Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Εκτός από κοινωνικό δίκτυο, τα τελευταία χρόνια το Facebook αποτελεί και ένα δυνατό εργαλείο διαφήμισης. Με την δημιουργία του site πάει πακέτο και η δημιουργία της σελίδας στο Facebook! Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες σου θα μπορούν να σε βρίσκουν εύκολα, να ενημερώνονται για τα προϊόντα σου και να επικοινωνούν μαζί σου και από αυτό το κανάλι. Στο παρακάτω post, θα ακολουθήσουμε μαζί τα βήματα για τη δημιουργία μιας Facebook σελίδας για την επιχείρησή σου, ώστε να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη παρουσία που θα ωφελήσει και εσένα αλλά και τους πελάτες σου.

1. Εγγραφή

Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σου αναφέρω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία επαγγελματικής σελίδας είναι να διαθέτεις προσωπικό λογαριασμό στο Facebook και να συνδεθείς σε αυτόν. Μετά από τη σύνδεση στον προσωπικό σου λογαριασμό, μπες εδώ και πάτησε Δημιουργία Σελίδας, επάνω δεξιά στην οθόνη. Θα σου εμφανιστούν διάφορες επιλογές για τον τύπο της επιχείρησης σου καθώς και διάφορες κατηγορίες σε αυτές. Επίλεξε εκείνες που πιστεύεις ότι ταιριάζουν περισσότερο στο προφίλ της εταιρίας σου και την αντιπροσωπεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Τοπική επιχείρηση ή τοποθεσία

Επίλεξε την Τοπική επιχείρηση ή τοποθεσία αν έχεις μια διεύθυνση που οι πελάτες μπορούν να σε επισκεφτούν ή που αντιπροσωπεύει την περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση σου. Με αυτήν την επιλογή επιτρέπεις στο κοινό να κοινοποιήσει την παρουσία του (check-in) αλλά και να βαθμολογήσει την επιχείρηση σου.

Εταιρεία, επιχείρηση ή οργανισμός

Επίλεξε Εταιρεία, επιχείρηση ή οργανισμός αν η σελίδα σου αντιπροσωπεύει μια ενότητα που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοποθεσία. Αυτή η κατηγορία είναι επίσης μια καλή επιλογή για τοπικές επιχειρήσεις που θέλουν να δημοσιεύσουν τη διεύθυνσή τους επιτρέποντας τα check-in, αλλά περιορίζοντας τους πελάτες στο να αφήνουν κριτικές

Μάρκα ή προϊόν

Επίλεξε τη Μάρκα ή προϊόν αν η σελίδα σου αντιπροσωπεύει κάτι που πουλιέται από διαφορετικούς έμπορους λιανικής. Είναι καλή επιλογή για όποιον δεν θέλει να δημοσιεύσει τη διεύθυνση του.

Καλλιτέχνης, συγκρότημα ή δημόσιο πρόσωπο

Επίλεξε Καλλιτέχνης, συγκρότημα ή δημόσιο πρόσωπο αν η σελίδα σου αφορά μια δημόσια προσωπικότητα, όπως έναν πολιτικό ή τραγουδιστή.

Ψυχαγωγία

Επίλεξε Ψυχαγωγία αν η σελίδα σου σχετίζεται με βιβλία, περιοδικά, ταινίες, μουσική ή αθλητικές δραστηριότητες, όχι όμως με κάποια δημόσια προσωπικότητα. Είναι καλή επιλογή αν δεν επιθυμείς να ορίσεις μια διεύθυνση.

Σκοπός ή κοινότητα

Αν η σελίδα σου δεν υπόκειται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες επίλεξε Σκοπός η κοινότητα. Πριν, όμως, καταλήξεις εκεί φρόντισε να εξερευνήσεις όλες τις παραπάνω επιλογές.

2. Εισαγωγή εικόνας προφίλ και φωτογραφίας εξωφύλλου

Αφού επιλέξεις και συμπληρώσεις τα στοιχεία του προηγούμενου βήματος, αμέσως μετά θα σου ζητηθεί να προσθέσεις μια εικόνα προφίλ αλλά και μια φωτογραφία εξωφύλλου. Φρόντισε να διαθέτεις να πνευματικά δικαιώματα της φωτογραφίας για τη χρήση της.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Ανάλογα με το τι πραγματεύεται η σελίδα σου, θα καθοριστεί και η εικόνα του προφίλ σου. Για παράδειγμα, αν διαθέτεις μια φημισμένη μάρκα, η πιο ασφαλής οδός θα ήταν ενδεχομένως να χρησιμοποιήσεις το λογότυπο. Αν είσαι δημόσια προσωπικότητα μια φωτογραφία σου είναι αρκετή και αν διαθέτεις ένα εστιατόριο, η ονομασία του ή μια φωτογραφία της πινακίδας του είναι εξίσου καλές επιλογές.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Για τη φωτογραφία εξωφύλλου, η οποία έχει διαφορετικές διαστάσεις (851×315 pixels), μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα εργαλεία, όπως το Canvas και το Pagemodo ώστε να δημιουργήσεις ένα μοναδικό εξώφυλλο για την σελίδα σου.

3. Μορφοποίηση Ρυθμίσεων

Μετά την επιλογή των φωτογραφιών θα εμφανιστεί επισήμως η σελίδα σου! Θα παρατηρήσεις αμέσως πως μοιάζει κάπως άδεια, αλλά αυτό θα διορθωθεί με την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Το Facebook σε καθοδηγεί με διάφορες συμβουλές για τη συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων ώστε να δημιουργήσεις μια πλήρη σελίδα, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες του επισκέπτη. Μπορείς να ακολουθήσεις βήμα-βήμα αυτές τις συμβουλές, αλλά αν αυτός ο τρόπος δεν σε εξυπηρετεί, μπορείς εναλλακτικά να εξετάσεις τμηματικά τις διάφορες στήλες στις ρυθμίσεις και στις υπόλοιπες επιλογές που σου προσφέρει η σελίδα και να συμπληρώσεις αυτές που επιθυμείς.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Ας ξεκινήσουμε με μια περιήγηση σε βασικά πράγματα μαζί. Αν θες να κρατήσεις τη σελίδα ιδιωτική μέχρι να την εμπλουτίσεις με υλικό, μπορείς να πας στις ρυθμίσεις πάνω δεξιά και στην ορατότητα της σελίδας να επιλέξεις Η Σελίδα ξεδημοσιεύτηκε. Όταν προετοιμαστείς κατάλληλα μπορείς να την δημοσιεύσεις ξανά, από το ίδιο σημείο.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Μερικές στήλες πιο κάτω από τα Γενικά είναι η Προέλευση δημοσιεύσεων. Εκεί υπάρχουν δυο επιλογές για τις δημοσιεύσεις. Μπορείς να επιλέξεις να δημοσιεύεις από την επαγγελματική σελίδα ή από τον προσωπικό σου λογαριασμό.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Αν θες να ελέγξεις τον τρόπο αλλά και τον χρόνο που λαμβάνεις τις ειδοποιήσεις σου, βρίσκεσαι μια στήλη πιο κάτω, στις Ειδοποιήσεις.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Ρόλοι σελίδας

Αν οι εργασίες για την ενημέρωση και διατήρηση μιας ενεργής σελίδας απαιτούν κόπο και χρόνο, μπορείς να προσθέσεις και άλλους χρήστες που θα μπορούν να διεκπεραιώνουν ενέργειες στη σελίδα σου, με διαφορετικό ρόλο ο καθένας. Αυτό θα το διαχειριστείς στη στήλη Ρόλοι σελίδας.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Για να προστατέψεις τη σελίδα σου, φρόντισε να είσαι ο μοναδικός διαχειριστής της. Οι διαχειριστές έχουν πλήρη έλεγχο της σελίδας και μπορούν να διαχειρίζονται τους υπόλοιπους χρήστες ή ακόμα και να διαγράψουν τη σελίδα. Κοινό Η επιλογή προτιμώμενου κοινού, μεταβλήθηκε πρόσφατα από το Facebook και στην στήλη που γινόταν η επιλογή του, πλέον υπάρχει ένα link που παραπέμπει σε οδηγίες για τον περιορισμό της χώρας και της ηλικίας του κοινού, αντ’ αυτού.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

