Αυτόματη αρχειοθέτηση των εφαρμογών στο Google Play για να ελευθερώσετε χώρο στο κινητό σας

Αυτόματη αρχειοθέτηση των εφαρμογών στο Google Play για να ελευθερώσετε χώρο στο κινητό σας

Η αρχειοθέτηση εφαρμογών είναι διαθέσιμη στο Android από πέρυσι, αλλά τώρα η Google την αυτοματοποιεί για όσους χρήστες την επιλέξουν.

Σας τελειώνει ο αποθηκευτικός χώρος στη συσκευή σας Android; Το Play Store της Google προσφέρει τώρα μια λειτουργία “αυτόματης αρχειοθέτησης” που μειώνει το μέγεθος των αχρησιμοποίητων εφαρμογών χωρίς να χάνονται τα προσωπικά δεδομένα που συνδέονται με αυτές.

Η Google εισήγαγε την αρχειοθέτηση εφαρμογών πέρυσι, αλλά τώρα θα είναι μια αυτόματη διαδικασία, αν το επιλέξετε. Η αρχειοθέτηση αφαιρεί τα βασικά μέρη μιας εφαρμογής, ενώ διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα, απελευθερώνοντας χώρο για την εγκατάσταση άλλων εφαρμογών ή εγγράφων- το εικονίδιο της εφαρμογής παραμένει επίσης στο τηλέφωνό σας. Η νέα λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης του Android μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να συρρικνώσει το μέγεθος μιας εφαρμογής κατά σχεδόν 60%, αναφέρει η Google.

Μια αρχειοθετημένη εφαρμογή θα εμφανίζει ένα σύμβολο λήψης cloud πάνω από το κανονικό της εικονίδιο, όπως στο iOS και στο Nintendo Switch. Κατά την εκκίνηση της αρχειοθετημένης εφαρμογής, οι χρήστες θα κληθούν να την κατεβάσουν ξανά από το Play Store. Όταν την ανοίξετε, θα πρέπει να υπάρχουν αποθηκευμένα δεδομένα, όπως τα στοιχεία σύνδεσης στην εφαρμογή.

Οι χρήστες Android θα κληθούν να ενεργοποιήσουν την αυτόματη αρχειοθέτηση την πρώτη φορά που θα ξεμείνουν από χώρο όταν προσπαθούν να εγκαταστήσουν μια νέα εφαρμογή ή ένα παιχνίδι. Εάν επιλέξουν να την ενεργοποιήσουν, το Play Store θα αρχειοθετεί αυτόματα τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές μέχρι να ελευθερωθεί αρκετός χώρος για μια νέα εφαρμογή.

Για να λειτουργήσει η αρχειοθέτηση αυτή, οι προγραμματιστές θα πρέπει να χρησιμοποιούν το App Bundle για την έκδοση των εφαρμογών τους, το οποίο διασφαλίζει ότι μόνο οι απαραίτητοι πόροι κατεβαίνουν στο τηλέφωνό σας κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, σημειώνει το Android Police.

Πηγή:gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!