Κίνα: Το έκαναν κι αυτό – Στους δρόμους τα πρώτα ρομποταξί

Κίνα: Το έκαναν κι αυτό – Στους δρόμους τα πρώτα ρομποταξί

Ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Shenzhen τα πρώτα ρομποταξί, που εξυπηρετούν Κινέζους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Η οδική μετακίνηση χωρίς την παρουσία οδηγού αποτελεί παγκόσμια τεχνολογική πρόκληση εδώ και χρόνια, πολλώ δε μάλλον σε υπερσύγχρονες και ανεπτυγμένες οικονομικά και τεχνολογικά πόλεις.

Στη Shenzhen της Κίνας έκαναν πραγματικότητα τον στόχο που είχαν θέσει φέρνοντας στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ρομποταξί, έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς την παρουσία οδηγού.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα με την υπογραφή της Autox, μια εταιρία ανάπτυξης hardware και software της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων που την ενσωματώνει σε αυτοκίνητα προσφέροντας αυτόνομη οδήγηση.

Η AutoX κυκλοφόρησε ένα βίντεο από το μίνι βαν (ένα Fiat Chrysler Pacifica), το οποίο μεταφέρει πελάτες σε συνθήκες απόλυτης αυτονομίας, χωρίς οδηγό. Θα δείτε το τιμόνι να περιστρέφεται μόνο του, το όχημα να προσπερνά φορτηγά, να δίνει προτεραιότητα σε πεζούς και τους επιβάτες να απολαμβάνουν περιχαρείς την διαφορετική αυτή κούρσα.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!