Τεράστιες αλλαγές έρχονται στα Groups του Facebook

Τεράστιες αλλαγές έρχονται στα Groups του Facebook

Τα οποία θα θυμίζουν περισσότερο Discord

Η Meta μόλις ανακοίνωσε πως ξεκίνησε να δοκιμάζει μερικές μεγάλες αλλαγές για τα Groups του Facebook, τα οποία πρόκειται να αποκτήσουν διάφορα νέα χαρακτηριστικά που σίγουρα θα φανούν οικεία στους χρήστες του Discord.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία θα προσθέσει μια ειδική μπάρα πλοήγησης στην αριστερή πλευρά της εφαρμογής, από την οποία θα μπορείτε να περιηγηθείτε στα διάφορα groups. Μάλιστα, όπως ακριβώς συμβαίνει στο Discord και στο Slack, τα Groups θα αποκτήσουν και κανάλια, για μικρότερες και πιο συγκεκριμένες συζητήσεις/υποομάδες εντός της βασικής ομάδας. Στο πλαϊνό αυτό μενού θα φιλοξενούνται, λοιπόν, και τα κανάλια, οι γραπτές συζητήσεις της κοινότητας στο Messenger, τα events καθώς και τα ολοκαίνουρια ηχητικά κανάλια, στα οποία οι χρήστες θα μπορούν να μιλήσουν φωνητικά με άλλα μέλη της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κανάλια θα έχουν τρεις μορφές στα νέα αυτά groups. Θα είναι είτε συνομιλίες κειμένου που θα θυμίζουν ομαδικές συζητήσεις στο Messenger, είτε φωνητικές συνομιλίες που θυμίζουν τα audio rooms του Discord. Τέλος, θα υπάρχουν και τα κανάλια με παραδοσιακό feed, τα οποία θα είναι πρακτικά σαν τον τοίχο ενός group σήμερα, όπου τα μέλη δηλαδή θα κάνουν posts που θα μπορούν να σχολιαστούν.

Για να πάρετε μια γεύση από τη νέα μορφή των ομάδων μπορείτε να δείτε τις εικόνες που ακολουθούν.

Οι τρείς μορφές των καναλιών των νέων Facebook Groups:

facebook-groups

Το πλαϊνό μενού των νέων Facebook Groups:

groups-on-facebook

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτές οι αλλαγές βρίσκονται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται να γίνουν διαθέσιμες για όλους τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσα στους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανάρτηση της Meta πατώντας εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!