Βελτιώνοντας τις ικανότητές σας στο Instagram SEO, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την εμβέλεια, την προβολή του brand σας και την αφοσίωσή των πελατών σας στο Instagram.

Είναι γεγονός ότι πολλές από τις τεχνικές που χρησιμοποιείτε για τη βελτιστοποίηση του SEO σας στον ιστό, μπορούν να εφαρμοστούν και για τη βελτίωση του περιεχομένου και της προώθησης του προφίλ σας στο Instagram!

Από τα hashtags έως τα alt text (εναλλακτικά κείμενα), εξηγούμε πώς να αποκτήσετε μια SEO νοοτροπία στο Instagram και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει να σας ανακαλύψουν.

Instagram SEO #1: Κάντε το προφίλ σας κατάλληλο για αναζήτηση

Ως μέρος της σελίδας ‘Εξερεύνηση’, η ‘Αναζήτηση’ είναι ο κατάλογος για κάθε λογαριασμό Instagram στην εφαρμογή.

Όπως ακριβώς πληκτρολογείτε έναν όρο αναζήτησης στο Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος της σελίδας ‘Εξερεύνηση’ για να ανακαλύψετε λογαριασμούς, hashtag και τοποθεσίες.

seo instagram

Αλλά πώς αποφασίζει το Instagram ποια αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανιστούν;

Σύμφωνα με το Instagram, τα αποτελέσματα αναζήτησης που βλέπετε βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα άτομα που ακολουθείτε, τα άτομα με τα οποία είστε συνδεδεμένοι και τις φωτογραφίες και τα βίντεο που σας αρέσουν στο Instagram.

Αλλά βασίζονται επίσης και σε λέξεις-κλειδιά! Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Google, όταν αναζητάτε μια λέξη-κλειδί στο Instagram (όπως, ας πούμε, ‘πρόγραμμα κοινωνικής δικτύωσης’), το Instagram ταξινομεί εκατομμύρια λογαριασμούς για να βρει τα πιο χρήσιμα, σχετικά αποτελέσματα για αυτό που ψάχνετε.

Δηλαδή λογαριασμούς που περιέχουν αυτή τη λέξη-κλειδί.

Επομένως, είναι απολύτως δυνατό να εμφανίζεται το προφίλ σας με  συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά στην Αναζήτηση Instagram! Απλώς πρέπει να βελτιστοποιήσετε το προφίλ σας για αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Δείτε πώς:

Το όνομα και το username σας:

Εάν θέλετε να εμφανίζεστε με μια λέξη-κλειδί όπως το ‘candle’, είναι καλή ιδέα να ενσωματώσετε αυτήν τη λέξη-κλειδί τόσο στο όνομα όσο και στο username σας.

instagram seo

Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά όταν πρόκειται για το username σας.

Ευτυχώς, το όνομα στο βιογραφικό σας Instagram μπορεί επίσης να αναζητηθεί και να είναι διαφορετικό από το username σας. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λέξεις που σχςετίζονται με το προφίλ ή την επιχείρησή σας στο Instagram. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να εμφανίζεστε στα κορυφαία αποτελέσματα, αν κάποιος ψάξει για τις λέξεις-κλειδιά που έχετε βάλει ως στόχο!

Απλώς πηγαίνετε στο προφίλ σας και πατήστε ‘Επεξεργασία προφίλ’ για να αλλάξετε το πεδίο Όνομα.

Instagram Bio

Όπως και το πεδίο Όνομα, το βιογραφικό σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί με λέξεις-κλειδιά σχετικές με την επωνυμία και την επιχείρησή σας.

Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε hashtag με δυνατότητα κλικ στο βιογραφικό σας για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να εμφανίζεστε όχι μόνο στα αποτελέσματα αναζήτησης για τον λογαριασμό σας, αλλά και αν κάποιος αναζητήσει το hashtag!

Instagram SEO #2: Κάντε τα hashtags λέξεις-κλειδιά

Η χρήση στοχευμένων hashtag στις αναρτήσεις και τις ιστορίες σας εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας ανακαλύψουν στο Instagram. Και αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερους followers και περισσότερους πελάτες για την επιχείρησή σας.

Εάν έχετε δημόσιο λογαριασμό στο Instagram και προσθέσετε ένα hashtag σε μια ανάρτηση, αυτή η ανάρτηση θα είναι ορατή στη σελίδα αποτελεσμάτων του αντίστοιχου hashtag. Και δεδομένου ότι τα hashtag χρησιμοποιούνται με σκοπό την ανακάλυψη νέου περιεχομένου, η χρήση των ‘σωστών’ hashtag μπορεί να σας φέρει πιο κοντά στο κοινό-στόχο σας, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ σας κατά το παρελθόν.

Instagram SEO #3: Γράψτε αναλυτικές λεζάντες

Ενώ οι αναρτήσεις Instagram μπορούν να αναζητηθούν μόνο μέσω hashtag και ετικετών τοποθεσίας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αυξήσετε τη δυνατότητα εντοπισμού του περιεχομένου σας στη σελίδα Εξερεύνηση Instagram, όπως γράφοντας περιγραφικές λεζάντες. Αλλά προτού καταλάβουμε το πώς, ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να μιλή