Αποκαλύφθηκαν τα Pixel 4 και 4XL με ακόμα εξυπνότερη κάμερα και ενσωματωμένο ραντάρ

Αποκαλύφθηκαν τα Pixel 4 και 4XL με ακόμα εξυπνότερη κάμερα και ενσωματωμένο ραντάρ

Τα Pixel 4 και Pixel 4XL, έρχονται με πολλές νέες λειτουργίες, όπως το MotionSense, εξυπνότερο Google Assistant και μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα. Θα κυκλοφορήσουν στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Google παρουσίασε χθες τα Pixel 4 και Pixel 4 XL στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη και οι νέες της ναυαρχίδες είναι φορτωμένες με πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λειτουργικό σύστημα, τον επεξεργαστή μηχανικής μάθησης, τις εφαρμογές, τα εργαλεία και ιδιαίτερα στον τομέα της κάμερας.

Το Pixel 4 με οθόνη OLED 5,7 ιντσών ξεκινά από τα 799 δολάρια ενώ το Pixel 4 XL 6,3 ιντσών από τα 899. Και τα δύο είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από χθες και θα κυκλοφορήσουν στις 24 Οκτωβρίου.

Οι βελτιωμένες οθόνες έχουν ρυθμό ανανέωσης 90Hz και Ambient EQ, το οποίο θα τους επιτρέπει να προσαρμόζονται μόνες τους σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Οι συσκευές Pixel της Google είναι τα πρώτα smartphones με ενσωματωμένο αισθητήρα ραντάρ για την ταχεία ανίχνευση της κίνησης χωρίς μεγάλη επιβάρυνση στην μπαταρία. Ο αισθητήρας ραντάρ και μια σειρά από επεξεργαστές τεχνητής νοημοσύνης που βρίσκονται στη συσκευή, εκτελούν ενέργειες όπως το MotionSense, το οποίο υποστηρίζει μια σειρά νέων λειτουργιών που βασίζονται σε χειρονομίες. Το MotionSense ανιχνεύει πότε ο χρήστης σηκώνει το τηλέφωνο και προετοιμάζει την κάμερα για ταχύτερη αναγνώριση προσώπου και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το Pixel με απλές χειρονομίες για να αλλάξουν ένα τραγούδι, να απορρίψουν μια κλήση και πολλά άλλα.

Google Pixel 4

Οι χρήστες των Pixel μπορούν να απενεργοποιήσουν το MotionSense ανά πάσα στιγμή και όλα τα δεδομένα της συσκευής που ασφαλίζονται από το Titan M security chip. Δεδομένης της αυξημένης συλλογής δεδομένων των εταιρειών, η Google έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στα δεδομένα και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Στο Pixel 4, η Google θα επιτρέψει στους χρήστες να ορίσουν χρονικά όρια για την αποθήκευση δεδομένων δραστηριότητας ή μπορείτε απλά να ζητήσετε από το Google Assistant να διαγράψει τα δεδομένα σας με μία φωνητική εντολή.

Το Google Assistant είναι επίσης βαθύτερα ενσωματωμένο σε όλη την εμπειρία του Pixel 4. Η Sabrina Ellis, έκανε μια ζωντανή επίδειξη του Google Assistant χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικές εντολές και μεταφέρθηκε μέσα από την εφαρμογή του Twitter για να βρει και να μοιραστεί μια εκδήλωση, σε ένα μήνυμα κειμένου με έναν φίλο και την εφαρμογή Ticketmaster για να αγοράσει εισιτήρια, όλα μέσα σε λίγα λεπτά.

Google Pixel 4 voice recorder

Το πιο εντυπωσιακό ευφυές χαρακτηριστικό του Pixel 4 μπορεί να είναι η νέα εφαρμογή Recorder. Τα γλωσσικά μοντέλα από τα κέντρα δεδομένων της Google τρέχουν τοπικά στο Pixel 4 για απομαγνητοφώνηση σε πραγματικό χρόνο, ενώ το τηλέφωνο αποθηκεύει και κατηγοριοποιεί αυτόματα τις εγγραφές με πλήρη δυνατότητα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να αναζητάτε ήχους, λέξεις ή φράσεις στις καταγραφές σας έτσι ώστε να βρίσκετε απλά και γρήγορα τις επισημασμένες ενότητες στη γραμμή αναπαραγωγής.

