Η Microsoft διορθώνει σφάλμα των Windows 11 το οποίο επηρεάζει αρνητικά την εκτέλεση παιχνιδιών και εφαρμογών

Η Microsoft διορθώνει σφάλμα των Windows 11 το οποίο επηρεάζει αρνητικά την εκτέλεση παιχνιδιών και εφαρμογών

Η εταιρεία κυκλοφορεί ένα fix για την ενημέρωση 22H2 για τα Windows 11 μέσω της προαιρετικής λειτουργίας ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft διόρθωσε επιτέλους ένα πρόβλημα στην ενημέρωση των Windows 11 22H2, που επηρέαζε αρνητικά την απόδοση σε ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές.

Το fix κυκλοφόρησε μέσω μια ενημέρωσης με την ονομασία KB5020044. Η Microsoft αναφέρει ότι η ενημέρωση «επιλύει ένα ζήτημα που επηρεάζει ορισμένα παιχνίδια και εφαρμογές αρνητικά. Αυτό το ζήτημα σχετίζεται με δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων απόδοσης μέσω της GPU, κάτι που μειώνει τους πόρους για απρόσκοπτη αναπαραγωγή παιχνιδιών και εφαρμογών.»

Οι χρήστες ενημερώθηκαν για το σφάλμα στις 10 Νοεμβρίου σε μια σελίδα υποστήριξης. Για κάποιο λόγο, η ενημέρωση των Windows 11 22H2, μπορεί να ενεργοποιήσει πρόσθετες διαδικασίες λογισμικού εντοπισμού σφαλμάτων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της απόδοσης, όπως και σε συνθήκες stuttering κατά την διάρκεια του playthrough.

Η εταιρεία δεν έχει εξηγήσει την ακριβή αιτία του σφάλματος ή ποια συγκεκριμένα παιχνίδια επηρεάζονται, αλλά το ζήτημα ήταν αρκετά σοβαρό ώστε η Microsoft να σταματήσει την κυκλοφορία της ενημέρωσης των Windows 11 22H2 σε υπολογιστές με χαμηλή απόδοση. Σύμφωνα με την έρευνα του Steam, μόνο το 23% των παικτών στην πλατφόρμα έχουν υιοθετήσει τα Windows 11, ενώ τα Windows 10 συνεχίζουν να κυριαρχούν με μερίδιο σχεδόν 69%.

Μόλις στις 22 Νοεμβρίου, η εταιρεία άρχισε να αφαιρεί εν μέρει το μπλοκ κατά την κυκλοφορία της έκδοσης των Windows 11 για να στοχεύσει μικρότερο αριθμό συσκευών που επηρεάστηκαν. Συγκεκριμένα, η Microsoft δήλωσε: «Η ομάδα ασφαλείας… έχει ενημερωθεί για να προστατεύει τις συσκευές Windows που διαθέτουν κάποια από τα λίγα παιχνίδια και τις εφαρμογές που εξακολουθούν να επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα».

Οι χρήστες στα Windows 11 22H2 μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη της ενημέρωσης, η οποία χαρακτηρίζεται ως προαιρετική. Για να την εγκαταστήσουν θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή, Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Windows Update. Στην ενότητα Προαιρετικές ενημερώσεις, θα πρέπει να υπάρχει ένας σύνδεσμος για τη λήψη και την εγκατάσταση της ενημέρωσης. Η έκδοση KB5020044 περιέχει επίσης και μια σειρά από άλλες διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις για την επιτάχυνση της απόδοσης του συστήματος.

Πηγή : gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!