Πώς να δημιουργήσετε αναρτήσεις με αποφθέγματα που γίνονται viral στο Instagram

Πώς να δημιουργήσετε αναρτήσεις με αποφθέγματα που γίνονται viral στο Instagram

Χάρη στη σύντομη και ζωηρή μορφή τους, οι αναρτήσεις με αποφθεγματα στο Instagram είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ.

Πέρα από το να είναι αισθητικά ευχάριστες, οι αναρτήσεις αποφθεγματα/αποτελεσμάτων στο Instagram μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των πωλήσεων, στην ενίσχυση της αφοσίωσης με την εταιρεία σας και στη δημιουργία σύνδεσης με τους ακόλουθους.

5 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα αποφθέγματα στο Instagram

#1 Μοιραστείτε αποφθέγματα που εμπνέουν και παρακινούν το κοινό

Οι αναρτήσεις με αποφθέγματα μπορούν να αποτελέσουν έναν ισχυρό τρόπο σύνδεσης με τους ακολούθους σας σε συναισθηματικό επίπεδο.

Πάρτε για παράδειγμα την personal trainer και επιχειρηματία Kayla Itsines.

Η ανάρτησή της σχετικά με το να μην συγκρίνετε τη δική σας πρόοδο με την πρόοδο κάποιου άλλου είναι απλή αλλά παρακινητική – αντανακλώντας το υποστηρικτικό, γυμναστικό ήθος που η ίδια αντιπροσωπεύει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

Οι αναρτήσεις τέτοιων αποφθεγμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεβάσετε τη διάθεση των ακολούθων σας και να δημιουργήσετε μια πιο ανθρώπινη σύνδεση.

#2: Δημοσιεύστε κριτικές προϊόντων και υπηρεσιών

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα αποφθέγματα στο Instagram είναι η προβολή αξιολογήσεων. Αυτός είναι ένας δημιουργικός τρόπος να παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι με screenshots από το Twitter, το Facebook ή τα DMs του Instagram.

Η εταιρεία οργανικών προϊόντων Ohne δημιουργεί συχνά και γραφικά για να τονίσει τα θετικά σχόλια που έχει λάβει από ευχαριστημένους πελάτες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ohne (@im_ohne)

#3: Παροχή πληροφοριών

Τα αποφθέγματα παρέχουν την ιδανική μορφή για την εύκολη δημοσίευση πληροφοριών, είτε πρόκειται για στατιστικά στοιχεία, είτε για γεγονότα, είτε για δηλώσεις της εταιρείας.

Παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για να τραβήξετε την προσοχή των ακολούθων και να μοιραστείτε κομμάτια πληροφοριών με εύκολο και προσιτό τρόπο.

Η εταιρεία καλλυντικών Youth to the People χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο για να ενημερώσει τους οπαδούς της σχετικά με τους καταλόγους συστατικών στα προϊόντα ομορφιάς – αντικατοπτρίζοντας το ήθος της δικής της εταιρείας.

Η χρήση μιας έντονης γραμματοσειράς και παλέτας χρωμάτων τραβάει την προσοχή των ακολούθων και χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας της θέσης της εταιρείας τους.

#4: Χρησιμοποιήστε ένα απόσπασμα από ένα κείμενο ή από κάποια ομιλία

Τα αποφθέγματα στο Instagram είναι επίσης αποτελεσματικά για να προϊδεάσετε για νέο περιεχόμενο που θέλετε να προωθήσετε, δημιουργώντας ενδιαφέρον και προσμονή.

Μια ατάκα από ένα άρθρο, μια κριτική, ένα επεισόδιο podcast ή μια συνέντευξη, για παράδειγμα, δίνει στους οπαδούς σας μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων και της επισκεψιμότητας στο προφίλ σας ή την σελίδα σας.

Για παράδειγμα, το περιοδικό Stylist Magazine χρησιμοποιεί μια ανάρτηση με απόφθεγμα/απόσπασμα για να προωθήσει το τελευταίο του άρθρο, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες στη λεζάντα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stylist Magazine (@stylistmagazine)

#5: Αφήστε το κοινό σας να συμπληρώσει τα κενά

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τις αναρτήσεις με αποφθέγματα/αποσπάσματα με κενά για να προωθήσουν συζητήσεις με τους ακολούθους τους και να δημιουργήσουν δραστηριότητα στα σχόλιά τους.

Πάρτε για παράδειγμα την Audible. Η υπηρεσία ακουστικών βιβλίων και podcast χρησιμοποιεί συχνά τέτοιες αναρτήσεις με κενά για να προτρέψει τους ακόλουθους της να σχολιάσουν και να αναφέρουν τα ενδιαφέροντα τους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audible (@audible)

Αυτός ο τρόπος βοηθά στην ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ κοινού και εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να παρέχει ιδέες στην εταιρεία για την μελλοντική παραγωγή περιεχομένου και προϊόντων.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio