Σταματούν οι εργασίες για την εφαρμογή Instagram Kids

Σταματούν οι εργασίες για την εφαρμογή Instagram Kids

Τo Instagram σταματά την εργασία για μία εκδοχή για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, του αποκαλούμενου “Instagram Kids“, ανέφερε σήμερα η εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών που ανήκει στη Facebook Inc.

Νομοθέτες και οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ είχαν εκφράσει την εναντίωσή τους στη δημιουργία του “Instagram Kids”, καλώντας τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταλείψει τα σχέδιά του και δηλώνοντας ότι απέτυχε να “αναλάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο”.

“Πιστεύουμε πως η κατασκευή του ‘Instagram Kids’ είναι το σωστό πράγμα, αλλά σταματάμε την εργασία” ανέφερε το Instagram σε μια ανάρτηση στο μπλογκ όπου προσθέτει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την κατασκευή εργαλείων επιτήρησης από τους γονείς.

“Η πραγματικότητα είναι πως τα παιδιά είναι ήδη στο διαδίκτυο και πιστεύουμε πως είναι καλύτερα για τους γονείς να έχουν την επιλογή να δώσουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε μια εκδοχή του Instagram που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτά –όπου οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν και να ελέγχουν την εμπειρία τους– από το να εξαρτώνται από την ικανότητα μιας εφαρμογής να επαληθεύει την ηλικία των παιδιών που είναι πολύ μικρά για να έχουν ταυτότητα”.

Οι γενικοί εισαγγελείς 44 πολιτειών είχαν στείλει τον Μάιο επιστολή στην ιδρυτή του καλιφορνέζικου ομίλου επικαλούμενοι έρευνες που δείχνουν μια συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την “αύξηση της ψυχικής δυσφορίας και των αυτοκτονικών συμπεριφορών στους νέους”.

Σημείωναν μεταξύ άλλων τις βλάβες που προκαλούνται από τη μόνιμη σύγκριση με τους συνομήλικούς τους, όπως διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, βουλιμία) καθώς και τους κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης από άλλους εφήβους ή από εγκληματίες ενήλικους.

Μια συλλογικότητα κατά του μάρκετινγκ με στόχο παιδιά είχε στείλει μερικές εβδομάδες πιο πριν επιστολή στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ εκφράζοντας παρόμοιες ανησυχίες.

Η ιδέα πίσω από το Instragram Kids ήταν να κατασκευαστεί μια εκδοχή της εφαρμογής για τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που θα ήταν διαφορετική από εκείνην που απευθύνεται στα μεγαλύτερα, με κατάλληλο περιεχόμενο και η οποία θα απαιτεί την άδεια των γονέων.

Πηγή: sofokleousin.gr

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!