Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube

Πώς να κατεβάσετε βίντεο από το YouTube

Στο YouTube ανεβαίνουν κυριολεκτικά ώρες από υλικό βίντεο κάθε δευτερόλεπτο που περνάει. Τι γίνεται αν θέλετε να το κατεβάσετε; Σε ορισμένους κύκλους, αυτό θεωρείται κάτι το απαγορευτικό, αλλά εσείς μπορεί να έχετε τους λόγους σας, σωστά; Ιδού πώς μπορείτε να το πράξετε.

Υπάρχουν δισεκατομμύρια ώρες βίντεο στο YouTube. Κυριολεκτικά. Και αυτό είναι σχεδόν το πιο εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο για τον ιστότοπο, ο οποίος ήταν ο προορισμός για το ανέβασμα και την παρακολούθηση βίντεο από το 2005. Τούτου λεχθέντος, μερικές φορές, θέλετε πραγματικά ή πρέπει να έχετε ένα από αυτά τα βίντεο στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας. Όταν όμως ανοίξει το θέμα της λήψης βίντεο στο YouTube, υπάρχει ένα δευτερεύον θέμα που πρέπει να εξεταστεί: Είναι νόμιμο;

Στο μέτωπο των πνευματικών δικαιωμάτων, εφόσον κατεβάζετε ένα βίντεο για τη δική σας προσωπική χρήση εκτός σύνδεσης, πιθανότατα να είστε εντάξει. Τα πράγματα είναι πιο ασπρόμαυρα αν λάβετε υπόψη τους όρους παροχής υπηρεσιών της Google για το YouTube, οι οποίοι αναφέρουν: “Δεν επιτρέπεται η … πρόσβαση, αναπαραγωγή, λήψη, διανομή, μετάδοση, προβολή, πώληση, παροχή άδειας, αλλαγή, τροποποίηση ή με άλλον τρόπο χρήση οποιουδήποτε μέρους της Υπηρεσίας ή οποιουδήποτε Περιεχομένου εκτός: (α) αν επιτρέπεται ρητά από την Υπηρεσία (β) αν υπάρχει προηγούμενη γραπτή άδεια από το YouTube και (όπου ισχύει) τους αντίστοιχους κατόχους των δικαιωμάτων.

Η παρακολούθηση YouTube βίντεο εκτός σύνδεσης μέσω ανεπίσημων πηγών ζημιώνει χρηματικά την Google και τους δημιουργούς βίντεο. Υπάρχει λόγος που το YouTube προβάλλει διαφημίσεις: οι άνθρωποι ζουν με αυτόν τον τρόπο.

Προφανώς, η κλοπή βίντεο από το YouTube είναι ανεπίτρεπτη. Εάν θέλετε να μοιραστείτε ένα βίντεο, το YouTube και οι περισσότεροι άλλοι ιστότοποι βίντεο το διευκολύνουν, από την ενσωμάτωση έως την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως την κοινή χρήση μέσω κοινωνικών δικτύων. Απλώς δεν χρειάζεται να κατεβάζετε βίντεο τις περισσότερες φορές.

Ωστόσο, πιθανότατα να έχετε τους λόγους σας. Εάν πρέπει να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube-πρέπει να το κάνετε, μόνο για τον εαυτό σας, και όχι για να το διαθέσετε σε άλλους -αυτός εδώ είναι ο τρόπος.

Σημείωση: Αυτό το άρθρο ενημερώνεται συχνά καθώς τα σχετικά εργαλεία αλλάζουν τακτικά. Μερικές από αυτές τις αλλαγές δεν είναι πάντα ευχάριστες, όπως εφαρμογές που έχουν μερικές φορές τόσες “πρόσθετες λειτουργίες” που σταμπάρονται ως κακόβουλο λογισμικό από εργαλεία προστασίας από ιούς. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθητικούς ιστοτόπους – μια αλλαγή στο δίκτυο διαφημίσεων ενός ιστοτόπου μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα όπως στην προηγούμενη περίπτωση με το κακόβουλο λογισμικό.

Για να μην γίνει αυτό το άρθρο μια λίστα από ‘καθαρά’ προγράμματα και ιστότοπους που μπορούν να κατεβάσουν YouTube βίντεο, καταλήξαμε σε μερικούς κανόνες. Οι υπηρεσίες πρέπει να:

  • Υποστηρίζουν λήψεις 4K ακόμη και στην δωρεάν έκδοση.
  • Λειτουργούν κανονικά με τους τρεις κορυφαίους ιστότοπους βίντεο: YouTube, Facebook και Vimeo.
  • Κατεβάζουν ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής ή κανάλια μαζί σε παρτίδα (στο YouTube), τουλάχιστον με την πληρωμένη έκδοση.
  • Μετατρέπουν τον ήχο σε MP3 (ή προσφορά συνοδευτικού λογισμικού που το κάνει).
  • Να έχουν μια εύχρηση διεπαφή.
  • Μη συλλέγουν τα προσωπικά σας δεδομένα πέρα ​​από τη διεύθυνση email σας.
  • Μην περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Αν υπάρχει έστω και μια μικρή ένδειξη, ακόμη και ένα PUP, απορρίπτονται.

Τα προγράμματα, οι υπηρεσίες και οι ιστότοποι αυτού του άρθρου είναι όλα απαλλαγμένα από ανεπιθύμητα μηνύματα/ιούς/προβλήματα κατά τη σύνταξη αυτού του άρθρου, αλλά προειδοποιούμε ότι πρέπει να περάσει και από τη δική σας έγκριση. Σοβαρά. Ειδικά αν δεν θέλετε απρόοπτα.

 

Λογισμικό για Desktop υπολογιστές

Το λογισμικό τρίτων είναι συνήθως εκείνο το οποίο έχει τον καλύτερο έλεγχο για τη λήψη βίντεο στο διαδίκτυο. Συνήθως, κάνετε επικόλληση τη διεύθυνση URL για το βίντεο του YouTube που θέλετε και το πρόγραμμα πραγματοποιεί λήψη της υψηλότερης ποιότητας έκδοσης που μπορεί να βρει. Για βίντεο σε μορφή 1080p υψηλής ευκρίνειας (HD), αυτό είναι συνήθως ένα αρχείο MP4. Για οτιδήποτε υψηλότερο σε ποιότητα – 4K ή 8K – η μορφή αρχείου είναι συνήθως MKV.

Στο παρελθόν, τα βίντεο YouTube βασίζονταν στο Flash, επομένως η λήψη σας ήταν αρχείο FLV, αλλά αυτά είναι πιο δύσκολο να αναπαραχθούν. Το MP4, συντομογραφία για τη μορφή πολυμέσων MPEG-4 Part 14, παίζει παντού

Να σημειωθεί ότι το αρχείο MKV, που ονομάζεται επίσης Matroska, είναι ένα κοντέινερ – το αρχείο θα μπορούσε να περιέχει βίντεο που χρησιμοποιούν οποιονδήποτε αριθμό μέσων κωδικοποίησης. Ένας σίγουρος τρόπος για την επιτυχή αναπαραγωγή όλων είναι να χρησιμοποιήσετε το VLC Media Player για Windows, το οποίο παίζει τα πάντα. (Διαβάστε περισσότερα για αυτό παρακάτω.) Όσον αφορά τους χρήστες που θέλουν να κατεβάζουν αρχεία, εδώ είναι οι καλύτερες επιλογές.

 

VLC Media Player

Δωρεάν, Windows, macOS, Linux

Αναφέρουμε το VLC Media Player παραπάνω επειδή είναι ένα φανταστικό εργαλείο για χρήστες Windows που αναπαράγει σχεδόν όλα τα μέσα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Αποδείχτηκε επίσης ότι έχει και τη δυνατότητα λήψης YouTube βίντεο, αν και με περίπλοκο τρόπο. (Εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα με αυτό, ίσως χρειαστεί να κάνετε μια πλήρη επανεγκατάσταση του VLC και να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη για να λειτουργήσει.)

Αντιγράψτε μια διεύθυνση URL από ένα βίντεο YouTube, και στη συνέχεια, ανοίξτε το VLC.  Από το μενού Media (Πολυμέσα), επιλέξτε Open Network Stream (Ctrl+N) και επικολλήστε τη διεύθυνση URL. Κάντε κλικ στην επιλογή Playback (Αναπαραγωγή). Όταν αναπαράγεται το βίντεο, μεταβείτε στην ενότητα Tools (Εργαλεία)> Codec Information (Πληροφορίες κωδικοποιητή). Υπάρχει ένα πλαίσιο στο κάτω μέρος που ονομάζεται “Location (Πηγή)” – αντιγράψτε τη διεύθυνση URL που βρίσκετε σε αυτό το πλαίσιο.

vlc-media-player-steps

Επιστρέψτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας και επικολλήστε τη διεύθυνση URL – είναι μια προσωρινή διεύθυνση ιστού η οποία θα λήξει τελικά – στη γραμμή διευθύνσεων και ξεκινήστε την αναπαραγωγή του βίντεο. Όταν βλέπετε το βίντεο στο πρόγραμμα περιήγησης, θα δείτε μια επιλογή λήψης του αρχείου για να διατηρηθεί τοπικά.

vlc-media-player-steps-second

Ωστόσο, φαίνεται ότι το VLC θα αποθηκεύσει το αρχείο σας ως 1080p και όχι σε υψηλότερη ανάλυση, ακόμη και αν η αρχική ροή YouTube ήταν διαθέσιμη σε 1440p ή 2160p (γνωστή και ως 4K). Επίσης, δεν θα μετατρέψει το βίντεο σε άλλες μορφές. Για να έχετε αυτές τις επιλογές, χρειάζεστε τις παρακάτω εφαρμογές για desktop.

 

4K Video Downloader

Δωρεάν ή 15$ για άδεια σε τρεις υπολογιστές. Windows, macOS, Ubuntu Linux, Android

4k-video-downloader

Το πολυγλωσσικό 4K Video Downloader (4KVD) ενημερώνεται συχνά και διαθέτει σαφείς συνδέσμους λήψης στον ιστότοπο του προγράμματος, δεν υπάρχουν διαφημιστικές παγίδες εδώ. Το λογισμικό κάνει αυτό που διαφημίζει σε μια απλή διεπαφή: παίρνει τα βίντεο ποιότητας έως 8K της επιλογής σας και τα κατεβάζει σε πολλές μορφές. Απλώς αντιγράψτε μια διεύθυνση URL του YouTube και κάντε κλικ στο κουμπί Επικόλληση συνδέσμου για να ξεκινήσετε. Το 4KVD θα συλλέξει ακόμη και υπότιτλους, ολόκληρες λίστες αναπαραγωγής και όλα τα βίντεο σε ένα κανάλι στο οποίο έχετε εγγραφεί. Οι ιστότοποι που υποστηρίζονται περιορίζονται σε μεγάλα ονόματα όπως το YouTube, το Vimeo, το Facebook και μερικά άλλα, αλλά αυτό καλύπτει τα περισσότερα που μπορεί να χρειαστείτε.Βέβαια στην δωρεάν έκδοση υπάρχει μια μεγάλη διαφήμιση ‘πανό’ για να πληρώνει τους ‘λογαριασμούς’ και περιορίζεστε σε 30 λήψεις την ημέρα.

Στις δοκιμές, έπρεπε να κάνω μια αλλαγή από τη μορφή MP4 σε μορφή MKV για να κατεβάσω το δοκιμαστικό μου βίντεο σε 4K. Το 4KVD τράβηξε το αρχείο 3 λεπτών, 229.7 MB για το τρέιλερ της ταινίας σε περίπου 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Το 4KVD από προεπιλογή επιστρέφει στα 1080p HD, οπότε έκανα την ίδια διαδικασία αλλαγής κατά τη λήψη μιας λίστας αναπαραγωγής Ultra High Definition (8K).

Εάν ενεργοποιήσετε την Έξυπνη λειτουργία και τις προεπιλογές της, το 4KVD μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις με ένα κλικ στην αγαπημένη σας μορφή. Εάν θέλετε να κατεβάσετε περισσότερα από 25 βίντεο ταυτόχρονα ή να εγγραφείτε σε κανάλια YouTube για άμεση λήψη του πιο πρόσφατου, αυτό απαιτεί την πληρωμένη έκδοση. Η αναπαραγωγή των αρχείων MKV που κατέβασα έγινε μέσω του VLC Media Player και ήταν άψογη.

Το ίδιο το πρόγραμμα έχει μια επιλογή μετατροπής ήχου σε μορφή MP3, οπότε δεν χρειάζεστε καν το συνοδευτικό λογισμικό 4K YouTube to MP3.

 

WinX YouTube Downloader

Δωρεάν, Windows και macOS (MacX YouTube Downloader)

winx-software

Το πολυγλωσσικό επίσης WinX του Digiarty ισχυρίζεται ότι επιτρέπει τη λήψη από 300+ ιστότοπους με περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες-μέσα στα οποίους είναι και ιστότοποι για ενήλικες. Ίσως το πιο δυνατό θέλγητρο είναι ο ισχυρισμός ότι “Δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό, adware, spyware ή ιός, 100% καθαρό.” Έχει καθαρή διεπαφή, αλλά υπάρχουν διαφημίσεις για την premium υπηρεσία του WinX κατά την εγκατάσταση.

Αντιγράψτε μια διεύθυνση URL του YouTube (ακόμη και για μια λίστα αναπαραγωγής) και ξεκινήστε την εφαρμογή WinX. Ο “αναλυτής” ελέγχει όλες τις επιλογές. Αυτό το εργαλείο αρχικά προεπίλεξε την έκδοση 1080p για MP4. Διάλεξα όμως την έκδοση 4K (3.840-επί-2.160 pixels) σε μορφή WebM, ένα υποσύνολο της μορφής MKV-μπορείτε να μετονομάσετε ένα αρχείο .WEBM σε .MKV και θα λειτουργήσει μια χαρά. Στις ρυθμίσεις, υπάρχουν επιλογές προεπιλογής για WebM στην υψηλότερη ανάλυση. Μπορείτε να ρυθμίσετε έναν αριθμό βίντεο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν καν κάνετε κλικ στο κουμπί λήψης. Η λήψη του αρχείου 4K 226.9MB χρειάστηκε 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν επιλογές για λήψη υποτίτλων. Αυτό είναι ένα μεγάλο αρνητικό. Αλλά το WinX το αντισταθμίζει υποστηρίζοντας τόσες πηγές λήψεων και όντας δωρεάν.

 

5KPlayer

Δωρεάν, Windows και macOS

5kplayer

Το δωρεάν 5KPlayer είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόγραμμα λήψης, αλλά έχει ένα πολύ καλό ενσωματωμένο πρόγραμμα λήψης που χρίζει κάποια ανάλυση. Η υπόσχεση για ιούς, διαφημίσεις ή απαιτήσεις plug-in είναι μια καλή αρχή. Είναι, δυστυχώς, ένα από τα λίγα που δοκίμασα που ζητά την εγγραφή του ονόματος και του email σας – πρέπει να το κάνετε αυτό για να έχετε την πλήρη λειτουργία λήψης σε 300+ ιστότοπους. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα και χωρίς εγγραφή να κατεβάσετε βίντεο 4K από το YouTube.

Κατά τη λήψη, το πρόγραμμα προσπαθεί να κρύψει ορισμένα πράγματα. Όταν επικολλήσετε μια διεύθυνση URL για ένα βίντεο YouTube και η μηχανή ανάλυσης αρχίσει να λειτουργεί, εμφανίζει μόνο μερικές επιλογές λήψης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι, στη συνέχεια στο κουμπί Εμφάνιση όλων και εξερευνήστε για να δείτε περισσότερες επιλογές-όπως ένα αρχείο 4K 3.840 x 2.160 σε μορφή WebM.Η δοκιμαστική λήψη του WebM 227MB πήρε αγωνιώδη 6,5 λεπτά. Η συγκέντρωση και επιλογή λιστών αναπαραγωγής ήταν δυνατή, αλλά πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις λήψης για ένα βίντεο τη φορά. Αυτό επειδή η διεπαφή δεν ήταν καλά οργανωμένη και καθιστούσε δύσκολη την επιστροφή στα άλλα βίντεο της λίστας αναπαραγωγής.

Το 5K Player διαθέτει επίσης αναπαραγωγή διακομιστών DLNA, ώστε τα βίντεο που κατεβάζετε να μπορούν να παρακολουθούνται σε όλες τις συσκευές που υποστηρίζουν DLNA και υποστηρίζει AirPlay για γρήγορη αναπαραγωγή σε υποστηριζόμενες συσκευές. Επιλέξτε ένα βίντεο στη βιβλιοθήκη για γρήγορη μετατροπή σε MP4, MP3 ή ακόμα και ACC (η μορφή ήχου που προτιμάται από συσκευές iOS). Ωστόσο, το πρόγραμα δεν έκανε καλή ανπαραγωγή του υπερβολικά μεγάλου αρχείου 4K και αντιμετώπιζε προβλήματα προσωρινής φόρτωσης από τη πηγή του (το VLC δεν είχε κανένα πρόβλημα με το ίδιο αρχείο). Στο τέλος, υπάρχουν πολλά που μπορεί να σου αρέσουν στο 5K Player, από την τιμή έως τις δυνατότητες, ειδικά αν τα δεις ως πρόσθετα σε ένα πρόγραμμα λήψης. Αλλά τα ζητήματα διεπαφής και αναπαραγωγής μπορεί να σας κάνουν να ψάξετε αλλού.

 

FoneGeek Video Downloader

Δωρεάν δοκιμή με πέντε λήψεις, στη συνέχεια 9.95 $ το μήνα, 15.95 $ ετησίως ή 25.95 $ για χρήση σε εφ΄ όρου ζωής. Windows, macOS

fonegeek

Το FoneGeek Video Downloader μπορεί να εμφανιζόταν ψηλότερα σε αυτήν τη λίστα, αν δεν υπήρχε η έλλειψη δωρεάν επιλογών. Μπορείτε να κατεβάσετε μόνο πέντε βίντεο δωρεάν προτού να πληρώσετε. Προφανώς, η μόνη λογική τιμή είναι η χρήση εφ ‘όρου ζωής για περίπου $26. Για αυτό το ποσό, έχετε μια από τις πιο καθαρές διεπαφές που έχω δει ποτέ σε ένα πρόγραμμα λήψης και άξιο αναφοράς, μια γρήγορη επίσης. Κατέβασε το δοκιμαστικό μας βίντεο 4K ως MP4 σε 1 λεπτό και 16 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κατεβάσετε υπότιτλους και ακόμη και ένα thumbnail, ή αν θα κατεβάσετε ένα αρχείο ήχου μόνο ως αρχείο WebM ή M4A. Κρίμα για την τιμή, αλλά έρχεται με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

 

Βοηθητικοί Ιστότοποι

Θέλετε να αποφύγετε την εγκατάσταση λογισμικού; Οι βοηθητικοί ιστότοποι λήψης βίντεο υποτίθεται ότι θα κάνουν τη δουλειά λήψης για εσάς. Όλοι τους έχουν μια βασική λειτουργία: τους δίνετε ένα URL YouTube (ή άλλο ιστότοπου βίντεο, εάν υποστηρίζεται), το αναλύουν, σας δίνουν τη δυνατότητα επιλογής του μεγέθους λήψης που θέλετε και σας παρέχουν έναν σύνδεσμο για την εν λόγω λήψη. Λειτουργούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, μερικές φορές ακόμη και σε φορητές συσκευές. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Οι λήψεις μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του βίντεο που θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την ευκολία χρήσης.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς πάντα να τους εμπιστεύεσαι. Υπάρχουν εκατοντάδες από αυτούς τους τύπους ιστότοπων – φαίνεται ότι όποιος έχει έστω και μια ελάχιστη ικανότητα κωδικοποίησης έχει δημιουργήσει έναν. Τέτοιοι ιστότοποι εύκολα μετατρέπονται από χρήσιμους σε ύποπτους, ειδικά αν γίνουν δημοφιλείς και οι ιδιοκτήτες τους ξεπουλήσουν για να εξαργυρώσουν τις επισκέψεις σας.

Από την πρώτη δημοσίευση αυτού του άρθρου, όλοι οι βοηθητικοί ιστότοποι που προτείναμε καταργήθηκαν για λόγους όπως η προσθήκη σεξουαλικών διαφημίσεων, δεν δουλεύουν πια, σας προωθούν μόνο το βοηθητικό πρόγραμμα λήψης τους είτε γιατί η επιχείρηση έκλεισε με λόγο την αποφυγή μηνύσεων.