Τα πάντα για την κάμερα

Η Google πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της εκδήλωσης, εξηγώντας την επιστήμη AI, των μαθηματικών και της απεικόνισης, πίσω από την διαδικασία φωτογραφίας του Pixel 4, αναδεικνύοντας μάλιστα τη φημισμένη φωτογράφο Annie Leibovitz να μιλήσει για την εμπειρία της με τη συσκευή.

Google Pixel 4

Τα Pixel 4 και 4 XL διαθέτουν μία εμπρόσθια κάμερα 8MP και μια σειρά από οπίσθιες κάμερες που περιλαμβάνουν φακούς 12 και 16 MP, έναν τηλεφακό, spectral και flicker sensor, dual-pixel phase detection και οπτική σταθεροποίηση που υποστηρίζεται και σε επίπεδο λογισμικού.

Ο καθηγητής μηχανικής και υπολογιστικής φωτογράφισης της Google, Marc Levoy, την περιέγραψε ως “η κάμερα που ορίζεται από λογισμικό”, και στάθηκε σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά της κάμερας: το Live HDR +, την πιο έξυπνη εξισορρόπηση λευκού, την βελτιωμένη λειτουργία πορτραίτου και το εξαιρετικά βελτιωμένο Night Sight για αστροφωτογραφία.

Το Live HDR + βασίζεται στην υπάρχουσα τεχνολογία HDR + του Pixel, η οποία καταγράφει ένα σύνολο έως και εννέα φωτογραφιών σε μία εικόνα για να μειώσει το θόρυβο και να φωτίσει τις σκιές. Το Live HDR + χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσεγγίσει το HDR +, έτσι ώστε ο χρήστης να μην αντισταθμίζει υπερβολικά τα σημεία και τις σκιές. Ο τηλεφακός 2x με “σούπερ-ζουμ” επιτρέπει πιο ευκρινείς φωτογραφίες με ζουμ πριν από κάθε λήψη και όχι με περικοπή αργότερα.

Google Pixel 4 night sky

(Google Pixel 4 night sky photo)

Στη λειτουργία πορτραίτου, ο Levoy είπε ότι το Pixel 4 μπορεί να υπολογίσει το βάθος με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση από τα διπλά εικονοστοιχεία και να συνθέσει καλύτερα πορτραίτα για μεγαλύτερα αντικείμενα.

Υποστηρίζεται επίσης η λειτουργία διπλής ρύθμισης έκθεσης με ξεχωριστές παραμέτρους για τη φωτεινότητα και τις σκιές και βελτιωμένη εξισορρόπηση λευκού σε όλες τις λειτουργίες φωτογράφησης και όχι μόνο στο Night Sight.

Το Night Sight του Pixel 4 χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για την εξισορρόπηση λευκού για τα πρόσωπα και να σκουραίνει ή να φωτίσει τις νυχτερινές φωτογραφίες ενώ παράλληλα αφαιρεί αλγοριθμικά τα καμμένα pixel.

Στον τομέα του υλικού, το Pixel 4 φιλοξενεί μια μπαταρία 2800 mAh και το Pixel 4 XL διαθέτει μια μπαταρία 3700 mAh, οι οποίες υποστηρίζουν γρήγορη και ασύρματη φόρτιση. Έρχονται σε μοντέλα αποθήκευσης 64GB και 128GB. Το καθένα από αυτά έχει στερεοφωνικά ηχεία, τρία μικρόφωνα και noise suppression.

Το Pixel 4 έρχεται επίσης με τρεις μήνες cloud storage Google One για νέα μέλη, συμπεριλαμβανομένων 100GB αποθήκευσης cloud. Τα τηλέφωνα έρχονται σε μαύρο, λευκό και limited edition πορτοκαλί. Οι προ-παραγγελίες είναι ήδη ανοιχτές στην ιστοσελίδα της Google.

Πηγή

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!