Τώρα θα μπορείτε να κάνετε κλήσεις βίντεο και ήχου μέσω Gmail

Τώρα θα μπορείτε να κάνετε κλήσεις βίντεο και ήχου μέσω Gmail
Οι κλήσεις ενός προς έναν χρήστη είναι πλέον δυνατές από το Google Chat στο Gmail σε iOS και Android.

Η Google διευκολύνει την έναρξη ή τη συμμετοχή σε βιντεοκλήσεις ή ηχητικές κλήσεις, μέσα από την εφαρμογή Gmail.

Από αυτήν την εβδομάδα, θα είναι δυνατή η έναρξη συνομιλίας μέσω βίντεο ή ήχου από το Google Chat στο Gmail, αλλά μόνο κατά τη διάρκεια συνομιλιών ένας προς έναν χρήστη. Τόσο οι χρήστες Android όσο και οι χρήστες iOS θα αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία, με τα εικονίδια κλήσης και βίντεο να εμφανίζονται στο παράθυρο συνομιλίας δίπλα στο όνομα του άλλου χρήστη.

gmail-chat

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κλήσης, απλώς πατήστε οποιοδήποτε εικονίδιο και περιμένετε να αποδεχτεί ο άλλος χρήστης και να εισαγάγετε την κλήση. Όταν κάποιος βρίσκεται σε ενεργή κλήση, το εικονίδιο του Google Meet και η διάρκεια της κλήσης θα είναι ορατά. Εάν χάσατε ένα αίτημα κλήσης, ένα κόκκινο εικονίδιο τηλεφώνου ή βίντεο θα εμφανιστεί στον κατάλογο συνομιλιών και στη συνομιλία του ατόμου που προσπάθησε να σας καλέσει.

Η νέα λειτουργία ξεκίνησε να διατίθεται σε όλους τους χρήστες σε Android και iOS, αλλά μπορεί να χρειαστεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι να εμφανιστεί σε όλους. Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί εάν ένας από τους φίλους σας αποκτήσει πρόσβαση στη λειτουργία πριν από εσάς, αλλά φαίνεται πιθανό ότι τα εικονίδια τηλεφώνου και βίντεο απλώς δεν θα εμφανιστούν στο παράθυρο συνομιλίας.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!