Όμαδα ερευνητών εξετάζει τον αντίκτυπο του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων

Όμαδα ερευνητών εξετάζει τον αντίκτυπο του TikTok στην ψυχική υγεία των νέων

Ένας συνασπισμός γενικών εισαγγελέων από την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα, το Κεντάκι και άλλες χώρες ερευνά το TikTok για την πιθανή επίδρασή του στην ψυχική και σωματική υγεία των νέων (μέσω του CNBC). Η ομάδα των AG ψάχνει να δει εάν ο τρόπος που σχεδιάζει, λειτουργεί και εμπορεύεται την πλατφόρμα της η TikTok έχει αρνητική επίδραση στην υγεία των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από τη Γενική Εισαγγελέα Maura Healey της Μασαχουσέτης.

Ο αλγόριθμος του TikTok καθορίζει το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να κρατά τους χρήστες απασχολημένους. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις «μεθόδους και τις τεχνικές» που χρησιμοποιεί το TikTok για «να ενισχύσει την αφοσίωση των νέων χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της διάρκειας του χρόνου που αφιερώνεται στην πλατφόρμα», σύμφωνα με τον Healey.

Το TikTok προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες των νεότερων χρηστών του — έπρεπε να πληρώσει 5,7 εκατομμύρια δολάρια στην FTC το 2019 για να διευθετήσει τις κατηγορίες ότι ο προκάτοχός του, Musical.ly, δεν έλαβε την κατάλληλη άδεια από τους γονείς των μικρών παιδιών προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Ο διακανονισμός απαιτούσε επίσης από το TikTok να περιορίσει αυστηρά τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες κάτω των 13 ετών μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο της εφαρμογής. Πρόσφατα, ορισμένοι ερευνητές προειδοποίησαν για το πόσο λίγες μελέτες υπήρχαν που εξέτασαν τις πιθανές επιπτώσεις του TikTok στην υγεία, παρά την τεράστια βάση χρηστών του.

Πηγή: techblog.gr

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio