Συνεργασία Apple, Google και Microsoft για ένα μέλλον χωρίς passwords

Συνεργασία Apple, Google και Microsoft για ένα μέλλον χωρίς passwords

Οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι εργάζονται από κοινού προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password σε όλες τις πλατφόρμες κινητών, desktop και browser που ελέγχουν την επόμενη χρονιά. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η δυνατότητα θα εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Μιλάμε για Android και iOS, Chrome, Edge και Safari. και Windows και macOS.

Όπως δήλωσαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης από την FIDO Alliance και το World Wide Web Consortium. Μια τέτοια διαδικασία θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν τα τηλέφωνά τους ως την κύρια συσκευή ελέγχου ταυτότητας για εφαρμογές, ιστότοπους και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου με pin/μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα θα είναι αρκετό για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες.

Χωρίς password δε θα χρειάζεται να θυμόμαστε τα στοιχεία σύνδεσης σε κάθε μία υπηρεσία ξεχωριστά ή να διακινδυνεύσετε την ασφάλεια χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές πλατφόρμες. Επίσης, έτσι θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να παραβιάσουν τα στοιχεία σύνδεσης από απόσταση, καθώς η σύνδεση απαιτεί πρόσβαση σε μια φυσική συσκευή.

Πηγή: techblog.gr

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!