Εάν διαθέτεις λογαριασμό στο Instagram για την επιχείρησή σου, σε αυτό το σημείο μπορείς να το προσθέσεις στη σελίδα σου. Συνδέοντας τα, βοηθάς το κοινό σου να σε βρει και σε άλλες εφαρμογές.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

4. Ενημέρωση πληροφοριών

Επιστρέφοντας στην κεντρική σελίδα και κάτω από την φωτογραφία προφίλ υπάρχει η στήλη με τις Πληροφορίες. Εκεί θα εξερευνήσεις διάφορα πεδία τα οποία είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώσεις, δίνοντας έμφαση στη συνοπτική παρουσίαση, όπου θα περιγράψεις με λίγα λόγια την επιχείρησή σου και τον σκοπό της.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

5. Δημιούργησε ένα Call-To-Action πλήκτρο

Στην κάτω δεξιά πλευρά της φωτογραφίας εξωφύλλου, υπάρχει ένα πλήκτρο που αναγράφει Στείλτε μήνυμα. Μπορείς να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου και να το αλλάξεις σε καλέστε τώρα, επικοινωνήστε μαζί μας, εγγραφή, ζητήστε προσφορά, αποστολή email κ.λπ.

Δημιούργησε την κατάλληλη Facebook σελίδα για την επιχείρησή σου

6. Συμπερίληψη φωτογραφιών

Αν διαθέτεις κάποιο κατάστημα, το κοινό θα θέλει να δει τα προϊόντα και στο Facebook. Αν έχεις ένα εστιατόριο, συμβαίνει το ίδιο και εδώ θα χρειαστείς φωτογραφίες από το menu. Αν είσαι δημόσιο πρόσωπο, το κοινό θα θέλει να μάθει ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. Γενικά, οποιοδήποτε υλικό βοηθάει στο να ταυτιστεί το κοινό μαζί σου και να το προδιαθέσει θετικά απέναντί σου, είναι χρήσιμο. Φρόντισε για την ποιότητα των φωτογραφιών, καθώς θα είναι καθοριστικές για τους επισκέπτες σου. Αν χρειαστεί, ζήτησε τη βοήθεια ενός επαγγελματία φωτογράφου.

7. Δημιουργία δημοσιεύσεων

Πριν ξεκινήσεις να προωθείς τη σελίδα σου, φρόντισε να έχεις κάνει μερικές δημοσιεύσεις. Έχεις να διαλέξεις μεταξύ διάφορων επιλογών, όπως το απλό κείμενο, τη δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο. Καλό θα είναι να έχεις ποικιλία στις δημοσιεύσεις σου, οπότε φρόντισε να εκμεταλλευτείς όλες αυτές τις επιλογές για δημιουργία περιεχομένου. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον ανταγωνισμό για να πάρεις μερικές ιδέες, όμως απόφυγε την αντιγραφή!

Μελλοντικά Βήματα

Από τη στιγμή που η σελίδα σου είναι συμπληρωμένη σε ικανοποιητικό βαθμό για  δημόσια χρήση, ήρθε η ώρα να καλέσεις φίλους μέσω του προσωπικού σου λογαριασμού στο Facebook, αλλά και να διαφημίσεις τη σελίδα μέσα από άλλα social media όπως το Twitter, το Instagram κ.λπ. Καλό θα ήταν, εφόσον έχεις την άνεση και τη δυνατότητα, να ζητήσεις από φίλους σου να γράψουν μια κριτική όπως και να βαθμολογήσουν την σελίδα σου.

Η επαγγελματική σελίδα Facebook είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία δυναμικής σχέσης με τους πελάτες και το κοινό σου. Όταν εξοικειωθείς με το περιβάλλον της σελίδας και τις λειτουργίες της, σκέψου να επενδύσεις κάποια χρήματα σε διαφήμιση ώστε να ενδυναμώσεις τη συνολική σου εικόνα επιστρέφοντας θετικά αποτελέσματα.

 

Ελπίζω να σε βοήθησα με τη δημιουργία της Facebook σελίδας για την επιχείρηση σου, και τώρα να προετοιμάζεσαι για τα επόμενα post σου! Αν έχεις οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα παραπάνω, μπορείς να με ρωτήσεις στα σχόλια!

Πηγή

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio