Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Collabs του Instagram

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα Collabs του Instagram
Όταν δύο γίνονται ένα: εμπλουτίστε την στρατηγική σας στα social media με τα Collabs του Instagram.

Μαζί με την ανακοίνωση του Instagram Live Scheduling ανακοίνωσαν και μια άλλη σημαντική λειτουργία: τα Instagram Collabs.

Με τα Collabs, οι χρήστες θα μπορούν να συνυπογράφουν δημοσιεύσεις (Post) και Reels – ανοίγοντας έναν εντελώς νέο τρόπο προσέγγισης νέου κοινού.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι τα Collabs του Instagram;

Τα Instagram Collabs σάς επιτρέπουν να προσκαλέσετε κάποιον να συνεργαστεί σε μια ανάρτηση Post ή ένα Reel, ώστε να μπορεί να μοιραστεί το περιεχόμενο με τους ακόλουθούς του.

Ουσιαστικά, μπορείτε να συνυπογράψετε περιεχόμενο με έναν άλλο χρήστη του Instagram και η ανάρτηση θα εμφανιστεί και στα δύο προφίλ σας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να μοιράζεστε προβολές, likes και σχόλια – επιτρέποντάς σας να αξιοποιήσετε και να αλληλεπιδράσετε ο ένας με το κοινό του άλλου.

Το Instagram ξεκίνησε να δοκιμάζει αυτήν τη λειτουργεία νωρίτερα το 2021, με χρήστες σε επιλεγμένες περιοχές να έχουν πρόσβαση.

“Είναι ένα τόσο υπέροχο χαρακτηριστικό για την πρόσβαση σε νέα, σχετικά είδη κοινού”, μοιράστηκε η Jill. «Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο λειτουργεί και για τις δύο ροές συνεργατών, κάτι που μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο». Η έντιτορ του Later’s Blog, Jill Warren

Αναμένουμε ότι αυτή η νέα δυνατότητα θα εμπνεύσει μια άνοδο των συνεργασιών στην κοινότητα των δημιουργών, ειδικά για εκπαιδευτικό περιεχόμενο που οδηγεί σε θετικές αλλαγές.

Για τα brands, η λειτουργία των Collabs ανοίγει έναν νέο τρόπο συνεργασίας με influencers, την απόκτηση κοινωνικής επιρροής μέσω της συσχέτισης και την προσέγγιση αφοσιωμένων κοινοτήτων.

Ωστόσο, οι συνεργασίες επί πληρωμή θα πρέπει να γνωστοποιούνται δεόντως σύμφωνα με τις κανονιστικές οδηγίες, ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τα Collabs.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Instagram εξακολουθεί να δοκιμάζει τη λειτουργία, οπότε αν δεν την έχετε ακόμα – υπομονή!

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Collabs του Instagram

Μόλις έχετε πρόσβαση στη λειτουργία Collabs, θα μπορείτε να στέλνετε και να αποδέχεστε αιτήματα για συνεργασία σε δημοσιεύσεις (Posts) και Reels.

Για να δείτε πώς λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, παρακολουθήστε αυτό το σεμινάριο με τους @laughwithjosh και @luanndiez:

Πώς να στείλετε ένα αίτημα συνεργασίας

Αφού ανεβάσετε την ανάρτησή σας στο Reel ή στο Feed, μεταβείτε στην οθόνη κοινής χρήσης ως συνήθως και, στη συνέχεια, πατήστε “Ετικέτα σε άτομα”.

Στην κάτω δεξιά γωνία, θα δείτε τώρα μια επιλογή “Πρόσκληση συνεργάτη”. Αφού πατήσετε, αναζητήστε και επιλέξτε τον χρήστη με τον οποίο θέλετε να συνεργαστείτε.

instagram-collabs-greece

Αφού επιλέξετε τον συνεργάτη σας, μοιραστείτε την ανάρτηση ως συνήθως και ο δημιουργός θα λάβει ένα αίτημα στα DM του. Η ανάρτηση δεν θα εμφανιστεί μέχρι να αποδεχθεί το αίτημά σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να συνεργαστείτε μόνο με ένα άτομο αυτήν τη στιγμή.

Πώς να αποδεχτείτε ένα αίτημα Collabs

Εάν κάποιος έχει ζητήσει να συνεργαστεί σε μια δημοσίευση ή να επαναφέρει μαζί σας, θα λάβετε το αίτημά του στα DM σας.

Πατήστε “Αποδοχή” για να εμφανιστεί το περιεχόμενο και στα δύο προφίλ σας.

Είναι τόσο απλό!

Εικόνες: later.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!