Τι κερδίζεις με ένα όρθιο ποντίκι

Τι κερδίζεις με ένα όρθιο ποντίκι

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του παραδοσιακού mouse

Αν το ποντίκι σου έχει αποδειχθεί πολύ επώδυνο τώρα τελευταία, είναι γιατί δεν είναι ακριβώς εργονομικό στη χρήση.

Παρά τον έξυπνο σχεδιασμό και τη χρηστικότητά του, το mouse μπορεί να προκαλέσει από ήπιους πόνους ως και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.

Γι’ αυτό και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν σταδιακά το όρθιο ποντίκι, που κινείται με τρόπο φυσικότερο για το ανθρώπινο σώμα. Αλλά και την ίδια τη στάση του καρπού.

Λιγότερη καταπόνηση λοιπόν και πιο απαλές κινήσεις, επιστρατεύοντας όλο το χέρι, ευαγγελίζεται το επαναστατικό όρθιο ποντίκι.

Το οποίο δεν είναι φυσικά καινούριο, αλίμονο. Το πατεντάρισε ήδη από το 1994 ο Jack Lo, δυσαρεστημένος καθώς ήταν με το παραδοσιακό mouse. Ο δικός του σχεδιασμός, αυτή η «χειραψία» που κάνεις στο όρθιο ποντίκι, έσωσε πολλούς ανθρώπους από χρόνιο πόνο.

Για να κατανοήσει κανείς πόσο φυσική είναι η στάση του όρθιου ποντικιού, το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσπαθήσει να ξεκουράσει το χέρι του πάνω στο γραφείο. Οι πιθανότητες λένε πως το χέρι θα βρει την πιο ξεκούραστη στάση του σε γωνία 60-80 μοιρών σε σχέση με την επιφάνεια του γραφείου.

Και σίγουρα δεν ξεκουράζει κανείς το χέρι του με την παλάμη του πάνω στο γραφείο! Θέση-χειραψία την έχουν αποκαλέσει και είναι η φυσικότερη στάση χαλάρωσης του χεριού. Και αυτό κάνει το όρθιο ποντίκι, αφήνει το χέρι εκεί που πρέπει. Μην καταπονώντας τον καρπό.

Για όσους εργάζονται όλη μέρα στον υπολογιστή ή υποφέρουν από μυοσκελετικούς πόνους στο χέρι, το εργονομικό όρθιο mouse προσφέρει πιο φυσική στάση για το χέρι αλλά και καλύτερη στήριξη τελικά, μειώνοντας τη μυϊκή καταπόνηση και την πίεση που ασκείται στον καρπό…

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!