Η ΕΕ σχεδιάζει να αναγκάσει την Apple να συμπεριλάβει θύρες USB-C σε τηλέφωνα

Η ΕΕ σχεδιάζει να αναγκάσει την Apple να συμπεριλάβει θύρες USB-C σε τηλέφωνα

Το USB-C θα γίνει ο τυπικός φορτιστής της Ευρώπης «για όλα τα smartphones, τα tablets, τις κάμερες, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία και τις φορητές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σχέδια για να αναγκάσει τις εταιρείες ηλεκτρονικών να υιοθετήσουν το USB-C ως καθολικό φορτιστή σε όλες τις συσκευές, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple θα πρέπει να εγκαταλείψει τους φορτιστές Lightning ή να προσθέσει μια δεύτερη θύρα στα smartphones.

Έχοντας ανακοινωθεί σε δελτίο Τύπου, τα σχέδια έχουν παρθεί ως μέσο μείωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων «που προκαλούνται από την επικράτηση διαφορετικών, ασυμβίβαστων φορτιστών για ηλεκτρονικές συσκευές». To Radio Equipment Directive σημαίνει ότι οι συσκευές που πωλούνται στις χώρες της ΕΕ θα πρέπει να περιλαμβάνουν το USB-C ως πρότυπο «για όλα τα smartphones, τα tablet, τις κάμερες, τα ακουστικά, τα φορητά ηχεία και τις κονσόλες φορητών βιντεοπαιχνιδιών».

Η οδηγία θα υποχρεώσει επίσης τους κατασκευαστές να πωλούν συσκευές χωρίς δεσμευμένους φορτιστές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα καλώδια USB-C τους. Η γρήγορη φόρτιση θα γινόταν επίσης στάνταρ, πράγμα που σημαίνει ότι οι κατασκευαστές δε θα μπορούσαν να περιορίσουν τεχνητά την ταχύτητα φόρτισης USB-C, πιθανώς με την ελπίδα να κάνουν τους ιδιόκτητους φορτιστές πιο ελκυστικούς.

iphone13photo

Η ίδια η οδηγία δεν έχει ψηφιστεί ακόμη, αλλά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει υπέρ της ιδέας της προσαγωγής ενός τυποποιημένου φορτιστή, πράγμα που σημαίνει ότι αναμένεται να εγκριθεί. Οι κατασκευαστές θα έχουν στη διάθεσή τους 24 μήνες μετά την έκδοση της οδηγίας να προβούν σε αλλαγές στις συσκευές τους.

Η εταιρεία που προφανώς επηρεάζεται από αυτή την αλλαγή θα είναι η Apple, η οποία χρησιμοποιεί USB-C σε πολλές από τις συσκευές της, αλλά συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους δικούς της φορτιστές Lightning σε smartphones. Η Apple δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα σχέδια.

Φυσικά, το χρονοδιάγραμμα που εμπλέκεται σημαίνει ότι οι τρέχουσες συσκευές της Apple θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν καλώδια Lightning — αλλά είναι εφικτό το iPhone 13 να είναι ένα από τα τελευταία προϊόντα που χρησιμοποιούν τον ιδιόκτητο φορτιστή.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio