Το Athens Digital Lab ανοικτό σε καινοτόμες προτάσεις για μια «έξυπνη» πόλη

Το Athens Digital Lab ανοικτό σε καινοτόμες προτάσεις για μια «έξυπνη» πόλη

Έως τις 13 Σεπτεμβρίου η υποβολή συμμετοχών

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες η διαδικασία για την υποβολή συμμετοχών στην ανοιχτή πρόσκληση για τον 3 ο κύκλο του Athens Digital Lab (ADL) του Δήμου Αθηναίων, που αποτελεί τον πρώτο δημοτικό τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας στη χώρα μας. Ήδη, από τις 27 Ιουλίου που ξεκίνησε η υποβολή των προτάσεων στην επίσημη ιστοσελίδα https://www.athensdigitallab.gr/, η ανταπόκριση είναι σπουδαία με αρκετές ερευνητικές – φοιτητικές ομάδες, νέους επιχειρηματίες και ομάδες startups να έχουν καταθέσει τις καινοτόμες ιδέες τους για την πόλη. Έως δέκα από αυτές θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Οι προτάσεις -που μπορούν να υποβληθούν έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου- είναι απαραίτητο να «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες της πόλης, να μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, να ενισχύσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και να φέρουν την καινοτομία στις υπηρεσίες του Δήμου. Οι θεματικές ενότητες των προτάσεων, αποσκοπούν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πάνω στους οποίους καταρτίζεται και το στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας της Αθήνας.

Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν:

– Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων
– Τουρισμός / Πολιτισμός- Διαχείριση δημόσιου χώρου
– Έξυπνη εκπαίδευση
– Επενδύσεις και οικονομικό κλίμα (Impact Investment Monitor)

Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα φιλοξενηθούν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Athens Digital Lab στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και την πλήρη καθοδήγηση των στελεχών του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη των εταιρειών COSMOTE και Nokia. Επίσης, θα μπορούν να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα σεμινάρια και να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Athens Digital Lab υποστηρίζεται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!