Οι έξι βασικότερες αλλαγές στο iOS 16 που κυκλοφόρησε

Οι έξι βασικότερες αλλαγές στο iOS 16 που κυκλοφόρησε

Από το iPhone 8 και έπειτα, όλες οι συσκευές της Apple λαμβάνουν το iOS 16, το οποίο περιλαμβάνει πολλές νέες δυνατότητες. Για να το εγκαταστήσετε ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας και πατήστε Γενικά → Ενημέρωση λογισμικού. Στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις έξι νέες λειτουργίες.

Προσαρμόστε την οθόνη κλειδώματος

Η κύρια νέα λειτουργία του iOS 16 είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης της οθόνης κλειδώματος με ταπετσαρίες πολλαπλών επιπέδων, widgets, προσαρμοσμένες γραμματοσειρές για την ημερομηνία και την ώρα και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα σύνολο φωτογραφιών για τυχαία αναπαραγωγή στην οθόνη κλειδώματος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η νέα γκαλερί Lock Screen παρουσιάζει μια σειρά από επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ταπετσαρίας Weather με ζωντανές καιρικές συνθήκες και μια ταπετσαρία Astronomy που προσφέρει θέα στη Γη, τη Σελήνη και το Ηλιακό Σύστημα. Το iOS 16 περιλαμβάνει υποστήριξη για πολλά σχέδια, επιτρέποντάς σας να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των αγαπημένων σας με ένα swipe.

Επεξεργασία ή κατάργηση αποστολής iMessage

ios16

Το νέο λογισμικό φέρνει τη δυνατότητα προσωρινής επεξεργασίας ή μη αποστολής iMessages, αλλά και επισήμανση συνομιλιών ως μη αναγνωσμένες μετά το άνοιγμά τους. Η Apple σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε ένα iMessage για έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή του, με έως και πέντε επεξεργασίες ανά μήνυμα. Οι παραλήπτες μπορούν να δουν ένα log των αλλαγών που έγιναν στο μήνυμα και σε συσκευές με iOS 15 ή παλαιότερη έκδοση, τα επεξεργασμένα μηνύματα λαμβάνονται ως νέο μήνυμα που λέει “Επεξεργάστηκε σε [νέο μήνυμα]”.

Για να επεξεργαστείτε ή να αποστείλετε ένα μήνυμα, απλώς πατήστε παρατεταμένα το συγκεκριμένο bubble και επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή στο μενού που εμφανίζεται. Τα iMessages που έχουν υποστεί επεξεργασία επισημαίνονται ως “επεξεργασμένα”. Τα μηνύματα SMS δεν μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία ή μη αποστολή.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής σε πλήρη οθόνη

Το iOS 16 επαναφέρει ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής πλήρους οθόνης στην οθόνη κλειδώματος με μεγάλο εξώφυλλο άλμπουμ και μια ταπετσαρία που ταιριάζει με τα χρώματα.

Η τελευταία φορά που η Apple πρόσφερε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής πλήρους οθόνης στην οθόνη κλειδώματος ήταν στο iOS 10 το 2016. Εάν δεν σας αρέσει η δυνατότητα, μπορείτε να πατήσετε στο κάτω μέρος της οθόνης για να ελαχιστοποιήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και να επιστρέψετε στην τυπική ταπετσαρία οθόνης κλειδώματος.

Παιχνίδι με το Nintendo Joy-Cons

nitento-ios16

Τα iPhone υποστηρίζουν πολλά πρόσθετα χειριστήρια παιχνιδιών Bluetooth στο iOS 16, συμπεριλαμβανομένων των Joy-Cons και Pro Controller του Nintendo Switch. Τα iPhone που έχουν κάνει το update μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με ένα αριστερό είτε με δεξί Joy-Cons ή και τα δύο ταυτόχρονα ως ένα μοναδικό χειριστήριο.

Παρακολουθήστε την παραγγελία Apple Pay

Το Apple Pay στο iOS 16 διαθέτει νέες ενσωματωμένες πληροφορίες παρακολούθησης παραγγελιών στην εφαρμογή Wallet για ηλεκτρονικές παραγγελίες που ολοκληρώνονται μέσω Apple Pay. Το πρόγραμμα παρακολούθησης παρέχει την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης μιας παραγγελίας και υποδεικνύει πότε ένα δέμα είναι έτοιμο για παράδοση.

Fitness χωρίς Apple Watch

Ξεκινώντας με το iOS 16, η εφαρμογή Fitness είναι πλέον διαθέσιμη στο iPhone για όλους τους χρήστες, ακόμη και χωρίς Apple Watch. Η εφαρμογή διαθέτει ένα ring καθημερινής δραστηριότητας που βασίζεται στους αισθητήρες κίνησης του iPhone για την εκτίμηση των θερμίδων που καίει ένα άτομο και των βημάτων ανά ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της για το iPhone 14, η Apple ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία Fitness+ θα είναι διαθέσιμη για χρήστες iPhone χωρίς Apple Watch αργότερα φέτος στις 21 χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. Το Fitness+ κοστίζει 9,99 $ ανά μήνα ή 79,99 $ ανά έτος.

Πηγή: techblog.gr

 

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!