Συμβουλές και Μυστικά για να αυξήσετε τους followers σας, να τους κρατήσετε ενεργούς και να αυξήσετε την απήχηση των post σας. 

instagram guide

1. Κάντε τη δημοσίευσή σας την κατάλληλη στιγμή

Πριν κάνετε τη δημοσίευση σας στο instagram πρέπει να έχετε κατά νου δυο πράγματα: τη ζώνη ώρας του κοινού σας και την ώρα που ελέγχεται το Instagram πιο συχνά. Οι περισσότεροι χρήστες Instagram συνδέονται το πρωί και το βράδυ στο σπίτι τους ή στην εργασία ή το σχολείο. Σύμφωνα με την εταιρία analytics Simply Measured, ο καλύτερος χρόνος για δημοσίευση στο Instagram είναι τις Δευτέρα-Πέμπτη μεταξύ 12:00 μ.μ. και 6 μ.μ. 

2. Χρησιμοποιήστε (30!) δημοφιλή hashtags 

Ανάλογα με το αντικείμενο σας ή το περιεχόμενο της φωτογραφίας, υπάρχουν δημοφιλή hashtags Instagram που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσουν μεγαλύτερη απήχηση οι φωτογραφίες σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε δημοφιλή hashtags είναι να χρησιμοποιήσετε το Google φυσικά! Μια απλή αναζήτηση Google θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Να έχετε στο νου σας πως τα hashtags που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχουν απο 20.000 έως 300.000 δημοσιεύσεις. Τέλος το instagram μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε έως και 30 hashtags! οπότε καλό είναι σε κάθε σας post να χρησιμοποιείτε πάνω από 20. 

3. Χρησιμοποιήστε τις λεζάντες των φωτογραφιών σας για να κάνετε ερωτήσεις 

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πολλαπλασιαστούν τα comments στη φωτογραφία σας και να δημιουργηθεί μεγαλύτερη απήχηση και κατά συνέπεια likes και follows στο λογαριασμό σας.

4. Προσοχή στην Ανάλυση των φωτογραφιών που ανεβάζετε 

Το instagram είναι μία πλατφόρμα φωτογραφιών πράγμα που σημαίνει ότι δίνει τεράστια βαρύτητα στην ανάλυση των φωτογραφιών που ανεβαίνουν σε αυτό. Μία εικόνα που έχει βγει απο φωτογραφική μηχανή ή απο ένα πολύ καλό κινητό θα έχει μεγαλύτερη απήχηση από μία εικόνα που έχει τραβηχτεί από μία όχι και τόσο καλή κάμερα. Επίσης προσοχή η εικόνα που θα ανεβάσετε να μην έχει περάσει από κάποιο chat (πχ messenger, viber) γιατί προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει το chat την έχει συμπιέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. 

5. Χρησιμοποίηστε εφαρμογές (apps) 

Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας πριν τις δημοσιεύσετε στο Instagram. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών στην αγορά που είναι εξαιρετικά εύχρηστες.

6. Ζητήστε να σας αναφέρουν δημοφιλείς λογαριασμοί (get featured) 

Αποκτήστε πρόσβαση σε δημοφιλείς Instagrammers ή “προσωπικότητες Instagram” και ζητήστε να αναφέρουν τον λογαριασμό σας ή να παρουσιάσουν το προϊόν σας σε μια φωτογραφία τους. Καλύτερα ακόμα, εάν ειδοποιηθείτε ότι ένας από αυτούς αναφέρει το λογαριασμό σας στις δημοσιεύσεις του, στείλτε τις “ευχαριστίες σας!” Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια σχέση με άτομα που έχουν επιρροή στο διαδίκτυο. Η υποστήριξη από ένα σημαντικό influencer στο Instagram θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει εκατοντάδες followers στο λογαριασμό σας. 

7. Aspect Ratio 

Προσπαθήστε οι εικόνες που ανεβάζεται να έχουν Aspect Ratio 4:5 (1080 pixels by 1350 pixels) ή να είναι τετράγωνες 1:1 . Αυτό γιατί όσο πιο landscape (μακρόστενη) είναι μία εικόνα τόσο λιγότερο χώρο πιάνει στην Αρχική των follower σας. Ενώ μία ψηλόλιγνη (portrait) εικόνα κάποιες φορές καταλαμβάνει και ολόκληρη την οθόνη της συσκευής.

Στα παρακάτω παραδείγματα είναι εμφανές πόσο μεγαλύτερο μέρος της οθόνης πιάνει ένα portrait post

Περισσότερη Απήχηση (portrait)

instagram guide ελλάδα

Λιγότερη Απήχηση (landscape)

instagram guide ελλάδα

8. Επωφεληθείτε από το Instagram bio σας 

Μην παραμελείτε το Instagram bio! Για τους χρήστες Instagram που συναντούν τον λογαριασμό σας για πρώτη φορά, αυτή η ενότητα είναι σημαντική για να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν το λογαριασμό σας ή όχι. 

Επιπλέον υπάρχει το πλεονέκτημα της εφαρμογής Link-tube. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που σας βοηθά να έχετε πολλαπλούς συνδέσμους (links) στο instagram Bio σας που επιτρέπει μόνο ένα Link χωρίς τη χρήση της εφαρμογής αυτής. Μπορείτε να δείτε μερικά παραδείγματα χρήσης του Linktube στο bio αυτών των λογαριασμών:

https://www.instagram.com/akis_petretzikis/
https://www.instagram.com/athinao1konomakou/
https://www.instagram.com/yiannislucacos
https://www.instagram.com/goupi_/
https://www.instagram.com/brigitteboutique
https://www.instagram.com/luben.tv/

9. Διοργανώστε διαγωνισμoύς (Giveaways)

Η διοργάνωση ενός διαγωνισμού είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη του κοινού και να αποκτήσετε νέους οπαδούς γρήγορα σε οποιοδήποτε κοινωνικό δίκτυο. Από τη στιγμή που το Instagram έχει εξελιχθεί κατά πολύ σε δημοτικότητα, το καθιστά μία από τις καλύτερες κοινωνικές πλατφόρμες για τη διεξαγωγή διαγωνισμού.