Ένα δισεκατομμύριο ευρώ έδωσε η Google για το κτίριο που θα στεγάσει τα γραφεία της στο Λονδίνο

Ένα δισεκατομμύριο ευρώ έδωσε η Google για το κτίριο που θα στεγάσει τα γραφεία της στο Λονδίνο
«Έχουμε το προνόμιο να δραστηριοποιούμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν 20 χρόνια και αυτή η αγορά, δείχνει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την επιτυχία της χώρας».

Η Google πρόκειται να ξοδέψει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την αγορά κτιρίου στο κεντρικό Λονδίνο που ήδη στεγάζει γραφεία.

Σύμφωνα με το Reuters, το κτίριο βρίσκεται στο συγκρότημα Central Saint Giles κοντά στο Covent Garden όπου και σχεδιάζει να ανακαινίσει. Θα υπάρχουν αίθουσες συσκέψεων και τμήματα για άτομα που θα μπορούν να εργάζονται μόνοι τους, ενώ θα δημιουργηθούν επίσης εξωτερικοί χώροι, για όσους προτιμούν να εργάζονται στον καθαρό αέρα.

Η Ruth Porat, Γενική Οικονομική Διευθύντρια της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, σχολίασε: «Έχουμε το προνόμιο να δραστηριοποιούμαστε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σχεδόν 20 χρόνια και αυτή η αγορά, δείχνει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την επιτυχία της χώρας».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύχθηκε ιδιαίτερα το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας, είναι σημαντικό να βλέπουμε ότι η Google επενδύει σε χώρους γραφείων. Τον Σεπτέμβριο, ξόδεψε επίσης 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα κτίριο στο Μανχάταν, που μισθώνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ωστόσο, ο Ronan Harris, Αντιπρόεδρος της Google UK & Ireland, ξεκαθαρίζει: «Πιστεύουμε ότι το μέλλον της εργασίας είναι η ευελιξία». Η Google αναπτύσσει αυτούς τους χώρους έχοντας αυτό κατά νου. «Ενώ η πλειονότητα των υπαλλήλων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, θέλουν επίσης και την ευελιξία να εργάζονται από το σπίτι μερικές ημέρες την εβδομάδα, ενώ κάποιοι θέλουν να δουλεύουν εντελώς απομακρυσμένα», εξήγησε ο Harris.

Μόλις ολοκληρωθεί η αγορά και η ανακαίνιση, η Google θα μπορεί να απασχολεί 10.000 εργαζόμενους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και αυτή τη στιγμή απασχολεί λίγο περισσότερους από 7.000. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, καθώς τον περασμένο μήνα η εταιρεία καθυστέρησε την επιστροφή των υπαλλήλων της στους χώρους εργασίας.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!