Οι ΗΠΑ ανακαλούν τους περιορισμούς στην Huawei

Οι ΗΠΑ ανακαλούν τους περιορισμούς στην Huawei

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αίρει ορισμένους από τους περιορισμούς που επέβαλε στην Huawei μαζί με άλλες κινεζικές εταιρείες, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει την ηγετική θέση της Αμερικής στην παγκόσμια βιομηχανία τεχνολογίας

Αυτή η χαλάρωση των περιορισμών φέρεται ότι θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να συμμετέχουν πιο ενεργά σε συναντήσεις διεθνών προτύπων τεχνολογίας, και να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Κίνας.

Οι ΗΠΑ εκδίδουν έναν νέο κανόνα που χαλαρώνει τους τεχνολογικούς περιορισμούς στην Huawei

Η Huawei τοποθετήθηκε στη λίστα οντοτήτων του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ το 2019, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον Κινεζικό Στρατό, αποκαλώντας την ως απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Huawei διέκοψαν την πρόσβαση του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού στην αλυσίδα εφοδιασμού και στους συνεργάτες που είχε στις ΗΠΑ, όπως η Google και η Qualcomm. Αυτό ουσιαστικά περιόρισε την Huawei ώστε να μπορεί να δραστηριοποιείται μόνο στην εσωτερική αγορά της Kίνας, ενώ εξακολουθούσε να έχει ενεργή παρουσία σε αγορές όπως στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτών των κυρώσεων, οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να συναλλάσσονται με την Huawei εκτός και αν αποκτήσουν ειδική άδεια. Όμως, αυτό οδήγησε σε σύγχυση σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι. Ως εκ τούτου, οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας περιόρισαν τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα παγκόσμια πρότυπα τεχνολογίας, όπως το 5G, στα οποία συμμετείχε ενεργά και δυναμικά η Huawei.

huawei-us

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ από ότι φαίνεται, τώρα άρχισε να αντιλαμβάνεται τον πιθανό κίνδυνο να μείνουν οι ΗΠΑ έξω από τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς τελευταία, πολλές κινεζικές εταιρείες αρχίζουν να έχουν όλο και μεγαλύτερο λόγο σε «τεχνικούς ομίλους που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται και εφαρμόζεται η τεχνολογία παγκοσμίως», και ενδέχεται να δώσουν στην Κίνα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε αυτή τη μάχη τεχνολογίας.

Για να μετριαστούν αυτές οι επιπτώσεις, το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας (BIS) του Υπουργείου Εμπορίου εξέδωσε πρόσφατα έναν νέο κανόνα. Εξουσιοδοτεί την κοινή χρήση τεχνολογίας και λογισμικού «χαμηλού επιπέδου» με τις κινεζικές εταιρείες που υπόκεινται σε κυρώσεις, όπως η Huawei, όταν αμερικανικές εταιρείες συμμετέχουν σε δραστηριότητες που αποφασίζουν τα νέα τεχνολογικά πρότυπα και την ανάπτυξη.

«Τα ενδιαφερόμενα μέρη των ΗΠΑ πρέπει να συμμετέχουν πλήρως σε διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης, ιδιαίτερα όταν αυτά τα κρίσιμα αλλά μερικές φορές αόρατα πρότυπα τεχνολογίας μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς και εμπορικές επιπτώσεις», δήλωσε ο Alan Estevez, υφυπουργός Εμπορίου για την BIS (μέσω Bloomberg ).

 

Η Huawei έχει την ευκαιρία να αναγεννηθεί από τις στάχτες της

huawei

Οι τελευταίες χαλαρώσεις φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επωφελή για την ίδια αλλά και για την Κίνα συνολικά, καθώς η Κίνα κλείνει ολοένα και περισσότερο το χάσμα στην τεχνολογία σε σχέση με τις ΗΠΑ, και ο χρόνος θα δείξει εάν η Huawei θα μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες, και να αποτελέσει και πάλι μία παγκόσμια δύναμη στον κλάδο της τεχνολογίας.

Πηγή: news.xiaomi-miui.gr

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio