Ποιό είναι το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στο τέλος του 2021

Ποιό είναι το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στο τέλος του 2021
Νέα στατιστικά

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά από την ερευνητική εταιρία Canalys τουλάχιστον 1 στα 5 smartphones που πουλήθηκαν μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 ήταν iPhones.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα δεδομένα της, η Apple ξεπέρασε τη Samsung και ήταν η κορυφαία εταιρία παραγωγής smartphones στον κόσμο μέσα στη συγκεκριμένη περίοδο. Αναλυτικότερα, το 22% των συσκευών που πουλήθηκαν παγκοσμίως από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν της Apple (μείωση 1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι).

Δεύτερη στην κατάταξη ήρθε η Samsung που είδε το ποσοστό της να αυξάνεται από 17% σε 20%, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Apple. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Xiaomi με ένα αμετάβλητο 12%, ενώ ακολουθεί η OPPO/OnePlus και η vivo.

Όσον αφορά μάλιστα την απόδοση της Apple, ο αναλυτής Sanyam Chaurasia της Canalys επισήμανε πως χρωστάει πολλά στην Κίνα, τονίζοντας:

Η Apple είναι και πάλι στην κορυφή της αγοράς των smartphones μετά από τρία τρίμηνα, χάρη στην εξαιρετική απόδοση του iPhone 13. Η Apple είδε πρωτοφανείς πωλήσεις για το iPhone στην ηπειρωτική Κίνα, με επιθετικές τιμές για τις εμβληματικές συσκευές της, διατηρώντας μια ισχυρή πρόταση αξίας.

Τέλος, η Canalys ανέφερε πως τόσο η Apple με το iPhone, όσο και όλες οι υπόλοιπες κατασκευάστριες του χώρου, αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα την παγκόσμια έλλειψη chips που επηρέασαν σε διαφορετικό βαθμό τις πωλήσεις τους.

RhagJXa

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!