5 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο “DM Me” στο Instagram

5 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο “DM Me” στο Instagram

Υπάρχει μία νέα επιλογή στο Instagram για τα story σας και ονομάζεται “DM Me” (ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ DM).

Η τελευταία έκδοση αυτοκόλλητων του Instagram είναι ένας νέος τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με την κοινότητά σας, να έχετε ουσιαστικές συνομιλίες σε απευθείας μηνύματα, να μοιράζεστε σημαντικές πληροφορίες και να συλλέγετε σχόλια.

Και με τη δυνατότητα διαχείρισης DM από την επιφάνεια εργασίας σας, η διατήρηση των απαντήσεων είναι πιο εύκολη από ποτέ!

Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός, μαζί με 5 στρατηγικές συμβουλές για τη χρήση του αυτοκόλλητου DM Me για την επιχείρησή σας.

Τι είναι το αυτοκόλλητο DM Me;

Πέρυσι, 500 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν story στο Instagram και φαίνεται ότι όλο και αυξάνονται.

Από την κυκλοφορία των story το 2016, το Instagram παρουσίασε διάφορα αυτοκόλλητα – μπορείτε να κάνετε δημοσκοπήσεις, να δημιουργήσετε κουίζ, να κάνετε ερωτήσεις και πολλά άλλα – όλα με σκοπό να έχετε περισσότερη διαδραστική εμπειρία στις ιστορίες Instagram.

Είτε συλλέγετε σχόλια από την κοινότητά σας, δοκιμάζετε τις γνώσεις τους για τα προϊόντα σας, είτε απλά διασκεδάζετε και αυξάνετε την αφοσίωση, υπάρχει ένα αυτοκόλλητο που ταιριάζει!

dm me sticker

Με το νέο αυτοκόλλητο DM Me, μπορείτε να ενθαρρύνετε την κοινότητά σας να σας στείλει ένα άμεσο μήνυμα και να έχει μια ουσιαστική (και ιδιωτική) συνομιλία.

Από επωνυμίες που αναζητούν σχόλια για προϊόντα, έως δημιουργούς που ελπίζουν να μάθουν από τους followers τους, το αυτοκόλλητο DM Me αποδεικνύει έναν πολύτιμο πόρο.

Δείτε πώς η @blume χρησιμοποιοεί το αυτοκόλλητο DM Me στις αναρτήσεις τους:

usage dm me sticker

Έτσι, αν είστε brand, επιχείρηση ή influencer, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το αυτοκόλλητο DM Me στην επόμενη ανάρτηση σε Instagram Story!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο DM Me του Instagram

Αρχικά, αφού ανεβάσετε μια φωτογραφία ή βίντεο στην κάμερα Instagram Story, πατήστε το κουμπί αυτοκόλλητων και θα εμφανιστεί η συλλογή αυτοκόλλητων.

Απλώς επιλέξτε την επιλογή DM Me (σημείωση: ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να τη βρείτε – υπάρχουν τόσα πολλά διαδραστικά αυτοκόλλητα τώρα!).

DM-ME-Sticker

Στη συνέχεια, θα έχετε την επιλογή να πληκτρολογήσετε κάτι – μπορεί να είναι μια ερώτηση ή μια παρότρυνση για δράση (CTA).

Το Instagram προσφέρει επίσης επιλογές για ερώτηση. Εάν πατήσετε τα ζάρια, μπορείτε να επιλέξετε από:

-Ας μιλήσουμε
-Θέλετε να μιλήσουμε;
-Πώς πάει;
-Κάντε με να γελάσω
-Αποστολή memes

Tip : Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του αυτοκόλλητου DM Me πατώντας τον χρωματικό τροχό στο πάνω μέρος της οθόνης!

instagram stories

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μην χρησιμοποιήσετε το κείμενο του αυτοκόλλητου και απλώς να εμφανίσετε το αυτοκόλλητο DM Me.

Αντ ‘αυτού, γράψτε την ερώτησή σας ή το CTA χρησιμοποιώντας το εργαλείο κειμένου του Instagram, όπως θα κάνατε για άλλες δημοσιεύσεις του Instagram Stories. Αυτό σας επιτρέπει να παίξετε με τη γραμματοσειρά, το χρώμα και το σχεδιασμό του κειμένου σας – καθιστώντας το πιο ιδιαίτερο.

social media marketing

Μόλις τελειώσετε, μοιραστείτε την ιστορία σας και περιμένετε να εμφανιστούν τα άμεσα μηνύματα.

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές για την πρώτη σας δημοσίευση αυτοκόλλητου DM Me:

– Κάντε ερωτήσεις που θα πυροδοτήσουν μια συνομιλία
– Χρησιμοποιήστε ένα CTA που θα προσελκύσει το κοινό σας για να σας στείλει ένα μήνυμα
– Τραβήξτε την προσοχή στο αυτοκόλλητο – αυτό μπορεί να γίνει παίζοντας με τα χρώματα, το κείμενο, τα βέλη ή με emoji
– Παρακολουθήστε τα DM σας, ώστε να μην παραλείψετε να αλληλεπιδράσετε με την κοινότητά σας

5 τρόποι χρήσης του αυτοκόλλητου DM Me για επιχειρήσεις

Είστε έτοιμοι να μοιραστείτε την πρώτη σας ανάρτηση με το αυτοκόλλητο DM Me;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιχειρήσεις, επωνυμίες, ελεύθερους επαγγελματίες, δημιουργούς και influencers για να ενημερώσουν για τη στρατηγική τους, να μοιραστούν σημαντικές πληροφορίες, να κάνουν επαφές και να αναπτύξουν τις διαδικτυακές τους κοινότητες.

Είναι μια νέα επιλογή για τη δημιουργία συνομιλιών one-on-one με πιθανούς νέους αλλά και παλιούς πελάτες.

Ακολουθούν οι 5 κορυφαίοι τρόποι χρήσης του αυτοκόλλητου DM Me για την επόμενη ανάρτησή σας:

Tip # 1: Προκαλέστε το ενδιαφέρον για κάποιο event που πλησιάζει με το αυτοκόλλητο DM Me

Έχετε μια επερχόμενη εκδήλωση; Χρησιμοποιήστε το αυτοκόλλητο DM Me για να δημιουργήσετε θόρυβο γύρω από αυτό, να απαντήσετε σε ερωτήσεις και να επαναλάβετε βασικές λεπτομέρειες όπως ώρα ή τιμή.

Για παράδειγμα, ένα στούντιο γιόγκα που φιλοξενεί μια ομιλία εικονικής ευεξίας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αυτοκόλλητο DM Me για να ενθαρρύνει τους πιθανούς συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό.

social media managing

Σημειώστε τις συνομιλίες που κάνετε μέσω του αυτοκόλλητου DM Me και χρησιμοποιήστε τις πιο συχνές ερωτήσεις για να ενημερώσετε τη στρατηγική γύρω από το περιεχόμενό σας.

Ίσως πρέπει να διευκρινίσετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων στις αναρτήσεις σας, να ξεκινήσετε να προβάλλετε τους ομιλητές στις ιστορίες σας ή να μοιραστείτε το τι θα λάβουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση σε ένα Instagram Live.

Από εδώ και πέρα, είναι πιο εύκολο να χαρτογραφήσετε και να σχεδιάσετε ποιο περιεχόμενο πρέπει να μοιραστείτε στη ροή σας στο Instagram ή τις ιστορίες σας για να υποστηρίξετε την

εκδήλωσή σας.

Tip # 2: Εξατομικεύστε τις προτάσεις προϊόντων με το αυτοκόλλητο DM Me

Δημιουργήστε εμπιστοσύνη και τοποθετήστε την επιχείρησή σας ως ειδικός προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων στα άμεσα μηνύματά σας.

Μια μελέτη της Segment διαπίστωσε ότι το 49% των πελατών αγόρασαν ένα προϊόν βάσει της εξατομικευμένης πρότασης μιας μάρκας – συγκεκριμένα ένα προϊόν που δεν είχαν ποτέ σκοπό να αγοράσουν!

Παραδεχτείτε το, όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε λίγο ξεχωριστοί και οι εξατομικευμένες προτάσεις κάνουν ακριβώς αυτό – ανατρέξτε στο ‘You Are That Special One’ του Marvin Gaye.

Για παράδειγμα, μια μάρκα ομορφιάς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αυτοκόλλητο Instagram DM Me για να μοιραστεί τη σειρά προϊόντων μάσκας προσώπου και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το τι κάνει κάθε προϊόν.

instagram marketing

Ένα βιβλιοπωλείο θα μπορούσε να προσφέρει εξατομικευμένες προτάσεις βιβλίων για όσους αναζητούν την επόμενη ανάγνωση τους.
instagram marketing

Τι κάνετε όταν επισκέπτεστε ένα φυσικό κατάστημα; Μπορείτε να παραλάβετε ένα προϊόν, να διαβάσετε την περιγραφή και να ζητήσετε τη γνώμη του υπεύθυνου. Ή, μπορείτε να μπείτε μέσα και να ζητήσετε τη βοήθειά του αμέσως.

Με το αυτοκόλλητο DM Me, μπορείτε να εξατομικεύσετε τις προτάσεις προϊόντων και να μετατρέψετε την κοινότητά σας σε ενεργούς αγοραστές.

Tip #3: Δώστε προσωπικότητα στο brand σας με το αυτοκόλλητο DM Me

Αντίο απρόσωπη επιχείρηση! Καλώς ήρθες προσωπικότητα!

Οι πελάτες θέλουν ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις με τα brand στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το 57% δηλώνει ότι η ανθρώπινη επικοινωνία θα αύξανε την αφοσίωση στην επωνυμία.

Μια καφετέρια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αυτοκόλλητο DM Me για να ενθαρρύνει το κοινό τους να τους ρωτήσει από που προέρχονται τα υλικά τους

branding instagram
ή με ποιους συνεργάζεται.
branding instagram

Η συνομιλία δεν χρειάζεται να διαρκεί ώρες, αλλά σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε την προσωπικότητα της επιχείρησής σας και αφαιρεί κάθε αμφιβολία ότι μιλούν σε ένα bot υποστήριξης!

Tip: Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και να παρακολουθήσετε τις συνομιλίες που έρχονται μέσω του αυτοκόλλητου DM Me και να επαναπροσδιορίσετε τις ερωτήσεις ή τα σχόλια για μελλοντικές συχνές ερωτήσεις ή behind-the-scenes περιεχόμενο.

Tip #4: Συλλέξτε τις γνώμες των πελατών χρησιμοποιώντας το αυτοκόλλητο DM Me

Τι λατρεύει το κοινό σας για την επιχείρησή σας; Το αυτοκόλλητο DM Me σας επιτρέπει να συλλέγετε αυτές τις πληροφορίες με απλό τρόπο. Για παράδειγμα, ένας life coach θα μπορούσε να ρωτήσει την κοινότητά του πώς αισθάνονται. Ένα brand μόδας θα μπορούσε να ρωτήσει ποια προϊόντα προτιμόυν οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή. Ένας personal trainer θα μπορούσε να ρωτήσει την κοινότητά του τι είδους γυμναστική ψάχνει.

DM Me 

Συλλέξτε τα σχόλια και χρησιμοποιήστε τα για να ενημερώσετε τη στρατηγική περιεχομένου και τα προϊόντα σας.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε περισσότερες δημοσιεύσεις που μιλούν για την ψυχική υγεία; Θα μπορούσατε να προσαρμόσετε μία από τις υπηρεσίες σας για να εξυπηρετήσετε τις αυξανόμενες ανάγκες της κοινότητάς σας;

Τώρα μπορείτε να λάβετε απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την επόμενη επιχειρηματική σας κίνηση από το κοινό σας!

Tip #5 : Χρησιμοποιήστε το αυτοκόλλητο DM Me για κοινή χρήση συνδέσμων

Εάν δεν έχετε 10Κ ακόλουθους, αλλά θέλετε να μοιραστείτε έναν σημαντικό σύνδεσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκόλλητο Instagram DM Me για να το μοιραστείτε απευθείας.Έχει ανοίξει μια νέα θέση στην επιχείρησή σας; Ενθαρρύνετε το κοινό σας να σας στείλει μήνυμα σχετικά με την περιγραφή της εργασίας και τη σελίδα αίτησης.

followers on instagram

Πώς να διαχειριστείτε τα DM Instagram σας

Όταν χρησιμοποιείτε το αυτοκόλλητο DM Me, μπορείτε να περιμένετε απευθείας μηνύματα στα εισερχόμενά σας. Μην φοβάστε – έχουμε βρει συμβουλές για την αποτελεσματική διαχείριση των εισερχομένων σας.

Και ακόμα καλύτερα – το Instagram ξεκίνησε πρόσφατα τη δυνατότητα αποστολής DM από την επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να μπορείτε να απαντάτε σε πελάτες απευθείας από τον υπολογιστή σας.

instagram-dms-desktop

Η απάντηση σε DM στον υπολογιστή σας διευκολύνει τη διαχείριση όλων των συνομιλιών που πραγματοποιείτε και παρακολουθείτε τις ερωτήσεις πελατών, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε.

Tip: Τα μηνύματα στα DM σας θα μεταβούν σε μία από τις δύο καρτέλες: Κύρια ή Γενικά. Υπάρχει μια τρίτη ανεπίσημη ‘καρτέλα’ που ονομάζεται αιτήματα μηνυμάτων – τα οποία είναι άμεσα μηνύματα από λογαριασμούς που δεν ακολουθείτε. Θυμηθείτε να ελέγχετε τακτικά τα αιτήματα μηνυμάτων, ώστε να μην χάσετε τίποτα!

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio