Η Google ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην Ανώνυμη Περιήγηση του Chrome

Η Google ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην Ανώνυμη Περιήγηση του Chrome

Για να μη μπορεί να δει ο οποιοσδήποτε τις προσωπικές σας αναζητήσεις

Η Google ετοιμάζεται να φέρει ένα παρά πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό ιδιωτικότητας στην Android έκδοση του πασίγνωστου browser της, Google Chrome. Συγκεκριμένα, σύντομα οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κλειδώνουν αυτόματα τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης που έχουν αφήσει ανοιχτές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αν κάποιος αφήσει μια καρτέλα ανώνυμης περιήγησης ανοιχτή και κλείσει την εφαρμογή, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να την ανοίξει, o Chrome θα χρειαστεί να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του. Αυτό θα γίνεται μέσα από μια γκρίζα οθόνη, στην οποία δε θα φαίνεται ούτε η διεύθυνση, ούτε το περιεχόμενο της ανοιχτής καρτέλας. Αντιθέτως, η μόνη επιλογή που θα έχει ο χρήστης θα είναι να βάλει το δακτυλικό του αποτύπωμα ή να συμπληρώσει κάποιο PIN που ο ίδιος έχει ορίσει.

Φυσικά, θα υπάρχει και η δυνατότητα επιστροφής στις κανονικές καρτέλες του browser , χωρίς να χρειάζεται κανένας κωδικός, ενώ το χαρακτηριστικό θα μπορεί να απενεργοποιηθεί και εντελώς αν κάποιος το επιθυμεί, μέσα από την ειδική επιλογή στην ‘Privacy’ ενότητα των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

Για την ώρα η πολύ χρήσιμη λειτουργία, ειδικά για αυτούς που φοβούνται να μην «ψαχουλέψει» κάποιος το κινητό τους και τις ιδιωτικές τους αναζητήσεις, δεν είναι ευρέως διαθέσιμη, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από το ακόλουθο flag:

chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android

 

Σύντομα, η ‘Lock Incognito tabs’ λειτουργία θα έρθει για όλους, μέσα από ενημέρωση της εφαρμογής, χωρίς να ξέρουμε ακόμη το πότε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια αντίστοιχη δυνατότητα υπάρχει από το 2020 στις εφαρμογές της Google στο iOS, όπως για παράδειγμα τα Google Drive, Search, Chrome και Authenticator, με την ονομασία Privacy Screen.

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio