Πλοήγηση στα εθνικά πάρκα από την Google Maps

Πλοήγηση στα εθνικά πάρκα από την Google Maps

Η αναβαθμισμένη εμπειρία, η οποία τίθεται σε λειτουργία σε λίγες εβδομάδες, βοηθά τους επισκέπτες των πάρκων να βρίσκουν ευκολότερα τα βασικά αξιοθέατα, να ακολουθούν τα μονοπάτια από την αρχή μέχρι το τέλος και να κατεβάζουν χάρτες εκτός σύνδεσης.

Πολύ σύντομα, θα έρθει η ώρα να επισκεφθείτε το εκτεταμένο σύστημα εθνικών πάρκων της χώρας. Αλλά αυτό το καλοκαίρι, θα υπάρξουν μερικές ενημερώσεις στον έμπιστο ταξιδιωτικό σας σύντροφο: το Google Maps.

Το Google Maps προσφέρει σήμερα βασική πλοήγηση που σας οδηγεί στο πάρκο, αλλά η χρησιμότητά του μειώνεται μόλις εισέλθετε και αναζητήσετε συγκεκριμένα μονοπάτια, σημεία παρατήρησης και βασικά αξιοθέατα.

Αλλά τώρα η Google λέει ότι έχει βελτιώσει τέσσερις βασικές εμπειρίες πλοήγησης για να βοηθήσει τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν καλύτερα την εφαρμογή. Οι αλλαγές θα επεκταθούν σε όλα τα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ αυτό το μήνα, πριν από την Εβδομάδα Εθνικών Πάρκων, η οποία ξεκινά στις 22 Απριλίου, όταν τα τέλη εισόδου καταργούνται. Τα πάρκα σε όλο τον κόσμο θα λάβουν τις ενημερώσεις τους επόμενους μήνες, λέει η Google.

Η πρώτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε η Google είναι η σαφέστερη επισήμανση των εισόδων των πάρκων. Μόλις βρεθείτε μέσα, η δεύτερη ενημέρωση βοηθά στον εντοπισμό βασικών σημείων ενδιαφέροντος. “Τώρα μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα τα πιο δημοφιλή σημεία σε ένα πάρκο -όπως αξιοθέατα, κατασκηνώσεις, κέντρα επισκεπτών και αφετηρίες μονοπατιών- με τη βοήθεια της κοινότητας των Χαρτών”, αναφέρει η Google.

“Ας πούμε ότι ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Αναζητήστε το πάρκο και θα δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα για βασικά αξιοθέατα, όπως το Old Faithful. Πατήστε σε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες για να λάβετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες -όπως βίντεο και κριτικές- από ανθρώπους που έχουν ξαναπάει εκεί”.

Τρίτον, οι αφετηρίες των μονοπατιών πεζοπορίας θα πρέπει να είναι ευκολότερο να βρεθούν, με περισσότερες λεπτομέρειες για την ίδια την πεζοπορία. Η Google θα επισημαίνει ολόκληρη τη διαδρομή σε έναν χάρτη, όχι μόνο μια καρφίτσα στην είσοδο. Πιο πλούσιες λεπτομέρειες θα ολοκληρώνουν την κατανόηση του τι περιμένει τους πεζοπόρους, συμπεριλαμβανομένης της δυσκολίας του μονοπατιού και του αν είναι καλύτερο για τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο.

giveit

Οι τυπικές φωτογραφίες και οι κριτικές θα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά φαίνεται ότι η Google ίσως σχεδιάζει να αυξήσει μαζικά το περιεχόμενο από ειδικούς – “όπως ο τοπικός οδηγός Jeremy με έδρα το Κολοράντο, ένας φωτογράφος της φύσης που έχει επισκεφθεί περισσότερα από 30 εθνικά πάρκα των ΗΠΑ!”

Για την τέταρτη και τελευταία ενημέρωση, οι πεζοπόροι μπορούν να κατεβάζουν offline χάρτες. “Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε εύκολα να βρείτε το δρόμο σας χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεδομένα κινητής τηλεφωνίας”, αναφέρει η Google. “Το κουμπί λήψης θα εμφανιστεί στις λίστες των πάρκων αργότερα αυτό το μήνα”.

Οι αλλαγές μπορεί να σημαίνουν ότι λιγότεροι άνθρωποι θα συνεχίσουν να βασίζονται σε μια άλλη δημοφιλή εφαρμογή πεζοπορίας, το AllTrails, το οποίο προσφέρει πιο πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τη δυσκολία μιας πεζοπορίας, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και χρήσιμων κριτικών. Μια συνδρομή επί πληρωμή για το AllTrails+ επιτρέπει τη λήψη χαρτών εκτός σύνδεσης, μαζί με άλλα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν στο Google, όπως ειδοποιήσεις για λάθος στροφές, τρισδιάστατες προβολές flyover και δυνατότητα εύκολης εκτύπωσης εφεδρικών χαρτών. Αλλά η νέα εμπειρία της Google δεν είναι ακριβώς άμεσος ανταγωνιστής του AllTrails, καθώς απομακρύνεται από την ίδια την πεζοπορία και επικεντρώνεται ειδικά στα εθνικά πάρκα και την πλοήγησή τους.

Πηγή:gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio