Το Facebook “συλλαμβάνει” καμπάνια με έδρα την Κίνα που στοχεύει τις ΗΠΑ

Το Facebook “συλλαμβάνει” καμπάνια με έδρα την Κίνα που στοχεύει τις ΗΠΑ

Το Facebook έχει καταργήσει έναν αριθμό σελίδων και λογαριασμών από την πλατφόρμα του για παράβαση των κανόνων του, αλλά αυτή τη φορά υπήρξε μια διαφορά.Ήταν η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε ένα δίκτυο επιρροής με έδρα την Κίνα που στοχεύει τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Facebook την Τρίτη, η εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης κατέρριψε ένα δίκτυο με έδρα την Κίνα (και ένα άλλο στις Φιλιππίνες). Τα δίκτυα καταργήθηκαν λόγω παραβίασης των πολιτικών του Facebook σχετικά με τη συντονισμένη συμπεριφορά Inauthentic. Χρησιμοποίησαν ψεύτικους λογαριασμούς για να ενισχύσουν την αφοσίωση και να διαχειριστούν το δίκτυο, κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες του Facebook.

Γενικά, καταργήθηκαν 155 λογαριασμοί Facebook, 11 σελίδες Facebook, 9 ομάδες Facebook και 6 λογαριασμοί Instagram από την Κίνα. Περίπου 133.000 χρήστες ακολούθησαν μία ή περισσότερες από τις σελίδες στο δίκτυο και περίπου 61.000 χρήστες εντάχθηκαν σε μία ή περισσότερες από τις Ομάδες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Facebook δεν μπόρεσε να προσδιορίσει οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ αυτών των λογαριασμών, των σελίδων και των ομάδων και της κινεζικής κυβέρνησης.

Αυτό ήταν προφανώς, ένα πολύ μικρό δίκτυο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Washington Post, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Facebook έχει αφαιρέσει μια εκστρατεία επιρροής με βάση την Κίνα από το δίκτυό της που στοχεύει τις ΗΠΑ.

Η έκθεση του Facebook αναφέρει ότι το δίκτυο είχε συμφέρον να δημοσιεύσει «ειδικά για τη ναυτική δραστηριότητα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ». Οι σελίδες συζήτησαν παγκόσμιες ειδήσεις στα κινέζικα, τα Φιλιππινέζικα και τα Αγγλικά. Ενώ αυτές οι σελίδες είχαν πολύ μικρή προσέγγιση με κοινό από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Facebook, δημοσίευσαν περιεχόμενο τόσο υπέρ όσο και εναντίον του προέδρου Donald Trump και του υποψηφίου των Δημοκρατών Joe Biden.

Αυτές οι ειδήσεις έρχονται επίσης μόλις μια εβδομάδα αφότου ένας πληροφοριοδότης του Facebook δημοσιοποίησε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία κοινωνικών μέσων ενημέρωσης υποτιμούσε ή αγνόησε τις εκστρατείες ξένης επιρροής σε όλο τον κόσμο στην πλατφόρμα της.

Με λίγες ακόμη εβδομάδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020, υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος για να αποκαλυφθούν και να καταργηθούν οι εκστρατείες ξένης επιρροής … ή να επιτύχουν τους στόχους τους.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio