Μια ισχυρή στρατηγική Pinterest SEO είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις σας.

Στην πραγματικότητα, το SEO στο Pinterest είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικό από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Pinterest είναι μια ισχυρή μηχανή οπτικής ανακάλυψης – όπου το περιεχόμενο εμφανίζεται ξανά και ξανά – για μήνες, όχι λεπτά.

Μαζί θα δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEO για να κάνετε πιο έντονη την παρουσία του brand σας στο Pinterest, να στοχεύσετε στο κατάλληλο target group και να αυξήσετε τα κλικ και τις πωλήσεις για την επιχείρησή σας.

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε το Pinterest ως μηχανή αναζήτησης

Το Pinterest δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο – είναι μια μηχανή οπτικής ανακάλυψης και ένας από τους κύριους προορισμούς που επισκέπτονται οι άνθρωποι για να βρουν νέες ιδέες και έμπνευση.

Όταν ένας Pinner πηγαίνει για κύλιση νέου περιεχομένου στην πλατφόρμα, προσγειώνεται στην Αρχική ροή. Η Αρχική ροή εμφανίζει pins με βάση αυτό που έχετε ήδη αναζητήσει και αποθηκεύσει!

pinners

Δεδομένου ότι το Pinterest έχει σχεδιαστεί κυρίως για αναζήτηση και ανακάλυψη, το περιεχόμενό σας έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό, τι σε άλλες πλατφόρμες όπως στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε την πλατφόρμα ως κάτι περισσότερο από ένα κοινωνικό κανάλι.

Εδώ μπαίνει η στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO, search-engine optimization).

Ακολουθώντας τις 8 συμβουλές παρακάτω, θα μεταφέρετε το Pinterest SEO σας στο επόμενο επίπεδο και θα αυξήσετε την αποδοτικότητα του brand σας!

Pinterest SEO Συμβουλή # 1: Ρυθμίστε το προφίλ σας για σίγουρη επιτυχία

Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε το Pinterest SEO σας είναι να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στο όνομά σας.
Χρησιμοποιήστε λέξεις που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την επωνυμία σας, αλλά και σας βοηθούν να σας βρουν σε σχετικά κλικ αναζήτησης.

Για παράδειγμα, η Le Coin de Mel περιλαμβάνει 4 λέξεις-κλειδιά SEO στο όνομά της που δίνει στους χρήστες μια άμεση ιδέα για το είδος του περιεχομένου που μοιράζεται:

username

Εκτός από το όνομά σας, αξίζει να σκεφτείτε και το όνομα χρήστη.

Το όνομα χρήστη χρησιμεύει ως διεύθυνση URL του προφίλ σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό που είναι άμεσο, συνοπτικό και μένει εύκολα στη μνήμη.

Είναι επίσης έξυπνο να χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και τον ιστότοπό σας – αυτό βοηθά πραγματικά στην ανιχνευσιμότητα μεταξύ πλατφορμών.

Δείτε πώς η Courtney Quinn χρησιμοποιεί το ColorMeCourtney ως όνομα χρήστη της τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest.

url

 

Pinterest SEO Συμβουλή # 2: Δημιουργήστε το τέλειο βιογραφικό

Το βιογραφικό σας μπορεί να είναι τόσο δημιουργικό όσο και απλό, αρκεί να χρησιμοποιείτε στρατηγικές λέξεις-κλειδιά.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, είναι καλή ιδέα να συντάξετε ένα βιογραφικό που να εξηγεί ποιοι είστε και τι μπορείτε να κάνετε / να προσφέρετε.

Μόλις έχετε ένα πρώτο πρόχειρο, ανατρέξτε και επισημάνετε τις σχετικές λέξεις που κάποιος μπορεί να αναζητήσει στο Pinterest για να βρει το προφίλ σας. Εάν δεν υπάρχουν πάρα πολλά, αξίζει να επιστρέψετε στον πίνακα σχεδίασης.

Για παράδειγμα, ο Hatch χρησιμοποιεί το βιογραφικό του για να εξηγήσει τι είναι, ενώ περιλαμβάνει επίσης πολλές λέξεις-κλειδιά που σίγουρα οι νέες μητέρες θα αναζητούν στο Pinterest:

key words for bio

Αν θέλετε να προσθέσετε μια μικρή δόση προσωπικότητας, δημιουργήστε ένα σύνθη