8 τρόποι για να ξεγελάσετε τον αλγόριθμο του Instagram

8 τρόποι για να ξεγελάσετε τον αλγόριθμο του Instagram

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει τρόπος να εξαπατήσετε τον αλγόριθμο του Instagram;

Εν ολίγοις, η απάντηση είναι ναι – και δεν χρειάζονται περίεργες τακτικές..

Το να κατανοήσετε απλώς πώς λειτουργεί ο αλγόριθμος και πώς να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική σας για αυτόν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πλεονέκτημα.

Μπορείτε πραγματικά να “κοροϊδέψετε” τον αλγόριθμο του Instagram;

Ουσιαστικά, ο αλγόριθμος του Instagram έχει σχεδιαστεί για να εμφανίζει στους χρήστες το περιεχόμενο με το οποίο είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν.

Έτσι, η καλύτερη τακτική είναι να δώσετε στον αλγόριθμο αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Έχοντας αυτό κατά νου, σας παρουσιάζουμε τις 8 κορυφαίες στρατηγικές μας για να “χακάρουμε” τον αλγόριθμο του Instagram:

 1. Να είστε συνεπείς με τις δημοσιεύσεις σας
 2. Δημοσιεύετε όταν το κοινό σας είναι ον-λαιν
 3. Ενθαρρύνετε τα σχόλια και τα likes
 4. Προσαρμόστε τις αναρτήσεις σας για το SEO του Instagram
 5. Βελτιώστε τη στρατηγική των Hashtag σας
 6. Χρησιμοποιήστε τις νέες λειτουργίες του Instagram
 7. Δημοσιεύετε τακτικά ιστορίες με αυτοκόλλητα που βοηθούν στην αλληλεπίδραση με το κοινό σας
 8. Δημοσιεύετε περιεχόμενο στα Reels του Instagram

#1: Να είστε συνεπείς με τις δημοσιεύσεις σας

Ο αλγόριθμος του Instagram μαθαίνει συνεχώς από εσάς. Κάθε δημοσίευση ή hashtag που χρησιμοποιείτε δίνει στον αλγόριθμο μια ένδειξη για τον λογαριασμός σας.

Έχοντας αυτό υπόψη, το να δημοσιεύετε τακτικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο.

Όσο πιο εύκολο είναι για τον αλγόριθμος να «κατηγοριοποιήσει» τον λογαριασμό σας και το περιεχόμενό του, τόσο πιο πιθανό είναι οι αναρτήσεις σας να εμφανίζονται σε χρήστες που έχουν δείξει προηγούμενο ενδιαφέρον για παρόμοιο περιεχόμενο.

instagram-algorithmos

Μόλις ο αλγόριθμος μάθει και κατηγοριοποιήσει το προφίλ σας είναι πιο πιθανό να εμφανίσει το περιεχόμενό σας σε άλλους λογαριασμούς με παρόμοια ενδιαφέροντα, στα Reels ακόμα και στην σελίδα explore.

#2: Δημοσιεύετε όταν το κοινό σας είναι ον-λαιν

Ένας άλλος τρόπος να βελτιώσετε την απόδοσή σας με τον αλγόριθμο του Instagram είναι να δημοσιεύετε όταν οι ακόλουθοί σαε είναι πιο πιθανο να δούν και να αλληλεπιδράσουν με την δημοσίευσή σας.

Αυτό αυξάνει την πιθανότητα τα likes, τα σχόλια και οι κοινοποιήσεις να είναι περισσότερα.

Και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για τον αλγόριθμο αφού κατηγοριοποιεί την δημοσίευσή σας ως πιο ενδιαφέρουσα και συνεπώς μπορεί να την εμφανίσει σε περισσότερους λογαριασμού.

Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ακριβώς πότε το κοινό σας είναι ενεργό, καθώς κάθε λογαριασμός είναι ελαφρώς διαφορετικός.

#3: Ενθαρρύνετε τα σχόλια και τα likes

Ένας από τους κύριους τρόπους για να “χακάρετε” τον αλγόριθμο του Instagram είναι να ενθαρρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο την αλληλεπίδραση με τις δημοσιεύσεις σας.

Σύμφωνα με το Instagram, οι πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για την κατάταξη των δημοσιεύσεων είναι:

 • Χρόνος αλληλεπίδρασης με την δημοσίευση
 • Likes
 • Σχόλια
 • Αποθηκεύσεις
 • Επισκέψεις στο προφίλ

#4: Προσαρμόστε τις αναρτήσεις σας για το SEO του Instagram

Όπως προαναφέραμε, ο αλγόριθμος του Instagram «ερμηνεύει» συνεχώς τις αναρτήσεις σας, ώστε να μπορεί να κατηγοριοποιήσει το περιεχόμενό σας και να το εμφανίσει στο σωστό κοινό.

Στις αρχές, η κατηγοριοποίηση βασίζοταν σε μεγάλο βαθμό στα hashtags που περιλάμβανε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση.

Τώρα, το Instagram επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση με λέξη-κλειδί, κάτι που υποδηλώνει ότι ο αλγόριθμος επεξεργάζεται επίσης οπτικό περιεχόμενο και λεζάντες.

Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιστοποιήσετε τις αναρτήσεις σας για το Instagram SEO:

 • Γράψτε περιγραφικές λεζάντες με συναφείς λέξεις-κλειδιά για την εύκολη αναζήτησή τους
 • Γράψτε χειροκίνητα εναλλακτικό κείμενο για τις αναρτήσεις σας στο Instagram. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε «Σύνθετες ρυθμίσεις» κατά την δημοσίευση και επιλέξτε «Εγγραφή εναλλακτικού κειμένου». Το Instagram χρησιμοποιεί λογισμικό αναγνώρισης εικόνων για να δημιουργήσει αυτόματα μια περιγραφή εάν δεν εισάγετε με μη αυτόματο τρόπο εναλλακτικό κείμενο, ωστόσο αυτό είναι συχνά ανακριβές ή στερείται λεπτομερειών.
 • Συμπεριλάβετε έως και 30 σχετικά hashtag στη λεζάντα ή στο πρώτο σας σχόλιο.

#5: Βελτιώστε τη στρατηγική των Hashtag σας

Οι δυνατότητες αναζήτησης του Instagram μπορεί να έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, αλλά το ταπεινό hashtag εξακολουθεί να παίζει μεγάλο ρόλο όταν πρόκειται για την κατηγοριοποίηση του περιεχομένου σας.

Αν θέλετε να βελτιώσετε τη στρατηγική σας σχετικά με τα hashtag, αυτές οι τέσσερις συμβουλές θα είναι μια καλή αρχή:

 1. Βεβαιωθείτε ότι τα hashtags σας είναι σχετικά με το περιεχόμενο της ανάρτησής σας
 2. Εμπνευστείτε από τις δημοφιλείς αναρτήσεις άλλων παρόμοιων λογαριασμών με τον δικό σας. Δείτε το σχετικό περιεχόμενο στη Σελίδα Εξερεύνησης του Instagram και σημειώστε τα hashtags που χρησιμοποιούνται συνήθως.
 3. Χρησιμοποιήστε hashtags με έναν υγιή όγκο αναρτήσεων δηλαδή να έχουν χρησιμοποιηθεί σε 10.000 – 250.000 δημοσιεύσεις, αυτό θα δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν τις δημοσιεύσεις σας.
 4. Αποφύγετε τα απαγορευμένα hashtags. Ακόμη και τα φαινομενικά αβλαβή hashtag μπορούν να καταλήξουν στην απαγορευμένη λίστα, γι’ αυτό πραγματοποιήστε μια αναζήτηση στο Instagram για κάθε hashtag που χρησιμοποιείτε.

#6: Χρησιμοποιήστε τις νέες λειτουργίες του Instagram

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να χακάρετε τον αλγόριθμο του Instagram είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις νέες λειτουργίες με το που δημοσιευθούν.

Το Instagram δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις νέες λειτουργίες για να βοηθήσει στην υιοθέτηση, οπότε το να τις χρησιμοποιείτε όσο ο ανταγωνισμός είναι ακόμα χαμηλός μπορεί να είναι τεράστιο πλεονέκτημα.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού ήταν τα Reels.

«Από την εμφάνιση των Reels στο προφιλ μας στο Instagram πέρυσι, έχουμε δει την αφοσίωση μας να αυξάνεται κατά 280%,» μοιράζεται η υπεύθυνη social media της Later, Christine Colling. «Τα Reels έχουν κρίσιμο ρόλο στη στρατηγική μας στα social media.»

#7: Δημοσιεύετε τακτικά ιστορίες με αυτοκόλλητα που βοηθούν στην αλληλεπίδραση με το κοινό σας

Οι αλληλεπιδράσεις είναι ένας τεράστιος δείκτης για τον αλγόριθμο Instagram — και τα αυτοκόλλητα στις ιστορίες είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να ενισχύσετε την αλληλεπίδραση και αφοσίωση των ακολούθων σας.

Η δημοσκόπηση, το ρυθμιστικό emoji και τα αυτοκόλλητα κουίζ είναι διασκεδαστικά και μπορούν εύκολα να συμπεριληφθούν στις ιστορίες.

instagram-hacks

Τα αυτοκόλλητα ερωτήσεων, από την άλλη, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνετε προσωπικές συνομιλίες, κάτι που υποδηλώνει στον αλγόριθμο μια βαθύτερη, πιο προσωπική σχέση με τους ακόλουθους.

Οι ιστορίες είναι ένα εξαιρετικό μέσο για τη δημιουργία ισχυρότερων σχέσεων με το κοινό. Ενθαρρύνετε τους ακολούθους σας να εμπλακούν και να μοιραστούν τις απόψεις τους ψηφίζοντας σε μια δημοσκόπηση ή στέλνοντας ένα DM.

#8: Δημοσιεύετε περιεχόμενο στα Instagram Reels

Τα Reels εξακολουθούν να είναι ένα σημαντικό hack ανάπτυξης, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν κάποτε να γίνουν viral στην πλατφόρμα.

Στην αρχή, σχεδόν οποιοδήποτε περιεχόμενο θα είχε αρκετά καλή απόδοση – ακόμη και βίντεο που μοιράζονταν απευθείας από το Tik Tok. Αλλά όχι πια.

Το Instagram επιβεβαίωσε ότι ο αλγόριθμος Reels καταργεί τα Reels που περιέχουν το λογότυπο του Tik Tok, και προωθεί βίντεο που έχουν δημιουργηθεί στο Instagram. Ομοίως, το περιεχόμενο χαμηλής ποιότητας βρίσκονται χαμηλότερα στην προτεραιότητα.

Επομένως, ο καλύτερος τρόπος για να “χακάρετε” τον αλγόριθμο των Reels είναι να δημιουργήσετε πρωτότυπο, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, απευθείας μέσα στο Instagram.

Ορίστε λοιπόν, οκτώ τρόποι για να βελτιώσετε την κατάταξή σας στον αλγόριθμο του Instagram.

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τις δημοσιεύσεις σας, αλλά τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε την εύνοια του αλγορίθμου είναι να διατηρήσετε το κοινό σας στο επίκεντρο.

Η οικοδόμηση αυθεντικών σχέσεων με τους ακόλουθούς σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να «κοροϊδέψετε» τον αλγόριθμο.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio