Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα παράγει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως έως το 2030

Ο Elon Musk λέει ότι η Tesla θα παράγει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως έως το 2030

Ο Elon Musk έχει κάποιες προβλέψεις για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είναι αρκετά αισιόδοξοι.
Τη Δευτέρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ενημέρωσε το Twitter ότι, σε επτά χρόνια, 30 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα παράγονται ετησίως. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συμβεί ακόμη πιο γρήγορα: «Έξι χρόνια ίσως. Πέντε χρόνια είναι πιθανά, αλλά δύσκολο », έγραψε ο Musk.

Μερικοί αναγνώστες παρανόησαν το σχόλιο πιστεύοντας ότι μόνο ο Tesla θα παράγει τόσα πολλά αυτοκίνητα, αλλά ο Musk απάντησε γρήγορα.

«Αυτή είναι η συνολική αγορά, όχι μόνο της Tesla. Βλέπουμε ότι η Tesla φτάνει τα 20 εκατομμύρια οχήματα / έτος πιθανώς πριν από το 2030, αλλά αυτό απαιτεί εκτέλεση με συνέπεια», ανέφερε στο Twitter.

Σημειώστε ότι τα χρονικά πλαίσια είναι διαφορετικά. 30 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως έως το 2027, αλλά 20 εκατομμύρια νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως «πριν από το 2030». Αυτό καθιστά δύσκολη την πραγματοποίηση άμεσων συγκρίσεων, αλλά ο Musk προβλέπει προφανώς ότι η Tesla αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ολόκληρη η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα, 2,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλήθηκαν παγκοσμίως το 2019, με την Tesla να πωλεί μόνο 367.500 οχήματα εκείνο το έτος.

Ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλοι, ο Tesla έχει πολύ δρόμο να διανύσει προτού φτάσει το ποσό των 20 εκατομμυρίων ανά έτος. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία παρήγαγε λίγο περισσότερα από 82.000 οχήματα, ή 328.000 σε ετήσια βάση. Το επόμενο τρίμηνο μπορεί να είναι το καλύτερο που είχε ποτέ η εταιρεία από την άποψη της παραγωγής. Ο ίδιος ο Musk το υπαινίχθηκε σε ένα email στους υπαλλήλους της Tesla την περασμένη εβδομάδα.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα της Tesla εξακολουθούν να είναι αρκετά ακριβά. Για να είναι σε θέση να παράγει (και να πωλεί) 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, η Tesla θα πρέπει να αρχίσει να πωλεί φθηνότερα αυτοκίνητα και η εταιρεία εργάζεται ήδη σε αυτό. Στην εκδήλωση Battery Day την περασμένη εβδομάδα, η Musk δήλωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει ηλεκτρικό όχημα 25.000 δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια (επί του παρόντος, το φθηνότερο αυτοκίνητο που πωλεί η Tesla είναι το μοντέλο 3, 38.000 $).

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!