Το iFixit teardown επιβεβαιώνει ότι τα iPhone 12 και 12 Pro είναι πρακτικά πανομοιότυπα

Το iFixit teardown επιβεβαιώνει ότι τα iPhone 12 και 12 Pro είναι πρακτικά πανομοιότυπα

Έπειτα από livestream στο κανάλι του στο YouTube την Παρασκευή, το iFixit δημοσίευσε μια πλήρης, εις βάθος ανάλυση του teardown τόσο για το iPhone 12 όσο και για το iPhone 12 Pro. Και, επιβεβαιώνει αυτό που βασικά ήδη γνωρίζαμε: Και τα δύο τηλέφωνα είναι σχεδόν τα ίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Για αρχάριους, οι οθόνες είναι εναλλάξιμες και μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των δύο τηλεφώνων (αν και η αντίστοιχη μέγιστη φωτεινότητα τους είναι λίγο διαφορετική). Λαμβάνοντας υπόψη τα iPhone 12 και 12 Pro και τα δύο διαθέτουν οθόνες Super Retina XDR 6,1 ιντσών, και αυτό είναι που έχει νόημα.

Εκτός από τις κάμερες, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τα δύο τηλέφωνα. Το iFixit επισημαίνει ότι αυτά τα τηλέφωνα είναι στην πραγματικότητα τόσο παρόμοια στη διάταξη, όπου το 12 Pro διαθέτει έναν επιπλέον αισθητήρα κάμερας και σαρωτή LiDar.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη νέα σειρά, το iPhone 12 περιλαμβάνει μια μονάδα διπλής κάμερας (ευρεία γωνία 12 megapixel και εξαιρετικά ευρεία γωνία 12 megapixel), ενώ το 12 Pro διαθέτει ρύθμιση τριπλής κάμερας με επιπλέον 12- τηλεφακός megapixel.

Όσον αφορά άλλες ομοιότητες μεταξύ του iPhone 12 και του 12 Pro, το teardown επισημαίνει ότι εκτός από μερικούς σειριακούς αριθμούς, οι πίνακες λογικής και στα δύο τηλέφωνα είναι επίσης πρακτικά πανομοιότυπες. Επιπλέον, και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν το ίδιο αναγνωριστικό προσώπου, μονάδες φλας και σύνδεσης Lightning.

Όμως, το ένα στοιχείο που περιμέναμε για επιβεβαίωση είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας – συγκεκριμένα το ακριβές μέγεθος. Και τα δύο iPhone 12 και 12 Pro έχουν την ίδια μπαταρία 2.815mAh, η οποία είναι μικρότερη από 3.110mAh στο iPhone 11 και 3.046mAh μπαταρία στο 11 Pro.

Η Apple ισχυρίζεται ότι το νέο τσιπ A14 Bionic υποτίθεται ότι θα το αντισταθμίσει, αλλά από την εμπειρία η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ασταθής. Στην αναθεώρησή, αναφέρθηκε ότι το 12 Pro κράτησε περίπου επτάμισι ώρες πριν φτάσει το 22% σε μια πιο πολυσύχναστη μέρα. Το iPhone 11 Pro, από την άλλη πλευρά, κράτησε περίπου τρεις ώρες περισσότερο.

Το iFixit σημειώνει επίσης ότι η μπαταρία δεν είναι πλέον σε σχήμα L, όπως εμφανίζεται στους προκατόχους της. Σύμφωνα με φήμες, η Apple χρησιμοποίησε ανταλλακτικά που ήταν φθηνότερα σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το κόστος χαμηλό με την προσθήκη συνδεσιμότητας 5G.

Όσον αφορά τη βαθμολογία επισκευαστικότητας, το iFixit έδωσε στα iPhone 12 και 12 Pro έξι στα 10 (το 10 είναι το πιο εύκολο στην επισκευή). Ενώ τα σημαντικά μέρη του είναι αρθρωτά και εύχρηστα ή αντικαθίστανται, το γυαλί στο μπροστινό και πίσω μέρος το καθιστά εξαιρετικά εύθραυστο.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio