Επιστρέφει η χρονολογική ροή στο Instagram;

Επιστρέφει η χρονολογική ροή στο Instagram;

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που ανήκει στη Meta, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την χρονολογική ροή στο Instagram κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει χρονολόγια εν μέσω ανησυχιών ότι η προσέγγιση που βασίζεται στον αλγόριθμο της πλατφόρμας μπορεί να προσφέρει περιεχόμενο που είναι κακό για την ψυχική υγεία των εφήβων.

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri έδειξε ένα preview της επερχόμενης αλλαγής σε ένα βίντεο στο Instagram την Τετάρτη. Η χρονολογική ροή θα εμφανίζεται παράλληλα με την τρέχουσα εμπειρία Instagram που βασίζεται στον αλγόριθμο, ως Αρχική. Δείτε πώς θα λειτουργήσει:

  • Η ροή της Αρχικής θα συνεχίσει να προβάλλει περιεχόμενο που το Instagram πιστεύει ότι θα σας αρέσει.
  • Μια δεύτερη ροή, που ονομάζεται Ακολουθείτε, εστιάζει στην εμφάνιση μιας χρονολογικής λίστας αναρτήσεων από τους λογαριασμούς που ακολουθείτε.
  • Μια τρίτη ροή, που ονομάζεται Αγαπημένα, θα εμφανίζει αναρτήσεις αυστηρά από λογαριασμούς που έχετε αγαπήσει.

«Πλέον, αυτές οι δοκιμές έχουν ήδη βγει ή θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες», πρόσθεσε ο Mosseri. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει επίσημα τα νέα feeds κάποια στιγμή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ο Mosseri ανέφερε ότι η πλατφόρμα εργαζόταν πάνω σε ένα χρονολόγιο κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο, όταν οι νομοθέτες αμφισβήτησαν εάν οι αλγόριθμοι του Instagram «χειραγωγούν» τη συμπεριφορά των χρηστών.

Αυτό συνέβη αφότου η The Wall Street Journal δημοσίευσε ότι το Instagram γνώριζε πλήρως ότι η προσέγγισή του, που βασίζεται στον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί, ήταν τοξική για την ψυχική υγεία των εφήβων κοριτσιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ίδιοι αλγόριθμοι μπορούν να προωθήσουν περιεχόμενο για τέλεια σώματα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και σκέψεις αυτοκτονίας μεταξύ των προσβεβλημένων εφήβων, σύμφωνα με την εσωτερική έρευνα του Instagram.

Η Frances Haugen, ο πληροφοριοδότης πίσω από το ρεπορτάζ του Journal, έκτοτε κάλεσε Facebook και Instagram να στραφούν σε χρονολογικές ροές/χρονολόγια, υποστηρίζοντας ότι οι αλγόριθμοι της εταιρείας μπορούν συχνά να προωθήσουν ακραίο, διχαστικό περιεχόμενο για να κρατήσουν τους χρήστες στην εφαρμογή τους.

«Είναι σημαντικό για μένα οι χρήστες να αισθάνονται καλά για το χρόνο που περνούν στην εφαρμογή. Και νομίζω ότι, το να δώσουμε στους ανθρώπους τρόπους να διαμορφώσουν το Instagram ώστε να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο σε αυτούς, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το επιδιώξουν».

Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν εγκαταλείπει εντελώς τους αλγορίθμου της, καθώς η ροή της Αρχικής θα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στην πλατφόρμα. Όσον αφορά το Facebook, μπορείτε να δείτε μια χρονολογική σειρά αναρτήσεων στη Ροή Ειδήσεων κάνοντας κλικ στο Περισσότερα στο αριστερό μενού της ροής ειδήσεων και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Πιο πρόσφατα. Ωστόσο, δεν θα αποτελέσει μια μόνιμη αλλαγή.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio