνολικά οι αναρτήσεις σας και τι εντύπωση δίνουν όταν κάποιος επισκέπτεται το προφίλ σας για πρώτη φορά.

#4:Μελετήστε και χρησιμοποιήστε τα καλύτερα hashtag

Τα hashtags του Instagram είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία προβολής του λογαριασμού σας, που έχετε στη διάθεσή σας και δεν πρέπει να αγνοήσετε.

Μέσα από έρευνα για τον αριθμό των hashtag που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις δημοσιεύσεις σας φάνηκε ότι το ποσοστό αυξάνεται κατά 11% (από 24% σε 35%) όταν ο αριθμός των hashtag αυξάνεται από 1 σε 30 σε μια ανάρτηση.

tips-gia-followers

#5: Διοργανώστε έναν διαγωνισμό

Αν θέλετε να αυξήσετε γρήγορα τους ακόλουθούς σας, η διοργάνωση ενός διαγωνισμού στο Instagram μπορεί να είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές.

Με τη σωστή στρατηγική, μπορείτε να προσεγγίσετε χιλιάδες πιθανούς νέους ακόλουθους.

 

View this post on Instagram