Το Instagram δοκιμάζει λειτουργία “Κάνε ένα διάλειμμα”

Το Instagram δοκιμάζει λειτουργία “Κάνε ένα διάλειμμα”

Η πολυαναμενόμενη λειτουργία θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες τον Δεκέμβριο

Ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri δήλωσε την Τετάρτη ότι η πλατφόρμα δοκιμάζει την πολυαναμενόμενη λειτουργία “Κάνε ένα διάλειμμα” (“Take a Break”) για να εμφανίζει στους χρήστες υπενθυμίσεις όταν έχουν περάσει πολύ χρόνο στην πλατφόρμα.

«Κάνει αυτό που νομίζετε ότι κάνει», είπε ο Mosseri σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. «Αν επιλέξετε να συμμετάσχετε, σας ενθαρρύνει να κάνετε ένα διάλειμμα από το Instagram αφού αφιερώσετε ορισμένο χρόνο στην εφαρμογή. 10, 20 ή 30 λεπτά», είπε.

Η δυνατότητα είναι «μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερο έλεγχο στην εμπειρία τους στο Instagram», πρόσθεσε ο Mosseri. «Στην τελική, εσείς γνωρίζετε τι είναι καλύτερο όσον αφορά τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής. Και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε εργαλεία για να διαμορφώσετε το Instagram ώστε να λειτουργεί καλύτερα για εσάς.”

Η δοκιμή την λειτουργίας “Κάνε ένα διάλειμμα” έρχεται εν μέσω έντονου ελέγχου στο Instagram και γενικότερα στην εταιρεία Meta (πρώην Facebook) μετά την κατάθεση της πληροφοριοδότη Frances Haugen ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με την εσωτερική έρευνα της εταιρείας που έδειξε ότι το Instagram μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων. Οι έφηβοι είπαν στους ερευνητές της εταιρείας ότι ένιωθαν «εθισμένοι» στο Instagram, αλλά δεν είχαν τον αυτοέλεγχο για να μειώσουν τη χρήση τους, παρόλο που θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή λιγότερο συχνά.
Ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, Nick Clegg, δήλωσε στο CNN τον περασμένο μήνα ότι εργαζόταν στη λειτουργία “Κάνε ένα διάλειμμα” μαζί με παρόμοια χαρακτηριστικά, όλα με γνώμονα τους εφήβους. Όταν τα συστήματά του «βλέπουν ότι ένας έφηβος κοιτάζει το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά και ότι το περιεχόμενο μπορεί να μην ευνοεί την ψυχολογική του κατάσταση, θα τον ωθήσουμε να κοιτάξει άλλο περιεχόμενο», είπε ο Clegg.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν τη λειτουργία για να την ενεργοποιήσουν, αλλά σε ένα email στο The Verge ανέφερε ότι θα «έστελνε στους εφήβους μια ειδοποίηση που τους προτρέπει να την ενεργοποιήσουν».

take-a-break-instagram

Κάποιες εικόνες από τον τρόπο που θα λειτουργεί η νέα δυνατότητα που παρουσιάστηκαν στο βίντεο του Mosseri δείχνουν ότι το μήνυμα θα εμφανίζεται στις ροές των χρηστών, αλλά δεν θα καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη. Έτσι, θεωρητικά, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να το προσπεράσει. Εάν επιλέξουν “ενεργοποίηση”, θα τους ζητηθεί στη συνέχεια να επιλέξουν το χρονικό διάστημα που θέλουν να περάσουν στην εφαρμογή πριν λάβουν την υπενθύμιση. Στη συνέχεια, η υπενθύμιση θα εμφανιστεί με μια λίστα προτάσεων: «πάρτε μερικές βαθιές ανάσες, γράψτε τι σκέφτεστε, ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι, κάντε κάτι στην to-do λίστα σας».

Ο Mosseri είπε ότι το Instagram συνεργάστηκε με ειδικούς τρίτων για συμβουλές σχετικά με το τι συμβουλές να προσφέρει και πώς να κάνει ένα διάλειμμα. Εάν η εταιρεία είναι «άνετη» με τη δυνατότητα, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρύτερα τον επόμενο μήνα.

Εικόνες: theverge.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!