Η λήψη μιας καλής φωτογραφίας για το Instagram με το κινητό σας τηλέφωνο είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται! Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια ροή στο Instagram που θα κάνει τους άλλους  να πουν ‘wow’ (και να προσελκύσετε περισσότερους followers), έχουμε δημιουργήσει τον απόλυτο οδηγό για τη λήψη και την επεξεργασία φωτογραφιών – όλα από το κινητό σας! Ο φωτογράφος και δημοφιλής Instagrammer Jordan Dyck μοιράζεται τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της βιομηχανίας για τη δημιουργία καλών φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα:

Βήμα 1: Ρύθμιση του κινητού σας

Προτού καν μπορέσετε να αρχίσετε να σκέφτεστε τη σύνθεση, το φωτισμό και την επεξεργασία, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κάμερας στο κινητό σας για να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία Instagram:

social media

  1. Ρυθμίστε χαμηλά την έκθεσή σας

Έχετε τραβήξει ποτέ μια φωτογραφία ενός φωτεινού ουρανού, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι ένα μέρος της είναι υπερβολικά φωτεινό; Τα κινητά τηλέφωνα τείνουν να τονίζουν υπερβολικά τμήματα της φωτογραφίας σας αυτόματα, με αποτέλεσμα υπερβολικά επισημασμένες περιοχές. Ωστόσο, υπάρχει ένα τέχνασμα για να το διορθώσετε: υποεκθέστε τη λήψη σας. Είναι προτιμότερο να έχετε μια ελαφρώς λιγότερο φωτεινή φωτογραφία που μπορείτε στη συνέχεια να φωτίσετε με επεξεργασία, αντί να καταστρέψετε ολόκληρη τη λήψη με υπερβολική έκθεση.

  1. Διατηρήστε το HDR Off

Το HDR (High Dynamic Range) είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σωστά και μπορεί να κάνει μια εικόνα να φαίνεται αφύσικη και υπερβολική. Ουσιαστικά, η λειτουργία λαμβάνει πολλές διαφορετικές εκθέσεις της ίδιας φωτογραφίας και τις συγκεντρώνει σε μία φωτογραφία, ώστε να έχετε άπειρες λεπτομέρειες. Μείνετε στα απλά, το λιγότερο είναι περισσότερο όταν πρόκειται για λήψη καλών φωτογραφιών Instagram.

 

Βήμα 2: Λήψη για μια καλή φωτογραφία Instagram

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά τη λήψη της τέλειας φωτογραφίας: σύνθεση και φωτισμός. Εάν εμπεδώσετε αυτές τις λειτουργίες, θα βγάζετε ονειρεμένες Instagram φωτογραφίες.

instagram marketing

1. Σύνθεση

Η επιτυχής σύνθεση βασίζεται σε έναν πρωταρχικό στόχο. Να βρεις έναν τρόπο να κατευθύνεις τους θεατές σου στο θέμα της φωτογραφίας, καταγράφοντας μια ιστορία ή ένα συναίσθημα. Κατά τη σύνθεση μιας καλής φωτογραφίας Instagram, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για να αναβαθμιστεί η φωτογραφία σας από ‘καλή’  σε  ‘wow’.

Ο Κανόνας των Τρίτων :

rule of thirds

Ο κανόνας των Τρίτων θεωρείται ο χρυσός κανόνας της φωτογραφίας. Εφαρμόζεται ευθυγραμμίζοντας ένα αντικείμενο με γραμμές – οδηγούς και με τα σημεία τομής τους ώστε να δημιουργείται περισσότερη ένταση, ενέργεια και ενδιαφέρον.

 

Ευτυχώς για εσάς, το κινητό σας διαθέτει ένα καταπληκτικό εργαλείο πλέγματος που το κάνει αυτό για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ‘πλέγμα’ στις ρυθμίσεις του κινητού σας για την κάμερά. Οι bloggers του  ‘A Beautiful Mess’  το πέτυχαν άψογα με αυτήν την τέλεια εικόνα ενός  μπαλονιού ζεστού αέρα, το οποίο είναι τέλεια κεντραρισμένο στη μέση του πλέγματος.

instagram photos

TIP: Εάν βρίσκεστε μπροστά από μια πόρτα, σταθείτε στη μέση της και ρυθμίστε τα περιθώρια στο πλέγμα σας εξίσου ίσα. Δώστε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και μετακινηθείτε ανάμεσα σε αυτές τις