Ο επικεφαλής του Instagram αναφέρει οτι θα επιστρέψει η χρονολογική ροή

Ο επικεφαλής του Instagram αναφέρει οτι θα επιστρέψει η χρονολογική ροή
Ο Adam Mosseri πρότεινε επίσης τη δημιουργία ενός φορέα που θα συμβάλει στη ρύθμιση της ασφάλειας των παιδιών στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης ενώπιον της Γερουσίας την Τετάρτη, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri είπε ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια έκδοση της ροής η οποία θα εμφανίζει τις δημοσιεύσεις με χρονολογική σειρά, σε αντίθεση με τον τρέχοντα αλγόριθμο κατάταξης που ταξινομεί τις δημοσιεύσεις με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η αλγοριθμικά ταξινομημένη ροή, εμφανίστηκε το 2016 και στη συνέχεια ενημερώθηκε το 2017 για να περιλαμβάνει προτεινόμενες δημοσιεύσεις, αυτή η αλλαγή δεν άρεσε σε πολλούς χρήστες αφού πολλοί προτιμούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις των φίλων τους και των ατόμων που ακολουθούν άμεσα μόλις ανέβουν. Η τρέχουσα ροή χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει αυτό που το Instagram θεωρεί πιο εξατομικευμένη ροή, με βάση τη δραστηριότητα των χρηστών. Ωστόσο, παραμένει μη δημοφιλή σε μια μεγάλη μερίδα χρηστών, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας για το αντίθετο.

Ο Mosseri εμφανίστηκε ενώπιον της Γερουσίας, όπου του έκαναν ερωτήσεις, οι γερουσιαστές, σχετικά με ζητήματα ασφάλειας των παιδιών στην εφαρμογή, εν μέρει από τις αποκαλύψεις από την πληροφοριοδότη Φράνσις Χάουγκεν, η οποία παρείχε εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal που υποστήριζαν ότι η εταιρεία γνώριζε ότι το Instagram μπορεί να είναι “τοξικό” για τους εφήβους. «Να έχετε λίγη ενσυναίσθηση. Αναλάβετε την ευθύνη», επέπληξε ο γερουσιαστής Marsha Blackburn (R-TN) τον Mosseri καθώς η ακρόαση τελείωσε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Mosseri πρότεινε τη δημιουργία ενός φορέα που θα καθορίζει τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με το χειρισμό των δεδομένων των παιδιών και τους γονικούς ελέγχους για να βοηθήσουν τα παιδιά να διατηρούνται ασφαλή στο διαδίκτυο. Το σώμα θα λαμβάνει τη συμβολή των γονέων, των ρυθμιστικών αρχών και της κοινωνίας, για να δημιουργήσει καθολικά πρότυπα και προστασίες.
Οι γερουσιαστές φάνηκαν δύσπιστοι ότι ένας τέτοιος φορέας θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός. «Ο χρόνος για την αυτοαστυνόμευση έχει τελειώσει», δήλωσε ο γερουσιαστής Richard Blumenthal (D-CT), ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με το Instagram.

Την Τρίτη, το Instagram κυκλοφόρησε τη λειτουργία “Κάνε ένα διάλειμμα” που άρχισε να δοκιμάζει τον περασμένο μήνα σε χρήστες στις ΗΠΑ και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες. Η λειτουργία αυτή προτρέπει τους χρήστες να διακόψουν τη χρήση της εφαρμογής αφού τη χρησιμοποιήσουν για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Περισσότεροι γονικοί έλεγχοι σχετικά με τη χρήση του Instagram από τους εφήβους θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος, δήλωσε ο Mosseri την Τρίτη.

«Αυτό που έχετε προτείνει μέχρι στιγμής δεν είναι αρκετά», είπε ο Blumenthal στον Mosseri πριν ολοκληρώσει την ακρόαση της Τετάρτης, αναφερόμενος στο “Κάνε ένα διάλειμμα” και τις άλλες ενημερώσεις. “Αυτό δεν θα σώσει τα παιδιά από τα εθιστικά αποτελέσματα … της πλατφόρμας σας.”

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio