Το Facebook θα δημιουργήσει 10.000 Metaverse θέσεις εργασίας στην ΕΕ

Το Facebook θα δημιουργήσει 10.000 Metaverse θέσεις εργασίας στην ΕΕ
Οι «εξαιρετικά εξειδικευμένοι μηχανικοί» αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

Το Facebook σκοπεύει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα πέντε χρόνια ως μέρος του εκκολαπτόμενου «metaverse» του.

«Η Ευρώπη είναι εξαιρετικά σημαντική για το Facebook», σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της εταιρείας, η οποία αναφέρει τους «χιλιάδες εργαζόμενους» και «εκατομμύρια επιχειρήσεις» που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και τα εργαλεία της. «Το metaverse έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην απελευθέρωση της πρόσβασης σε νέες δημιουργικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες», ανέφερε η ανακοίνωση. «Και οι Ευρωπαίοι θα το διαμορφώσουν από την αρχή».

Δεν υπάρχει ενημέρωση για το τι είδους θέσεις εργασίας θα είναι διαθέσιμες, αλλά το κοινωνικό δίκτυο ανέφερε «την ανάγκη για εξαιρετικά εξειδικευμένους μηχανικούς». Το Facebook θα συνεργαστεί με κυβερνήσεις σε όλη την ΕΕ σε μια επερχόμενη προσπάθεια προσλήψεων.

Το metaverse δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα: Επινοήθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Neal Stephenson στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ο όρος μεταφράζεται σε «πέρα από το σύμπαν». Περιγράφει συνήθως μια μελλοντική “επανάληψη” του διαδικτύου, που αποτελείται από κοινόχρηστους τρισδιάστατους εικονικούς χώρους. Σκεφτείτε το Ready Player One ή το Wreck it Ralph 2.

Στο Facebook, αναφέρεται σε μια «νέα φάση διασυνδεδεμένων εικονικών εμπειριών» χρησιμοποιώντας τεχνολογία όπως η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα. «Στην καρδιά της είναι η ιδέα ότι δημιουργώντας μια μεγαλύτερη αίσθηση «εικονικής παρουσίας», η αλληλεπίδραση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει πολύ πιο κοντά στην εμπειρία της αλληλεπίδρασης αυτοπροσώπως», ανέφερε το blog.

Οι χρήστες του Oculus μπορούν ήδη να τηλεμεταφερθούν σε άλλους κόσμους γεμάτους ψηφιακούς ανθρώπους και εμπειρίες. Αλλά για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, το μετα-σύμπαν πρέπει να «χτίσει τον συνδετικό ιστό μεταξύ αυτών των χώρων», εξήγησε τον Ιούλιο ο Andrew Bosworth, Αντιπρόεδρος AR/VR στο Facebook. Η ιδέα είναι να αψηφήσουμε τους πραγματικούς περιορισμούς της φυσικής και να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να μετακινούνται μεταξύ εικονικών χώρων.

Πηγή: gr.pcmag.com

 

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!