Ο επικεφαλής του Instagram περιγράφει τους βασικούς τομείς εστίασης για την εφαρμογή το 2022

Ο επικεφαλής του Instagram περιγράφει τους βασικούς τομείς εστίασης για την εφαρμογή το 2022

Κατά τη διάρκεια του 2021, είδαμε το Instagram να αντιγράφει σχεδόν όλα όσα έχει να προσφέρει το TikTok, και σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri, μπορείτε να περιμένετε την ίδια τακτική και το 2022, καθώς το Instagram θέλει να επικεντρωθεί στους βασικούς τομείς ανάπτυξής του – και ειδικότερα, στην ενοποίηση των μορφών βίντεο που υπάρχουν στην πλατφόρμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Mosseri (@mosseri)

Στο παραπάνω βίντεο, στο οποίο ο Mosseri συνοψίζει το περασμένο έτος, αναφέρει επίσης ότι το Instagram θα επικεντρωθεί σε δύο βασικά θέματα το 2022 – “Video και Control”.

Στην αρχή του βίντεο, ο Mosseri λέει ότι – το μαντέψατε – τα Reels θα παραμείνουν το βασικό σημείο εστίασης:

“Θα διπλασιάσουμε την εστίασή μας στο βίντεο και θα ενοποιήσουμε όλες τις μορφές βίντεο γύρω από τα Reels”

Η άνοδος του TikTok αύξησε κατά συνέπεια την πίεση στο Instagram, το οποίο κάποτε ήταν η κορυφαία πλατφόρμα για τους νέους, και από τότε, το IG προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος, με κάθε δυνατό τρόπο, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ανάμεικτα αποτελέσματα.

Αλλά από την άποψη της συνολικής χρήσης, αυτές οι προσπάθειες έχουν αποδώσει. Τον Ιούνιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, σημείωσε ότι τα Reels είχαν γίνει ο μεγαλύτερος συντελεστής αύξησης της αλληλεπίδρασης στο Instagram, και με την ευρύτερη στροφή των καταναλωτών προς τα βίντεο μικρής διάρκειας, είναι λογικό και για το Instagram να κινηθεί με την εποχή και να ευθυγραμμιστεί με αυτό που οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν.

Πώς θα φανεί αυτό στην πράξη;

Το βλέπουμε ήδη, με τα Reels να ενσωματώνονται πλέον στην κύρια ροή στο Instagram, ενώ το Instagram συγχώνευσε επίσης τις μορφές βίντεο τον Οκτώβριο και έκτοτε προεπιλέγει αυτόματα τα μικρότερα βίντεο στα Reels.

o-epikefalis-toy-instagram-perigrafei-toys-vasikoys-tomeis-estiasis-gia-tin-efarmogi-to-2022

Τελικά υποψιάζομαι ότι το Instagram θα επικεντρωθεί σε βίντεο πλήρους οθόνης Reels/Stories, απομακρυνόμενο από την παραδοσιακή αρχική ροή στατικών αναρτήσεων, κινούμενη και πάλι σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με το TikTok.

Είναι καλό αυτό; Θα βοηθήσει το Instagram να επιβραδύνει τη δυναμική του TikTok;

Πολλά εξαρτώνται από την προσωπική σας άποψη, αλλά για το Instagram και τη μητρική εταιρεία Meta, οι αριθμοί θα πουν την τελική ιστορία. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι οι προσπάθειες αντιγραφής τους είναι λίγο φτηνές και κακόγουστες, αν η αλληλεπίδραση αυξηθεί ως αποτέλεσμα…

Ο Mosseri σημειώνει επίσης ότι το Instagram θα επιδιώξει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην αποστολή μηνυμάτων στην εφαρμογή, η οποία είναι πλέον “ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται online”, ενώ θα επιδιώξει επίσης να προσθέσει περισσότερα εργαλεία νομισματοποίησης για τους δημιουργούς στην εφαρμογή.

Και το τελευταίο σημείο εστίασης είναι η διαφάνεια και η παροχή περισσότερης πληροφόρησης για το “πώς λειτουργεί το Instagram”.

Αυτό πιθανότατα θα έρθει με τη μορφή του επερχόμενου διακόπτη χρονολογικής ροής του Instagram, ο οποίος θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μεταβούν εύκολα σε μια αντίστροφη χρονολογική ροή δημοσιεύσεων – αν και δεν θα είναι μια επιλογή που θα μπορεί να αποθηκευτεί (δηλαδή θα πρέπει να μεταβείτε χειροκίνητα στη χρονολογική ροή κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή).

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια άλλα στοιχεία διαφάνειας θα εφαρμόσει το Instagram, σε μια προσπάθεια να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο της εμπειρίας τους, και συνολικά, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η συνεχής ώθηση του Instagram σε μια περιοχή όπως το TikTok θα είναι η σωτήρια χάρη του ή η ταφόπλακα του.

Το Instagram απέχει πολύ από το να αποτύχει από αυτή την άποψη. Η εφαρμογή έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες (σύμφωνα με πληροφορίες, το Instagram έχει πλέον περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα) και εξακολουθεί να αποτελεί βασική επιλογή σύνδεσης για πολλούς, ενώ η ώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου πυροδοτεί επίσης νέες συμπεριφορές και τάσεις στην εφαρμογή.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για το Instagram να παραμείνει σχετικό και ισχυρό – αλλά το αν το να γίνει περισσότερο σαν το TikTok θα το βοηθήσει να διατηρήσει τη σύνδεση με τα νεότερα κοινά είναι ασαφές.

Ίσως, μέσω των βελτιωμένων ευκαιριών για τους δημιουργούς, να μπορέσει να προσελκύσει περισσότερα μεγάλα ονόματα στην εφαρμογή του και μακριά από το TikTok, κάτι που θα αποτελέσει βασικό μονοπάτι για συνεχή ανάπτυξη, ή ίσως, μέσω των επερχόμενων AR wearables της Meta, το Instagram να αποκτήσει μια νέα μορφή συνάφειας στην επερχόμενη μετατόπιση AR.

Έρχονται πολλές αλλαγές στο Instagram σύντομα.

Bonus: Το Instagram δημοσίευσε επίσης τα κορυφαία hashtags του 2021:

o-epikefalis-toy-instagram-perigrafei-toys-vasikoys-tomeis-estiasis-gia-tin-efarmogi-to-2022

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!