Ο αριθμός των Hashtags που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Instagram, σύμφωνα με έρευνα 18 εκατομμυρίων δημοσιεύσεων

Ο αριθμός των Hashtags που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Instagram, σύμφωνα με έρευνα 18 εκατομμυρίων δημοσιεύσεων

“Πόσα hashtags πρέπει να χρησιμοποιώ στο Instagram;” Είναι μια ερώτηση που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα πρέπει να επιλέξετε μόνο μερικά εξειδικευμένα hashtags; Να χρησιμοποιήσετε τα 30 που είναι το όριο;

Αναλύσαμε περισσότερες από 18 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram (εξαιρουμένων των βίντεο, των Reels και των ιστοριών Instagram) για να βρούμε την απάντηση.

Πόσα Hashtags πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Instagram;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση από τον λογαριασμό @creators του Instagram, οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν μεταξύ 3-5 hashtag.

Ναι, μας εξέπληξε επίσης – ειδικά όταν το Instagram φέρεται να είπε στους δημιουργούς να βάλουν στόχο 8-15 hashtags σε παλιότερη δημοσίευση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Instagram’s @Creators (@creators)

Καθώς το Instagram συνεχίζει να επεκτείνει και να αλλάζει με τον αλγόριθμο του, είναι λογικό να θέλει τους χρήστες να πειραματίζονται με λιγότερα, πιο σχετικά hashtags – αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κατηγοριοποιήσουν με ακρίβεια και να προτείνουν τις αναρτήσεις σας σε πιο στοχευμένες ροές περιεχομένου, όπως η ροή των Reels του Instagram ή το ενημερωμένη καρτέλα αναζήτησης hashtag:

instagramhack

Θα μπορούσε επίσης να είναι ένας τρόπος για το Instagram να βελτιστοποιήσει τη χρήση σπαμ hashtag. Κατά καιρούς, οι χρήστες περιλαμβάνουν άσχετα hashtags για να προσπαθήσουν να μεγιστοποιήσουν το πλήρες ποσό των 30.

Ωστόσο, όταν το later.com μελέτησε πώς ο αριθμός των hashtag επηρεάζει την προβολή της δημοσίευσης (μετά από ανάλυση 18 εκατομμυρίων αναρτήσεων στο Instagram), διαπίστωσε ότι η χρήση περισσότερων hashtag συνήθως αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

instagramstat

Όπως μπορείτε να δείτε, ενώ οι αναρτήσεις με 20 hashtags λαμβάνουν το υψηλότερο μέσο ποσοστό προσέγγισης, αυτές με 30 hashtags δεν βρίσκονται πολύ πίσω.

Αναρωτήθηκαν αν αυτή η τάση είχε αλλάξει τα τελευταία χρόνια και διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα ήταν αρκετά κοντά με αυτά του 2020:

instagramstat2

 

Και ακόμη πιο ενδιαφέρον: το μέσο ποσοστό προσέγγισης αυξάνεται σημαντικά καθώς ο αριθμός των hashtag αυξάνεται πέρα ​​από τα 5 ανά ανάρτηση – όπως φαίνεται στα πιο απότομα γραφήματα καμπύλης.

Όσον αφορά το μέσο ποσοστό αλληλεπίδρασης, η χρήση 30 hashtag στο Instagram ανά ανάρτηση έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα likes και σχόλια:

instagramstat3

Παρόμοια με το ποσοστό προσέγγισης, το μέσο ποσοστό αλληλεπίδρασης αυξάνεται σημαντικά καθώς ο αριθμός των hashtag αυξάνεται πέρα ​​από τα 5.

Το συμπέρασμα; Δώστε τα όλα ή τίποτα, όταν πρόκειται για τη στρατηγική σας για τα hashtag.

Ενώ η χρήση μερικών hashtag είναι καλή, η χρήση 20-30 σχετικών (και στοχευμένων) hashtag είναι ακόμη καλύτερη για τη συνολική προσέγγιση χρηστών και τα ποσοστά αλληλεπίδρασης.

instagramstat4

Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις, επομένως θα ήταν καλό να αναλύσετε την απόδοση των hashtag σας για να μελετήσετε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί.

Και να θυμάστε: τα hashtags είναι ένα μακροπρόθεσμο παιχνίδι και όχι μια γρήγορη λύση για προσέγγιση ή αλληλεπίδραση. Αλλά σε συνδυασμό με πολύτιμο περιεχόμενο και έναν σταθερό ρυθμό αναρτήσεων, μπορείτε να προσεγγίσετε νέο κοινό με υψηλή αλληλεπίδραση.

 

Πώς να βρείτε τα σωστά hashtags για το Brand σας

Τα ευρήματα των δεδομένων είναι ξεκάθαρα: όσο περισσότερα hashtags χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, η χρήση των σωστών hashtag για τον λογαριασμό σας είναι το κλειδί. Κάθε hashtag που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι σχετικό με το περιεχόμενο, το κοινό και την επιχείρησή σας.

Η Lindsay Ashcraft, συμφωνεί: «Με τη σωστή στρατηγική hashtag, μπορείτε να αυξήσετε την απήχησή σας και να δημιουργήσετε μια κοινότητα ανθρώπων που θα ασχολούνται με το περιεχόμενό σας».

Εάν παλεύετε με την έμπνευση για το ποια hashtags να χρησιμοποιήσετε, θα σας βοηθήσει να τα χωρίσετε σε διαφορετικές κατηγορίες.

Ακολουθούν πέντε τύποι hashtag που πρέπει να λάβετε υπόψη:

hashstaginstagram

  • Hashtags με βάση την τοποθεσία
  • Brand hashtags για καμπάνιες ή εκδηλώσεις
  • Hashtags κλάδου που περιγράφουν τη θέση σας, αν είστε μια επιχείρηση
  • Hashtag εστιασμένα στην κοινότητα ανθρώπων που “στοχεύετε”
  • Περιγραφικά hashtag που περιγράφουν το περιεχόμενο της δημοσίευσης

Η εύρεση νέων hashtag για το Instagram μπορεί να είναι χρονοβόρα και απαιτεί κάποιες δοκιμές.

Μην απελπίζεστε όμως! Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να απλοποιήσετε τη διαδικασία. Ακολουθούν τρεις τρόποι για να βρείτε τα σωστά hashtags για εσάς:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο προτάσεων Hashtag
  2. Εμπνευστείτε από τη σελίδα Explore του Instagram
  3. Ανακαλύψτε hashtags χρησιμοποιώντας την αναζήτηση του Instagram

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσθέστε έως και 30 hashtag σε ένα σχόλιο αντί για τη λεζάντα της ανάρτησής σας – εξακολουθούν να λειτουργούν στα αποτελέσματα αναζήτησης hashtag!

 

Εν τέλη, πόσα hashtags πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο Instagram;

Ενώ το 20 είναι ο μαγικός αριθμός για την προσέγγιση χρηστών και το 30 ο μαγικός αριθμός για την αλληλεπίδραση, πρέπει να σχετίζονται με το Brand, το περιεχόμενο και το κοινό-στόχο σας.

Και να θυμάστε: μια δυνατή στρατηγική hashtag απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό πειραματιστείτε και δείτε τι λειτουργεί για εσάς!

Εικόνες: later.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!