Για το λόγο αυτό, δεν προτείνουμε αυτήν τη στιγμή κανένα βοηθητικό ιστότοπο. Δοκιμάστε ένα αν το βρείτε, αλλά αν το πρόγραμμα περιήγησης, το antivirus ή το ένστικτό σας σας προειδοποιούν, αποφύγετέ τους και προχωρήστε σε κάτι άλλο.

 

Επεκτάσεις

Μια επέκταση προγράμματος περιήγησης μπορεί να σας σώσει κάποια βήματα. Ωστόσο, θα αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα με τη λήψη βίντεο από το YouTube, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε το Chrome ως κύριο πρόγραμμα περιήγησης.

Το Chrome Web Store – όπου λαμβάνετε τις επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης Chrome – ελέγχεται από τον κάτοχο του YouTube Alphabet/Google. Ακόμη και μια επέκταση που είναι φαινομενικά για αυτόν τον σκοπό δεν πρόκειται να επιτρέψει απευθείας λήψεις από το YouTube, λόγω των περιορισμών του Chrome Store. Γενικά, με τις επεκτάσεις του Chrome, η λήψη οποιουδήποτε βίντεο πρωτοκόλλου RTMP (προστατευμένων βίντεο) ή ροής βίντεο δεν είναι δυνατή. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλους ιστότοπους με βίντεο, φυσικά. Απλά όχι στο YouTube.

Θέλετε παρ΄ όλα αυτά να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο; Εγκαταστήστε μια επέκταση που δεν προέρχεται από το Google Web Store. Κάποια προγράμματα και βοηθητικοί ιστότοποι προσφέρουν ένα στοιχείο επέκτασης και περιγράφουν πώς να κάνετε την εγκατάσταση χωρίς τη βοήθεια που παρέχει συνήθως το Chrome Web Store. Εδώ είναι μερικά.

 

YouTube Video Downloader

Δωρεάν, Chrome, Opera, Edge, Vivaldi

youtube-video-downloader

Το YouTube Video Downloader από την Addoncrop χρησιμοποιείται σε πολλά προγράμματα περιήγησης, αλλά με εξαιρετικές πρόσθετες δυνατότητες. Η επέκταση προσθέτει ένα κουμπί κάτω από οποιοδήποτε βίντεο παίζετε στο YouTube, διευκολύνοντας την λήψη έως 4K ως βίντεο ή ως MP3 μόνο για ήχο.

 

Video DownloadHelper

Δωρεάν, Firefox, Chrome, Edge

Το Video DownloadHelper υποστηρίζει έναν τεράστιο αριθμό ιστότοπων – ακόμη και αυτούς για ενήλικες. Θα ξέρετε ότι σε ένα βίντεο μπορεί να γίνει λήψη του όταν το εικονίδιο για την επέκταση ‘ζωντανεύει’ όταν βρίσκεστε στην ιστοσελίδα. Το Video DownloadHelper για το Chrome σταμάτησε να λειτουργεί με το YouTube – αυτό έγινε για να μπεί στο Chrome Web Store. Μπορείτε να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας την επέκταση του Video DownloadHelper για Firefox ή Edge.

 

Mobile

Θυμάστε αυτό το πρόβλημα χρήσης επεκτάσεων Chrome από το Google Web Store; Θα έχετε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όταν θέλετε να κάνετε λήψη από το YouTube χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή Android από το Google Play Store, όπου η Google έχει ακόμη περισσότερους περιορισμούς (και μια πληρωμένη υπηρεσία YouTube Premium που υποστηρίζει προβολή εκτός σύνδεσης).

instube

Τούτου λεχθέντος, με το Android, είναι δυνατό να εγκαταστήσετε εφαρμογές χωρίς να περάσετε από το Google. Για παράδειγμα, το InsTube – Free Video and Music Downloader μπορεί να βρεθεί μόνο στον ιστότοπο του InsTube. Κατεβάστε το αρχείο APK (πακέτο εφαρμογής Android) για να πραγματοποιήσετε τo sideloading του σε μια συσκευή Android. Βρείτε το στις λήψεις της συσκευής σας και κάντε κλικ για εγκατάσταση. (Ίσως χρειαστεί να μεταβείτε στις ρυθμίσεις ασφαλείας σας και να ενεργοποιήσετε τις “Άγνωστες πηγές”.)

