Pinterest SEO: 8 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των pin σας

Pinterest SEO: 8 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση των pin σας

Μια ισχυρή στρατηγική Pinterest SEO είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και τις πωλήσεις σας.

Στην πραγματικότητα, το SEO στο Pinterest είναι αναμφισβήτητα πιο σημαντικό από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Pinterest είναι μια ισχυρή μηχανή οπτικής ανακάλυψης – όπου το περιεχόμενο εμφανίζεται ξανά και ξανά – για μήνες, όχι λεπτά.

Μαζί θα δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SEO για να κάνετε πιο έντονη την παρουσία του brand σας στο Pinterest, να στοχεύσετε στο κατάλληλο target group και να αυξήσετε τα κλικ και τις πωλήσεις για την επιχείρησή σας.

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε το Pinterest ως μηχανή αναζήτησης

Το Pinterest δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο – είναι μια μηχανή οπτικής ανακάλυψης και ένας από τους κύριους προορισμούς που επισκέπτονται οι άνθρωποι για να βρουν νέες ιδέες και έμπνευση.

Όταν ένας Pinner πηγαίνει για κύλιση νέου περιεχομένου στην πλατφόρμα, προσγειώνεται στην Αρχική ροή. Η Αρχική ροή εμφανίζει pins με βάση αυτό που έχετε ήδη αναζητήσει και αποθηκεύσει!

pinners

Δεδομένου ότι το Pinterest έχει σχεδιαστεί κυρίως για αναζήτηση και ανακάλυψη, το περιεχόμενό σας έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ό, τι σε άλλες πλατφόρμες όπως στο Instagram, στο Facebook και στο Twitter.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε την πλατφόρμα ως κάτι περισσότερο από ένα κοινωνικό κανάλι.

Εδώ μπαίνει η στρατηγική βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO, search-engine optimization).

Ακολουθώντας τις 8 συμβουλές παρακάτω, θα μεταφέρετε το Pinterest SEO σας στο επόμενο επίπεδο και θα αυξήσετε την αποδοτικότητα του brand σας!

Pinterest SEO Συμβουλή # 1: Ρυθμίστε το προφίλ σας για σίγουρη επιτυχία

Ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να βελτιώσετε το Pinterest SEO σας είναι να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στο όνομά σας.
Χρησιμοποιήστε λέξεις που αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την επωνυμία σας, αλλά και σας βοηθούν να σας βρουν σε σχετικά κλικ αναζήτησης.

Για παράδειγμα, η Le Coin de Mel περιλαμβάνει 4 λέξεις-κλειδιά SEO στο όνομά της που δίνει στους χρήστες μια άμεση ιδέα για το είδος του περιεχομένου που μοιράζεται:

username

Εκτός από το όνομά σας, αξίζει να σκεφτείτε και το όνομα χρήστη.

Το όνομα χρήστη χρησιμεύει ως διεύθυνση URL του προφίλ σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει αυτό που είναι άμεσο, συνοπτικό και μένει εύκολα στη μνήμη.

Είναι επίσης έξυπνο να χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα χρήστη σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και τον ιστότοπό σας – αυτό βοηθά πραγματικά στην ανιχνευσιμότητα μεταξύ πλατφορμών.

Δείτε πώς η Courtney Quinn χρησιμοποιεί το ColorMeCourtney ως όνομα χρήστη της τόσο στο Instagram όσο και στο Pinterest.

url

 

Pinterest SEO Συμβουλή # 2: Δημιουργήστε το τέλειο βιογραφικό

Το βιογραφικό σας μπορεί να είναι τόσο δημιουργικό όσο και απλό, αρκεί να χρησιμοποιείτε στρατηγικές λέξεις-κλειδιά.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, είναι καλή ιδέα να συντάξετε ένα βιογραφικό που να εξηγεί ποιοι είστε και τι μπορείτε να κάνετε / να προσφέρετε.

Μόλις έχετε ένα πρώτο πρόχειρο, ανατρέξτε και επισημάνετε τις σχετικές λέξεις που κάποιος μπορεί να αναζητήσει στο Pinterest για να βρει το προφίλ σας. Εάν δεν υπάρχουν πάρα πολλά, αξίζει να επιστρέψετε στον πίνακα σχεδίασης.

Για παράδειγμα, ο Hatch χρησιμοποιεί το βιογραφικό του για να εξηγήσει τι είναι, ενώ περιλαμβάνει επίσης πολλές λέξεις-κλειδιά που σίγουρα οι νέες μητέρες θα αναζητούν στο Pinterest:

key words for bio

Αν θέλετε να προσθέσετε μια μικρή δόση προσωπικότητας, δημιουργήστε ένα σύνθημα ή ένα απόσπασμα στη δεύτερη πρόταση, αλλά διατηρήστε την πρώτη πρόταση αποκλειστικά για λέξεις-κλειδιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση στο βιογραφικό σας! Η προσθήκη CTA σε αυτό το εξαιρετικά ορατό σημείο είναι μια ευκαιρία για να ενθαρρύνετε τη δραστηριότητα και την αφοσίωση.

Pinterest SEO Συμβουλή # 3: Κατοχυρώστε τον ιστότοπό σας

Ήρθε η ώρα να κατοχυρώστε τον ιστότοπό σας στο Pinterest για τους παρακάτω λόγους.

Αρχικά, θα μπορείτε να προβάλλετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στο προφίλ σας! Όταν μπορείτε να προβάλετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στο προφίλ σας, χρησιμεύει ως λέξη-κλειδί, επιτρέποντάς σας να είστε ακόμη πιο ευπρόσιτοι στους Pinners.

Στη συνέχεια, θα σας βοηθήσει να εμφανίσετε πιο επίσημο πρόσωπο και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας!

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας στο Pinterest – να κατοχυρώστε τον ιστότοπό σας και να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας ως έμπορο.

Αρχικά, κατοχυρώστε τον ιστότοπό σας.

Όταν κατοχυρώνετε τον ιστότοπό σας, δηλώνετε στο Pinterest ότι είστε νόμιμη επιχείρηση ή επωνυμία.

Δείτε πώς η gorjana κατοχύρωσε τον ιστότοπο της, στα αριστερά του βιογραφικού της:

web

Κατοχυρώστε τον ιστότοπό σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αναλυτικά στοιχεία και ενημερώστε τους χρήστες για το πού μπορούν να βρουν περισσότερο περιεχόμενο του ιστότοπού σας. Η εικόνα του προφίλ σας θα εμφανίζεται δίπλα σε κάθε pin που προέρχεται από τον ιστότοπό σας και ένα εικονίδιο υδρογείου θα εμφανίζεται δίπλα στη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας στο προφίλ σας.

Pinterest SEO Συμβουλή # 4: Ακολουθήστε άλλους λογαριασμούς για να αυξήσετε την προβολή σας

Ενώ το Pinterest είναι περισσότερο μια πλατφόρμα ανακάλυψης παρά μια κοινωνική πλατφόρμα, ποιος ακολουθείτε στο Pinterest εξακολουθεί να είναι σημαντικό.

Η following λίστα σας αποτελεί ισχυρό δείκτη για το Pinterest και σας βοηθά να προσδιορίσετε πού θα εμφανιστείτε στους προτεινόμενους πίνακες και τα προφίλ των χρηστών που πρέπει να ακολουθήσετε.

Ακολουθώντας τα σωστά άτομα θα σας “προσγειώσουν” μπροστά στα σωστά μάτια, οπότε επιλέξτε στρατηγικά.

Σημειώστε πώς η κοινότητα της Patagonia αποτελείται από παρόμοια brands:

brands

Αφού ακολουθήσετε προφίλ παρόμοια με τα δικά σας, τα pin σας είναι πιο πιθανό να εμφανίζονται στις προτεινόμενες προτάσεις Pin των ακόλουθών τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η σύνδεση με λογαριασμούς υψηλής επισκεψιμότητας θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα pin σας!

Pinterest SEO Συμβουλή # 5: Δημοσίευση Video Pins

Οι Pinners λατρεύουν το βίντεο. Οι προβολές των Video Pins αυξάνονται κατά 240% ετησίως – κυρίως λόγω των κατηγοριών τροφίμων και ποτών, ομορφιάς, DIY, ψυχαγωγίας και διακόσμησης σπιτιού. Τα Video Pins σάς επιτρέπουν να μοιράζεστε πολύ περισσότερα για την ιστορία του brand σας από ό, τι μπορείτε σε μια εικόνα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι επίσης ιδανικά για τη στρατηγική SEO σας.

Στην πραγματικότητα, τα Video Pins εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αν εισαγάγετε ένα δημοφιλές ερώτημα αναζήτησης στην κινητή συσκευή σας, όπως ‘υγιεινές καλοκαιρινές συνταγές’, θα δείτε ένα μπλοκ από Video Pins που βρίσκεται πάνω από το υπόλοιπο της ροής.

video pins

 

Pinterest SEO Συμβουλή # 6: Κάντε τους πίνακες σας ανιχνεύσιμους

Οι πίνακες Pinterest είναι μια άλλη εξαιρετική ευκαιρία για να ενισχύσετε την εμφάνισή σας στην πλατφόρμα.

Οι πίνακες μπορούν επίσης να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Pinterest. Όλοι αγαπούν ένα διασκεδαστικό ή δημιουργικό όνομα πίνακα, αλλά προσπαθήστε να προσθέσετε και ορισμένους όρους με δυνατότητα αναζήτησης. Τα ονόματα πινάκων του Good Morning America παρέχουν εξαιρετικά παραδείγματα, με στρατηγικά ονόματα όπως ‘Parenting’, ‘The Royals’ και ‘Christmas Cookies’.

pinterest seo

Ο πίνακας του IKEA από αντικείμενα καθιστικού με τίτλο ‘Living Rooms’ έχει μια λεπτομερή περιγραφή με πολλές λέξεις-κλειδιά: “Σαλόνι είναι όπου μοιράζεστε τη ζωή σας με άλλους. Γεμίστε το με άνετα καθίσματα και κομψή διακόσμηση για να απολαύσετε την οικογένεια και τους φίλους σας. Αναζητήστε ιδέες καθιστικού IKEA που ταιριάζουν σε κάθε μέγεθος και budget. ”

ikea pinterest

Είναι μια μικρή πινελιά, αλλά αυτές οι επιπλέον λέξεις-κλειδιά μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Pinterest SEO Συμβουλή # 7: Δημιουργήστε σαγηνευτικό, πρωτότυπο περιεχόμενο

Ο καλύτερος τρόπος βελτιστοποίησης του προφίλ σας για τη μηχανή αναζήτησης του Pinterest; Δημιουργήστε περιεχόμενο που οι χρήστες σταματούν το σκρολάρισμα γιατί θέλουν να δουν, να αποθηκεύσουν και να αλληλεπιδράσουν.

Για να τραβήξετε την προσοχή του Pinner, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ιδέες που δεν είναι μόνο σχετικές και χρήσιμες, αλλά και οπτικά προσελκύουν την προσοχή.

Για παράδειγμα, το Whole Foods Market δημιουργεί πρωτότυπο περιεχόμενο για τους λάτρεις των τροφίμων.

Pinterest

 

Pinterest SEO Συμβουλή # 8: Να είστε συνεπείς

Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, η συνέπεια είναι το κλειδί.

Όσο περισσότερο ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές SEO, τόσο περισσότερο ο αλγόριθμος του Pinterest θα μάθει τι είναι ο λογαριασμός σας – πράγμα που σημαίνει ότι το προφίλ και το περιεχόμενό σας θα προβάλλονται σε σχετικούς χρήστες καθώς περιηγούνται στο Pinterest.

Πάρτε για παράδειγμα το Clare. Περιλαμβάνουν σαφείς περιγραφές πίνακα και δημοσιεύουν τακτικά περιεχόμενο (και όμορφο!).

 

pinterest seo

 

Θυμηθείτε, το περιεχόμενο στο Pinterest είναι πολύ πιο επίκαιρο από άλλα κοινωνικά δίκτυα, οπότε με τη σωστή στρατηγική SEO, τα Pin σας μπορούν να κυκλοφορούν 12 μήνες.

Τώρα έχετε όλες τις συμβουλές SEO που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε στο Pinterest.

Λοιπόν, τι περιμένετε; Ξεκινήστε να μοιράζεστε μερικά Pins σήμερα!

 

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio