Πώς να τραβήξετε υπέροχες Instagram φωτογραφίες με το κινητό σας

Πώς να τραβήξετε υπέροχες Instagram φωτογραφίες με το κινητό σας

Η λήψη μιας καλής φωτογραφίας για το Instagram με το κινητό σας τηλέφωνο είναι πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται! Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια ροή στο Instagram που θα κάνει τους άλλους  να πουν ‘wow’ (και να προσελκύσετε περισσότερους followers), έχουμε δημιουργήσει τον απόλυτο οδηγό για τη λήψη και την επεξεργασία φωτογραφιών – όλα από το κινητό σας! Ο φωτογράφος και δημοφιλής Instagrammer Jordan Dyck μοιράζεται τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της βιομηχανίας για τη δημιουργία καλών φωτογραφιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα:

Βήμα 1: Ρύθμιση του κινητού σας

Προτού καν μπορέσετε να αρχίσετε να σκέφτεστε τη σύνθεση, το φωτισμό και την επεξεργασία, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κάμερας στο κινητό σας για να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία Instagram:

social media

  1. Ρυθμίστε χαμηλά την έκθεσή σας

Έχετε τραβήξει ποτέ μια φωτογραφία ενός φωτεινού ουρανού, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι ένα μέρος της είναι υπερβολικά φωτεινό; Τα κινητά τηλέφωνα τείνουν να τονίζουν υπερβολικά τμήματα της φωτογραφίας σας αυτόματα, με αποτέλεσμα υπερβολικά επισημασμένες περιοχές. Ωστόσο, υπάρχει ένα τέχνασμα για να το διορθώσετε: υποεκθέστε τη λήψη σας. Είναι προτιμότερο να έχετε μια ελαφρώς λιγότερο φωτεινή φωτογραφία που μπορείτε στη συνέχεια να φωτίσετε με επεξεργασία, αντί να καταστρέψετε ολόκληρη τη λήψη με υπερβολική έκθεση.

  1. Διατηρήστε το HDR Off

Το HDR (High Dynamic Range) είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σωστά και μπορεί να κάνει μια εικόνα να φαίνεται αφύσικη και υπερβολική. Ουσιαστικά, η λειτουργία λαμβάνει πολλές διαφορετικές εκθέσεις της ίδιας φωτογραφίας και τις συγκεντρώνει σε μία φωτογραφία, ώστε να έχετε άπειρες λεπτομέρειες. Μείνετε στα απλά, το λιγότερο είναι περισσότερο όταν πρόκειται για λήψη καλών φωτογραφιών Instagram.

 

Βήμα 2: Λήψη για μια καλή φωτογραφία Instagram

Υπάρχουν δύο βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε κατά τη λήψη της τέλειας φωτογραφίας: σύνθεση και φωτισμός. Εάν εμπεδώσετε αυτές τις λειτουργίες, θα βγάζετε ονειρεμένες Instagram φωτογραφίες.

instagram marketing

1. Σύνθεση

Η επιτυχής σύνθεση βασίζεται σε έναν πρωταρχικό στόχο. Να βρεις έναν τρόπο να κατευθύνεις τους θεατές σου στο θέμα της φωτογραφίας, καταγράφοντας μια ιστορία ή ένα συναίσθημα. Κατά τη σύνθεση μιας καλής φωτογραφίας Instagram, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για να αναβαθμιστεί η φωτογραφία σας από ‘καλή’  σε  ‘wow’.

Ο Κανόνας των Τρίτων :

rule of thirds

Ο κανόνας των Τρίτων θεωρείται ο χρυσός κανόνας της φωτογραφίας. Εφαρμόζεται ευθυγραμμίζοντας ένα αντικείμενο με γραμμές – οδηγούς και με τα σημεία τομής τους ώστε να δημιουργείται περισσότερη ένταση, ενέργεια και ενδιαφέρον.

 

Ευτυχώς για εσάς, το κινητό σας διαθέτει ένα καταπληκτικό εργαλείο πλέγματος που το κάνει αυτό για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση ‘πλέγμα’ στις ρυθμίσεις του κινητού σας για την κάμερά. Οι bloggers του  ‘A Beautiful Mess’  το πέτυχαν άψογα με αυτήν την τέλεια εικόνα ενός  μπαλονιού ζεστού αέρα, το οποίο είναι τέλεια κεντραρισμένο στη μέση του πλέγματος.

instagram photos

TIP: Εάν βρίσκεστε μπροστά από μια πόρτα, σταθείτε στη μέση της και ρυθμίστε τα περιθώρια στο πλέγμα σας εξίσου ίσα. Δώστε προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και μετακινηθείτε ανάμεσα σε αυτές τις γραμμές ή διασταυρώσεις για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες παραλλαγές που είναι ελκυστικές για τους followers σας.

 

Δημιουργήστε μια “υπογραφή” :

instagram marketing

Το να έχετε ένα μοναδικό στυλ για τη ροή σας στο Instagram είναι απαραίτητο για να ξεχωρίσετε και να γνωρίσετε την επιτυχία. Όταν οι χρήστες επισκέπτονται τη σελίδα σας, θέλετε να έχουν μια ιδέα για το πώς είναι η δουλειά σας και τι είδους περιεχόμενο μπορούν να περιμένουν από εσάς. Αντί να σκέφτεστε κάθε φωτογραφία Instagram ξεχωριστά, προβλέψτε και σχεδιάστε τη ροή σας Instagram στο σύνολό της.

 

Επιμείνετε σε μια παλέτα:

Είτε πρόκειται για μια παλέτα χρωμάτων είτε για μια παλέτα στυλ, η εύρεση και η προσκόλληση σε ένα θέμα που λειτουργεί για εσάς, θα κάνει τις Instagram φωτογραφίες σας πραγματικά να ξεχωρίζουν. Μια γρήγορη συμβουλή από ειδικούς είναι να επιλέξετε μια ζεστή, κρύα ή ουδέτερη παλέτα χρωμάτων για τη ροή σας στο Instagram. Το ουδέτερο είναι γενικά απλό και χρησιμοποιείται καλύτερα για brands μόδας, lifestyle και σπιτιού.

 

instagram feed

Τα ζεστά χρώματα στις φωτογραφίες χρησιμοποιούνται γενικά από travel bloggers, ενώ τα κρύα χρώματα χρησιμοποιούνται συχνά σε φωτογραφίες της φύσης ή των τοπίων. Η Sugarfina κάνει καταπληκτική δουλειά στην παρουσίαση ενός προοδευτικού συνδυασμού χρωμάτων που αλλάζει σύμφωνα  με τις εποχιακές καμπάνιες. Υπάρχει μια αβίαστη μετάβαση μεταξύ των στυλ που προωθούν.

2. Φωτισμός

Όλοι γνωρίζουμε αυτό το συναρπαστικό συναίσθημα όταν τραβάμε μια καλή φωτογραφία Instagram, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουμε  ότι έχει “καεί”  από το φως του ήλιου ή ότι η φοβερή selfie στο μπαρ ήταν πολύ σκοτεινή για να ανέβει στο Instagram. Πριν ξεκινήσετε να τραβάτε, θυμηθείτε ότι εάν έχετε μια πολύ φωτισμένη φωτογραφία, τίποτα δεν μπορεί να τη σώσει. Λάβετε υπόψη αυτά τα tips όταν σχεδιάζετε μια λήψη:

Χρησιμοποιήστε το φυσικό φως :

instagram photos

Όταν φωτογραφίζετε σε εσωτερικούς χώρους, καθίστε κοντά σε ένα παράθυρο και μακριά από οποιοδήποτε τεχνητό φως που θα μπορούσε να χρωματίσει τις φωτογραφίες σας με κίτρινο χρώμα. Η φωτογράφος φυσικού φωτός Corina Esquivel το καταγράφει τέλεια με τις ονειρεμένες φωτογραφίες του Αγγλικού lifestyle.

Φωτογραφίστε την κατάλληλη στιγμή :

instagram feed

Η λήψη φωτογραφιών το ξημέρωμα ή το σούρουπο θα οδηγήσει σε απαλές σκιές και αντιθέσεις φωτός και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη λήψη μιας καλής φωτογραφίας Instagram, από το τέλειο φως! Το ίδιο όφελος μπορούμε να έχουμε και τη λεγόμενη golden hour, όπου το θέμα σας μπορεί να φωτιστεί και να σας δώσει ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα εξοικονομείτε χρόνο κατά την επεξεργασία, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτήν την υπέροχη Madewell λάμψη.

Σύννεφα vs. Ήλιος :

instagram social marketing

Η συμβουλή μας; Επωφεληθείτε από τον γκρίζο ουρανό. Οι νεφελώδεις μέρες είναι πραγματικά εξαιρετικές για λήψη, επειδή το φως απλώνεται παντού και μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα στη φωτογραφία κατά την επεξεργασία. Αυτές είναι επίσης οι τέλειες μέρες για να τραβήξετε selfies!

 

Βήμα 3: Τεχνικές post-production και επεξεργασίας

Έχετε τραβήξει μια καταπληκτική φωτογραφία, αλλά πώς τη μετατρέπετε σε μια καλή φωτογραφία Instagram που αξίζει τον κόπο; Με τόσες πολλές διαθέσιμες εφαρμογές επεξεργασίας, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε! Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες μας εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών instagram και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας για κινητά

VSCO

VSCO – Μια κομψή, εύχρηστη εφαρμογή που είναι απαραίτητη για κάθε σοβαρό Instagrammer. Με όμορφες και απλές προεπιλογές με ένα πάτημα. Προτείνουμε να επιλέξετε μια αγαπημένη προεπιλογή και να χρησιμοποιήσετε τη ρυθμιζόμενη ισχύ φίλτρου στο 4-6 για να βρείτε το τέλειο στυλ για την επωνυμία σας. Εάν θέλετε να κάνετε τη ροή σας συνεπή, το να χρησιμοποιείτε το ίδιο φίλτρο ή ένα πακέτο φίλτρων είναι ένας εύκολος τρόπος για να ταιριάξετε όλες τις φωτογραφίες σας στο Instagram.

snapseed

Snapseed – Η απόλυτη εφαρμογή επεξεργασίας. Το Snapseed είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για όλες τις χρήσεις, ιδανικό για βελτιώσεις και διορθώσεις εικόνας. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να περικόψετε, να περιστρέψετε, να ευθυγραμμίσετε και να προσαρμόσετε την προοπτική της φωτογραφίας σας προτού την ανεβάσετε στο Instagram. Το Snapseed διαθέτει επίσης λειτουργίες που δεν θα βρείτε σε άλλες εφαρμογές. Μπορείτε να προσαρμόσετε την «ατμόσφαιρα» της φωτογραφίας σας σε πιο σκοτεινή ή πιο απαλή ή να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο πινέλου για να φωτίσετε, να σκουρύνετε ή να κορεστούν συγκεκριμένα μέρη της φωτογραφίας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εύχρηστο healing tool για να διορθώσετε τυχόν ατέλειες ή τυχαία άτομα που μπορεί να έχουν συμπεριληφθεί στη λήψη σας.

color story

A Color Story – Αν σας αρέσουν τα φωτεινά λευκά και τα έντονα χρώματα, αυτή είναι η εφαρμογή για εσάς! Κάθε φίλτρο δημιουργείται με γνώμονα το χρώμα και το φίλτρο του’Disco Ball’ θα εξαλείψει αμέσως τις σκιές και θα κάνει το λευκό σας εξαιρετικά λευκό, το οποίο είναι ιδανικό για λήψεις προϊόντων. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις φωτογραφίες σας με το μοναδικό εργαλείο επεξεργασίας καμπυλών S.

touchRetouch

TouchRetouch – Αφαιρέστε τυχόν ανεπιθύμητες κηλίδες και αντικείμενα από τις φωτογραφίες σας με ευκολία. Χρησιμοποιήστε το πινέλο ή το λάσο για να επιλέξετε το αντικείμενο που θέλετε να αφαιρέσετε και στη συνέχεια, αφήστε την εφαρμογή να αντικαταστήσει αυτήν την επιλογή με τη γύρω εικόνα. Ιδανικό για αυτές τις ενοχλητικές ηλιακές εκλάμψεις.

instagram effects

Και φυσικά, το Instagram: Το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών του Instagram έχει βελτιωθεί δραματικά με την πάροδο των ετών και σας συνιστούμε να το προσθέσετε στη γραμμή επεξεργασίας σας. Αυξήστε λίγο το ‘lux’ σας για μια γρήγορη ώθηση στη φωτογραφία σας και στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το λογισμικό εντός της εφαρμογής για να προσθέσετε μερικές τελικές πινελιές στη φωτεινότητα, την αντίθεση ή τη θερμοκρασία.

Τελικές συμβουλές για την επεξεργασία των Instagram φωτογραφιών στο κινητό σας

Απλά να θυμάστε ότι λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν πολλά όταν πρόκειται για τη δημιουργία μιας καλής φωτογραφίας Instagram. Όταν το Instagram έγινε δημοφιλές, οι χρήστες υπερέβαλαν  λίγο με τα φίλτρα. Ολοκληρώστε την επεξεργασία της φωτογραφίας σας και, στη συνέχεια, κάντε ένα βήμα πίσω. Κυριολεκτικά. Επιστρέψτε στη φωτογραφία σας αργότερα για να ελέγξετε εάν την έχετε επεξεργαστεί υπερβολικά. Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε φίλτρο, διατηρήστε το απλό και μειώστε την κλίμακα έντασης σε επίπεδο 3-6. Με τόσες πολλές επιλογές, είναι εύκολο να το παρακάνετε. Εάν είστε αρχάριος, ασχοληθείτε με τις τρεις βασικές παραμέτρους: φωτεινότητα, αντίθεση και κορεσμός. Μετακινηθείτε μεταξύ των επεξεργασμένων και των πρωτότυπων εκδόσεων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει την τέλεια φωτογραφία για εσάς.

 

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio