Ο ταχύτερος φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο προσφέρει πλήρη φόρτιση σε 15 λεπτά

Ο ταχύτερος φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον κόσμο προσφέρει πλήρη φόρτιση σε 15 λεπτά
Η ABB λανσάρει τον modular φορτιστή Terra 360 που μπορεί να φορτίσει τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα.

Η ελβετική εταιρεία μηχανικής ABB κυκλοφόρησε τον ισχυρότερο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως ισχυρίζεται η ίδια, ικανό να επαναφορτίσει οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις 15 λεπτά.

Ένα από τα μειονεκτήματα της μετάβασης σε ηλεκτρικό όχημα είναι ο χρόνος που χρειάζονται για την επαναφόρτισή τους. Ακόμα και με τους καλύτερους φορτιστές στην αγορά σήμερα, πρέπει να αφιερώσετε μία ώρα ή περισσότερο εάν θέλετε μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Ωστόσο, η ABB υπόσχεται να αλλάξει αυτό το πρόβλημα με τον modular φορτιστή Terra 360 (360 kW).

 

Το Terra 360 μπορεί να φορτίσει έως και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Η ABB λέει ότι ο νέος της φορτιστής μπορεί να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 3 λεπτά όταν εστιάζει σε ένα μόνο όχημα. Για να καταλάβετε, ο Supercharger της Tesla προσφέρει αυτονομία 321 χιλιόμετρα σε 15 λεπτά, όπου στον ίδιο χρόνο με το Terra 360 θα είχατε σχεδόν 500 χιλιόμετρα.

Η ABB ελπίζει να έχει το Terra 360 διαθέσιμο στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους πριν μετφέρει τον αρθρωτό φορτιστή στις περιοχές των ΗΠΑ, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας το 2022. Με την ικανότητά του να φορτίζει τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα, η ABB στοχεύει σε ανεφοδιαστικούς σταθμούς, δημόσιους σταθμούς φόρτισης, πάρκινγκ λιανικής και διάφορες άλλες θέσεις. Ο σχεδιασμός του Terra 360 μοιάζει με αυτό των παραδοσιακών αντλιών βενζίνης.

Αν δεν έχετε ακούσει ποτέ για την ABB, η εταιρεία μπήκε στην αγορά της ηλεκτρικής μετακίνησης το 2010 και έχει ήδη πουλήσει πάνω από 460.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε 88 αγορές. Με αυτό κατά νου, το Terra 360 θα αρχίσει να εμφανίζεται σε νέες τοποθεσίες αρκετά γρήγορα το επόμενο έτος. Οι φορτιστές μπορούν να εξατομικευτούν και να χρησιμοποιήσουν έγχρωμες λωρίδες φωτός LED, καθώς και μια προαιρετική οθόνη 27 ιντσών για διαφήμιση με εικόνες και αναπαραγωγή βίντεο.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!