Αν θέλετε να προσεγγίσετε νέο κοινό, η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου σας!

Με τη σωστή στρατηγική διαφήμισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να κερδίσετε ακολούθους, να λάβετε κλικ σε ιστότοπους και να αυξήσετε τις πωλήσεις για την επωνυμία ή την επιχείρησή σας.

Στον γρήγορο οδηγό μας για τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξετάζουμε τους διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και πώς να ορίσετε σαφείς στόχους και συμβουλές για τη δημιουργία περιεχομένου που μετατρέπεται με το κοινό-στόχο σας!

Κατανόηση διαφορετικών τύπων διαφήμισης κοινωνικών μέσων

Το να ξέρεις πώς να ξοδεύεις χρήματα για διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι καταπληκτικό – ειδικά όταν μόλις ξεκινάς.

Κάθε πλατφόρμα έχει το δικό της σύνολο επιλογών διαφήμισης – καθεμία με το δικό της μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων, κανόνων και δυνατοτήτων στόχευσης κοινού.

Για παράδειγμα, εάν είστε επωνυμία ηλεκτρονικού εμπορίου που στοχεύει χιλιάδες γυναίκες στις ΗΠΑ, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε προωθημένες καρφίτσες στο Pinterest.

social media marketing

Ή εάν είστε μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού που επιθυμεί να στοχεύσει τοπικούς πελάτες, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε τις διαφημίσεις Instagram ή Facebook.

facebook marketing

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας, υπάρχει μια πλατφόρμα διαφημίσεων που θα λειτουργεί για την επωνυμία σας. Ας ξεκινήσουμε με τον οδηγό βήμα προς βήμα παρακάτω.

 

Διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων Βήμα #1: Επιλέξτε τον στόχο της καμπάνιας σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της διαφημιστικής σας καμπάνιας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ανεξάρτητα από την πλατφόρμα – είναι να εστιάσετε σε αυτό που θέλετε να προωθήσετε και γιατί. Οι πωλήσεις της καμπάνιας σας καθοδηγούνται; Ή μήπως θέλετε να ενισχύσετε την έκθεση της επωνυμίας σας; Σε αυτήν την περίπτωση, ο στόχος σας θα ήταν να αυξήσετε τις εμφανίσεις ή τους ακόλουθους.

Στο Facebook και το Instagram, οι στόχοι της καμπάνιας περιλαμβάνουν:

-Αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας
-Εμφάνιση της επιχείρησης σε περισσότερους χρήστες
-Μεγαλύτερη κίνηση (για κλικ στον ιστότοπό σας ή στο κατάστημα εφαρμογών )
-Εγκαταστάσεις εφαρμογής
-Απήχηση
-Προβολές βίντεο
-Μετατροπές (like,πωλήσεις)

Ο καθορισμός των στόχων σας πριν ξεκινήσετε είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την καμπάνια σας σε καλό δρόμο και θα σας βοηθήσει να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις για την επιχείρησή σας καθώς ολοκληρώνετε τη διαδικασία.

Διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων Βήμα #2: Επιλέξτε τις καλύτερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για την καμπάνια σας

Μόλις καταλάβετε και επιλέξετε τον στόχο της καμπάνιας σας, έρχεται η ώρα να αποφασίσετε ποια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι η καλύτερη για τη διαφημιστική σας καμπάνια. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας της διαφήμισης σε κάθε πλατφόρμα και τι πρέπει να προσέξετε.

Διαφήμιση στο Instagram
Με πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, το Instagram είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε τη διαφήμιση. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι πελάτες-στόχοι σας να βρίσκονται ήδη εκεί κάπου!

Το σπουδαίο πράγμα με τις διαφημίσεις Instagram είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για να είστε επιτυχημένοι! Όλα έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό και τη δημιουργικότητα με τα μηνύματα, το σχεδιασμό και την τοποθέτησή σας.

Οδηγός για διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων

Ακολουθούν οι διαφορετικοί τύποι διαφημίσεων που διατίθενται στο Instagram:

Διαφημίσεις φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram

Εάν μόλις ξεκινήσετε με τη διαφήμιση στο Instagram, η επιλογή της διαφήμισης με φωτογραφία ή βίντεο είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Μοιάζουν με κανονικές αναρτήσεις στο Instagram – ρέουν κατευθείαν στη ροή του κοινού-στόχου σας, εκτός εάν λένε ‘Sponsored’ στο πεδίο τοποθεσίας.

advertise on instagram

Όταν δημιουργείτε μια διαφήμιση Instagram οποιουδήποτε τύπου, μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένα είδη κοινού για να βεβαιωθείτε ότι η διαφήμισή σας προβάλλεται στα σωστά άτομα. Μπορείτε να στοχεύσετε είδη κοινού με βάση την τοποθεσία, τα δημογραφικά στοιχεία, τα ενδιαφέροντα, τη συμπεριφορά και πολλά άλλα.

Συχνά, οι πιο επιτυχημένες διαφημίσεις φωτογραφιών και βίντεο Instagram είναι “πιασάρικες” με ένα σαφές και άμεσο μήνυμα.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς η μάρκα ενδυμάτων Everlane, χρησιμοποιεί καθαρό σχεδιασμό και μια σαφή παρότρυνση για δράση για να προσελκύσει το κοινό τους.

Οδηγός για διαφήμιση μέσω κοινωνικών δικτύων

Ενώ η καναδική εταιρεία, η Knixwear χρησιμοποιεί ένα βίντεο ‘Shop Now’ που προσελκύει την προσοχή για να πουλήσει τα πιο πρόσφατα προϊόντα του.