Δωρεάν VPN στον Edge browser απο την Microsoft

Δωρεάν VPN στον Edge browser απο την Microsoft

Καταφθάνει σύντομα το Edge Secure Network

Όπως αποκαλύφθηκε μέσα από μια ανάρτηση στην support σελίδα της Microsoft, η εταιρία σκοπεύει προσεχώς να προσθέσει ένα δωρεάν ενσωματωμένο virtual private network (VPN) στον Edge browser της, με στόχο να βελτιώσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το χαρακτηριστικό θα ονομάζεται ‘Edge Secure Network’ και χρησιμοποιεί τις υποδομές της Cloudflare. Οι χρήστες θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν με ένα απλό δεξί κλικ, αποτρέποντας έτσι τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου από το να παρακολουθούν και να συγκεντρώνουν δεδομένα από τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται, διατηρώντας ιδιωτικές για παράδειγμα τις αναζητήσεις τους. Μάλιστα, το Edge Secure Network θα επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν και την τοποθεσία τους, επιτρέποντάς τους έτσι να κάνουν χρήση μια εικονικής IP διεύθυνσης. Αυτό σημαίνει πως θα είναι πολύ εύκολη υπόθεση και η πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικό περιορισμό, όπως συμβαίνει σε πολλές υπηρεσίες όπως το Netflix για παράδειγμα, το οποίο έχει διαφορετικές σειρές και ταινίες σε κάθε χώρα.

Βέβαια, υπάρχουν μερικά «αλλά» στην πρόταση της Microsoft. Το VPN του Edge θα προσφέρεται μεν δωρεάν, αλλά θα έχει περιορισμό δεδομένων, επιτρέποντας μέχρι 1GB κάθε μήνα. Συγχρόνως, οι χρήστες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στον browser με τον Microsoft λογαριασμό τους για να το χρησιμοποιήσουν, πράγμα που σημαίνει πως ναι μεν οι ISPs δε θα μπορούν να παρακολουθούν τις σελίδες που επισκέπτονται, αλλά η Microsoft θα έχει πρόσβαση ακόμη και σε αυτές τις ιδιωτικές περιηγήσεις. Συγχρόνως, η εταιρία επισημαίνει πως και η Cloudflare θα διατηρεί ορισμένα δεδομένα για λόγους υποστήριξης και διάγνωσης, τα οποία ωστόσο θα διαγράφονται κάθε 25 ώρες.

Για την ώρα το ‘Edge Secure Network’ είναι διαθέσιμο μόνο στη δοκιμαστική έκδοση του browser, ωστόσο η Microsoft τονίζει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει για όλους τους χρήστες, στο πλαίσιο μια γενικότερης ενημέρωσης ασφαλείας.

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!