Η Adobe φέρνει ένα απλοποιημένο Photoshop online

Η Adobe φέρνει ένα απλοποιημένο Photoshop online

Μαζί με το Illustrator

Η Adobe φέρνει το Photoshop και το Illustrator online, επιτρέποντάς σας να κάνετε αλλαγές σε έγγραφα που φιλοξενούνται στο cloud χωρίς να χρειάζεται να τα κατεβάσετε και να ανοίξετε την εφαρμογή.

Είναι ένα συναρπαστικό βήμα προς τα εμπρός για αυτά τα δύο προγράμματα, αλλά είναι επίσης πολύ μικρό προς το παρόν: αυτές δεν είναι πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις του Photoshop και του Illustrator — ή οπουδήποτε κοντά σε αυτά. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε layers, να αφήσετε σχολιασμούς και σχόλια και να κάνετε βασικές αλλαγές χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως η eraser, το spot healing brush και το selection lasso. Ωστόσο, θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή για τυχόν ουσιαστικές αλλαγές.

“Δεν φέρνουμε όλες τις δυνατότητες την πρώτη μέρα, αλλά θέλουμε πραγματικά να ξεκλειδώσουμε όλες αυτές τις βασικές αλλαγές που γίνονται καλύτερα τώρα στον browser με όποιον συνεργάζεστε”, δήλωσε ο Scott Belsky, Chief Product Officer της Adobe στο podcast Decoder. Ο Belsky περιγράφει την διαδικτυακή έκδοση του Photoshop ότι προσφέρει ένα “ελαφρύ επίπεδο επεξεργασίας” που λειτουργεί με “πραγματικά αρχεία PSD”.

online-illustrator

Οι λειτουργίες που ανακοίνωσε σήμερα η Adobe ακολουθούν έναν κοινό στόχο να διευκολύνουν τους ανθρώπους να συνεργάζονται στις υπηρεσίες Creative Cloud. Ο στόχος με το online Photoshop και το Illustrator είναι να διευκολύνουν τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε αρχεία για έλεγχο — έναν πελάτη, έναν editor, έναν φίλο — να συνεργαστούν μαζί σας για προσαρμογές. Προηγουμένως, θα μπορούσαν να κάνουν σχολιασμούς και σχόλια στο έγγραφο. Αλλά τώρα, αν τους δοθεί άδεια, θα μπορούν επίσης να μπουν και να κάνουν κάποιες βασικές αλλαγές.

Η Adobe προσθέτει επίσης ένα νέο panel στο desktop Photoshop για να ελέγχει τα σχόλια που έχουν αφήσει οι χρήστες. Και προσθέτει έναν νέο κόμβο στον ιστότοπό του για να επιτρέπει στις ομάδες να οργανώνουν στοιχεία και να δημιουργούν συνεργατικά moodboards.

Θα πρέπει να είστε συνδρομητής του Creative Cloud για να χρησιμοποιήσετε το διαδικτυακό Photoshop, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ως beta από σήμερα. Το διαδικτυακό Illustrator κυκλοφορεί ως beta μόνο για πρόσκληση και δέχεται εγγραφές από σήμερα.

Μια χούφτα άλλες νέες δυνατότητες έρχονται επίσης στο Photoshop. Το εργαλείο επιλογής αντικειμένων (object selection tool) της εφαρμογής γίνεται ακόμα πιο ισχυρό, δείχνοντας ακριβώς τι μπορεί να επισημάνει αυτόματα καθώς τοποθετείτε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από αντικείμενα στη επιφάνειά σας. Υπάρχουν επίσης νέα νευρωνικά φίλτρα: ένας μίκτης τοπίου σάς επιτρέπει να αναμιγνύετε τη σκηνή σας με διαφορετικό σκηνικό ή εποχή. και τα νέα φίλτρα μεταφοράς χρώματος και εναρμόνισης σάς επιτρέπουν να εφαρμόσετε την εμφάνιση μιας εικόνας ή layer σε μια άλλη. Η Adobe λέει επίσης ότι βελτίωσε το περσινό φίλτρο Depth Blur (βασικά την έκδοση των κατακόρυφων λειτουργιών του Photoshop) για να δημιουργήσει ένα «πιο φυσικό θολό φόντο».

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!