Πολυαναμενόμενη για πολλούς λόγους η σημερινή παρουσίαση της Apple στο ολοκαίνουργιο Apple Park, στο Cupertino της Καλιφόρνια. Ο βασικότερος είναι ότι το iPhone κλείνει τα δέκα του χρόνια και η εταιρεία είχε ετοιμάσει μια ιδιαίτερη παρουσίαση. Φυσικά, οι φήμες και οι διαρροές είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, αφού εδώ και μήνες γνωρίζουμε αρκετές από τις πληροφορίες.

Η παρουσίαση περιλάμβανε όχι μόνο τις νέες iPhone συσκευές, αλλά και τα νέα Apple Watch – Series 3, αλλά και Apple 4K TV. Φυσικά, την παράσταση έκλεψε το επετειακό μοντέλο, iPhone X (οι υπεύθυνοι το αποκαλούν “iPhone Ten”, καθώς το Χ είναι το λατινικό “10”), το οποίο αποτελεί το πιο προηγμένο κινητό της αγοράς έως τώρα, με βελτιώσεις και καινοτομίες και πολλούς τομείς, ενώ είδαμε για πρώτη φορά και τα αναμενόμενα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Φυσικά, μάθαμε τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας για όλα τα προϊόντα. Μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

Η παρουσίαση της Αpple στο Steve Jobs Theater (εντός του Apple Park) ξεκίνησε με τον Tim Cook επί σκηνής να τιμά τον ιδρυτή της Apple, Steve Jobs, μιλώντας για το όραμά του, ενώ συνέχισε μιλώντας για το Ηand in Hand, την πρωτοβουλία της Apple που προσφέρει βοήθεια στα θύματα του τυφώνα. Φυσικά αναφέρθηκαν και στις ολοκαίνουργιες εγκαταστάσεις τους, το Apple Park, το οποίο τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έπειτα από τις παρουσιάσεις των νέων Apple Watch και AppleTV, που κράτησαν περίπου μία ώρα από τις συνολικά δύο της παρουσίασης, είχε έρθει η ώρα των νέων iPhone…

iPhone 8 και iPhone 8 Plus

Η ονομασία των νέων iPhone ήταν θέμα συζήτησης εδώ και πολλούς μήνες, καθώς περιμέναμε τους διαδόχους των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Εν αντιθέσει με άλλες χρονιές, δεν πήραμε κάποιο “s” μοντέλο, αλλά ήρθε κατευθείαν το iPhone 8 και το 8 Plus. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από το 2009 και το iPhone 3GS.

Σχεδιασμός
Το iPhone 8 ακολουθεί σχεδιαστικά τις ίδιες γραμμές με τα iPhone των τελευταίων τριών ετών, ενώ πλέον έχουν γυαλί μπροστά, πίσω, αλλά και αλουμινένιο πλαίσιο στο ενδιάμεσο. Η Apple δήλωσε ότι το γυαλί είναι το πιο ανθεκτικό που υπάρχει σε smartphone.

Και τα δύο iPhone 8 θα έρθουν σε τρία χρώματα: ασημί, space grey και ένα νέο χρυσό, ενώ το jet black λάμπει δια της απουσίας του.

Αυτά είναι τα iPhone 8 και iPhone X

Οθόνη
Η Apple έχει κάνει σημαντική βελτίωση όσον αφορά στην οθόνη προσθέτοντας την τεχνολογία True Tone, όπως στο 10.5 ιντσών iPad Pro. Η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται και προσφέρει πιο ακριβή χρώματα. Το iPhone 8 έχει Retina οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το iPhone 8 Plus έχει Retina 5,5 ιντσών ανάλυσης 1080p.

Κάμερες
Οι κάμερες παραμένουν στα 12MP, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ολοκαίνουριο αισθητήρα με βελτιωμένο επεξεργαστή (ISP). To Α11 Bionic chip προσφέρει ταχύτερη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, βελτιωμένη ευκρίνεια και δυναμικό εύρος με ακόμα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε ανάλυση 4Κ/60 fps ή σε ανάλυση 1080p και 240fps για αναπαραγωγή σε αργή κίνηση.

Αυτά είναι τα iPhone 8 και iPhone X

H βασική κάμερα των iPhone 8 και iPhone 8 Plus είναι στα 12MP και έχει διάφραγμα f/1.8, ενώ το iPhone 8 Plus έχει μια δευτερεύουσα telephoto κάμερα επίσης στα 12MP με διάφραγμα f/2.8. Η telephoto κάμερα χρησιμοποιείται για ένα εξαιρετικό νέο χαρακτηριστικό: το Portrait Lighting. Η διπλή κάμερα μπορεί να σαρώσει το πλάνο, να εντοπίσει το πρόσωπό σας και να αλλάξει το φωτισμό μόνο του προσώπου σας σε πραγματικό χρόνο, όπως εσείς επιθυμείτε, ενώ εσείς μπορείτε να ορίσετε τα εφέ στο background. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Επεξεργαστής
To νέο chipset, A11 Bionic είναι 6-πύρηνο (εν αντιθέσει με το περσινό 4-πύρηνο Α10) και διαθέτει την πρώτη GPU που είναι σχεδιασμένη από την Apple. Διαθέτει 2 πυρήνες υψηλής ισχύος που είναι 25% ταχύτεροι από τους αντίστοιχους του Α10 και άλλους 4 χαμηλότερης κατανάλωσης, που είναι 70% ταχύτεροι από τους αντίστοιχους του Α10. Η GPU της Apple αποτελείται από 3 πυρήνες και υπόσχεται 30% ταχύτερες επιδόσεις σε σχέση με την GPU του Α10.

Αυτά είναι τα iPhone 8 και iPhone X

Φόρτιση/Αυτονομία
Τα iPhone 8 και 8 Plus υποστηρίζουν επαγωγική ασύρματη φόρτιση Qi (καθώς πλέον έχουν πλάτη από γυαλί) και fast charging, ενώ μπορείτε μέσα σε 30 λεπτά να έχετε 50% ενέργεια από το 0.

<