Σε iPhone και iPad, θα νόμιζε κανείς ότι δεν θα υπήρχε τέτοιος περιορισμός αφού η Apple και η Google δεν είναι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι (ή ίσως είναι). Ωστόσο, οι εφαρμογές iOS που έχω δοκιμάσει, όχι μόνο δεν θα κατεβάσουν από το YouTube, αλλά συνήθως δεν είναι διαθέσιμες και για πολύ. Μία από αυτές τις εφαρμογές είπε στην περιγραφή της, “η λήψη από το YouTube απαγορεύεται λόγω των Όρων Παροχής Υπηρεσιών”. Η Apple διασφαλίζει ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών ακολουθούν τους κανόνες – ακόμη και τους κανόνες της Google.

Οι πιθανότητες είναι ότι τη στιγμή που θα βρείτε μια εφαρμογή iOS που μπορεί να κατεβάσει βίντεο στο YouTube, θα «διορθωθεί» ή θα απαγορευτεί. Η μόνη πραγματική επιλογή είναι να κάνετε jailbreak στο iPhone σας και να κάνετε sideload τις εφαρμογές που κατεβάζουν αυτό που θέλετε.

Υπάρχουν κάποιες λύσεις στο πρόβλημα. Η μία είναι να εγγραφείτε στο YouTube Premium το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάζετε βίντεο στο iPhone ή το iPad σας για να τα παρακολουθείτε αργότερα, όπως κάνουν το Netflix και το Hulu.

Μία άλλη είναι να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης αρχείων iOS, όπως το Documents by Readdle. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Safari για να επισκεφθείτε ένα βίντεο στο YouTube και χρησιμοποιήστε την επιλογή Κοινή χρήση για να βρείτε το σύνδεσμο αντιγραφής. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στα Έγγραφα και χρησιμοποιήστε το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης στην εφαρμογή για να περιηγηθείτε σε έναν βοηθητικό ιστότοπο λήψης βίντεο. Επικολλήστε τον σύνδεσμο στη φόρμα (κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας μέχρι να εμφανιστεί το μενού της “Επικόλλησης”). Ο ιστότοπος θα σας δώσει τους συνδέσμους για λήψη και μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο στα Έγγραφα. Κρατήστε και σύρετε το αρχείο προς τα πάνω, μέχρι να επιστρέψετε στην κύρια οθόνη και, στη συνέχεια, σύρετέ το στο φάκελο Φωτογραφίες. Θα χρειαστεί να δώσετε στα Έγγραφα άδεια για πρόσβαση στις Φωτογραφίες την πρώτη φορά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο βίντεο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε βίντεο που τραβήξατε στο τηλέφωνο ή το tablet – στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Μια άλλη ακόμα λύση: Επιστρέψτε στην επιφάνεια εργασίας και δοκιμάστε το AnyTrans (39.99$ για έναν υπολογιστή για ένα έτος, Windows ή macOS), έναν διαχειριστή αρχείων Desktop για συσκευές iOS που διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα λήψης που υποστηρίζει 900 ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένου του YouTube και του Facebook. Θα μεταφέρει τα βίντεο στο iPhone για εσάς μέσω καλωδίου USB. Ακόμα κι αν δεν πληρώνετε για το AnyTrans, η επιλογή λήψης παραμένει και είναι δωρεάν για πάντα.

 

YouPost

Θέλετε έναν πραγματικά μοναδικό και δημιουργικό τρόπο για να “κατεβάσετε” ένα βίντεο; Ο προγραμματιστής Anton Gera δημιούργησε την επέκταση YouPost για το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome για να μετατρέψει ένα βίντεο YouTube σε “άρθρο”. Παίρνει όλους τους υπότιτλους, σε όποια γλώσσα προτιμάτε και τους τοποθετεί σε μια σελίδα προγράμματος περιήγησης με ‘επιλεγμένες’ λήψεις από τα βίντεο ως εικόνα(στην ουσία είναι τα βίντεο ολόκληρα αλλά σαν clips μέσα στο άρθρο). Εάν το βίντεο δεν έχει υπότιτλους, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Όσο καλύτεροι οι υπότιτλοι, τόσο καλύτερο το άρθρο, φυσικά. οι υπότιτλοι που δημιουργούνται αυτόματα φαίνονται σαν προτάσεις από κάποιον που δεν μιλά πραγματικά τη γλώσσα.

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio