Το Disney Plus βρίσκεται σε ανοδική πορεία – Πόσο κοντά βρίσκεται στο Netflix;

Το Disney Plus βρίσκεται σε ανοδική πορεία – Πόσο κοντά βρίσκεται στο Netflix;

Διέλυσε ξανά τις προβλέψεις η συνδρομητική streaming υπηρεσία

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κυκλοφορήσει έκθεση που προέβλεπε πως το Disney Plus, με την φόρα που έχει πάρει, θα ξεπεράσει σε μερικά χρόνια το Netflix σε αριθμό συνδρομητών. Τώρα που το 2021 έκλεισε και η Disney δημοσίευσε τα οικονομικά της αποτελέσματα αποκαλύφθηκε πως αυτή η φόρα δεν έχει σταματημό.

Οι πρώτοι μήνες του 2022 βρίσκουν το Disney Plus με σχεδόν 130 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, όταν πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του Q1 για το οικονομικό έτος του 2022, σημείωνε περί τους 129.8 εκατ. συνδρομητές στο κλείσιμο του 2021. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε ένα τρίμηνο η Disney πρόσθεσε 11.8 εκατομμύρια συνδρομητές στο τσεπάκι της, διαλύοντας τις προβλέψεις που την ήθελαν να προσθέτει κοντά στα 7.3 εκατ. συνδρομητές.

Έχει ήδη τους μισούς συνδρομητές του Netflix

Η επέλαση του Disney Plus αποδεικνύεται και στα νούμερα ανά έτος, καθώς η βάση συνδρομητών του αυξήθηκε κατά 37% το 2021 σε σχέση με το 2020, όπου βρισκόταν στους 94.9 εκατ. συνδρομητές.

to-disney-plus-vrisketai-se-anodiki-poreia-poso-konta-vrisketai-sto-netflix

Συγκριτικά με το Netflix, τον μεγαλύτερο παίκτη της streaming αγοράς, βρίσκεται πλέον πάνω από τα μισά της διαδρομής για να το ισοφαρίσει, καθώς μετράει 221.8 εκατ. συνδρομητές έναντι 129.8 εκατ. συνδρομητές του Disney+.

Οι υπόλοιποι ανταγωνιστές όπως το HBO Max μετράει πλέον πάνω από 73.8 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως, το Amazon Prime Video πάνω από 200 εκατ. συνδρομητές (βάσει στοιχείων Απριλίου).

Disney+ από το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Να αναφέρουμε ότι το Disney Plus αναμένεται να επεκταθεί το καλοκαίρι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου σε αυτό το κύμα χωρών συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Πηγή: unboxholics.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio