Η Google αντικαθιστά το πτυχίο πανεπιστημίου με πιστοποιητικό εξαμήνου

Η Google αντικαθιστά το πτυχίο πανεπιστημίου με πιστοποιητικό εξαμήνου

Τι είναι τα Google Learning Certificates

Μπορεί μία ταχύρρυθμη εκπαίδευση εξαμήνου να αντικαταστήσει μία τετραετή εκπαίδευση σε ένα πανεπιστήμιο στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης; Η Google φαίνεται πως θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Συγκεκριμένα, η Google θα προσφέρει Google Learning Certificates, τα οποία θα πιστοποιούν την εξάμηνη εκπαίδευση κάποιου σε έναν τομέα εργασίας. Η τιμή των μαθημάτων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά η Google έχει ανακοινώσει ήδη 100.000 υποτροφίες. Τα μαθήματα θα δώσουν στους ενδιαφερομένους γνώσεις για Data Analytics, Project Management και User Experience Design.

Μάλιστα, ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι δέχεται τα πιστοποιητικά αυτά ως ισότιμα με τετραετή ανώτερη εκπαίδευση για αυτές τις θέσεις.

Στις ΗΠΑ υπάρχει ένα γενικότερο κύμα μετάβασης από την παραδοσιακή ακαδημαϊκή μόρφωση σε άλλες πιο ευέλικτες μορφές για εργασία. Η τάση αυτή προέρχεται από τη δυσκολία της προσβασιμότητας των πτυχίων στους μαθητές λόγω του οικονομικού στοιχείου, το οποίο αφήνει δυσβάσταχτα χρέη στους φοιτητές που αναγκάζονται να τα αποπληρώνουν για δεκαετίες, ενώ για μαθητές από οικογένειες με χαμηλότερες οικονομικές δυνατότητες η κολλεγιακή μόρφωση είναι απλά ένα όνειρο.

Το Google Career Certificate υπόσχεται να προετοιμάσει τους ενδιαφερόμενους για άμεση εργασία, με πολύ μικρότερο χρόνο εκπαίδευσης και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!