Το Instagram δοκιμάζει τη νέα λειτουργία “Κατάσταση Προφίλ”

Το Instagram δοκιμάζει τη νέα λειτουργία “Κατάσταση Προφίλ”
Θα ήταν αυτό μια πολύτιμη προσθήκη στη χρήση του Instagram;

Το Instagram βρίσκεται επί του παρόντος στη διαδικασία διάθεσης μιας νέας λειτουργίας «κατάσταση προφίλ» σε περισσότερους χρήστες, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε μια ειδοποίηση κατάστασης στο προφίλ σας που θα παραμείνει ενεργή για 24 ώρες (εκτός αν την αλλάξετε).

ig_status

Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω εικόνες, όταν έχετε πρόσβαση, η επιλογή νέας κατάστασης θα εμφανίζεται στα μηνύματα του Instagram, κάτω από το όνομα χρήστη σας στο επάνω μέρος της οθόνης, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε από διάφορες επιλογές κατάστασης για εμφάνιση στους ακόλουθούς σας (μόνο αυτούς που σας ακολουθούν και ακολουθείτε). Στη συνέχεια, η επιλεγμένη κατάστασή σας εμφανίζεται τόσο στην καρτέλα Direct όσο και στο προφίλ σας, όπως φαίνεται στο τελευταίο στιγμιότυπο οθόνης εδώ.

ig_status2

 

Φαίνεται αναπόφευκτο ότι, όλοι οι χρήστες θα μπορούν να ενημερώσουν την κατάστασή τους με αυτές τις ρυθμίσεις 24 ωρών, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες στους ακόλουθους για την κατάστασή τους ανά πάσα στιγμή.

Κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει κάτι περισσότερο στην εμπειρία σας στα μηνύματα του Instagram. Θα ήταν ενδιαφέρον, υποθέτω, να ξέρετε πότε εργάζονται οι φίλοι σας, κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει την απάντησή τους στο μήνυμά σας, παρόμοια με την κατάσταση «Απασχολημένος», ενώ αν ήξερες ότι οι φίλοι σου γιόρταζαν κάτι, ίσως αυτό θα σε βοηθούσε να συνδεθείτε και μάθετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή.

Υπάρχει κάποιο πρακτικό όφελος εδώ και, όπως σημειώθηκε, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν το Instagram θα προσπαθήσει τελικά να ενσωματώσει την επιλογή κατάστασης στην κύρια εφαρμογή.

Αυτήν τη στιγμή, η νέα επιλογή κατάστασης εμφανίζεται για ορισμένους χρήστες, ως μέρος της ευρύτερης κυκλοφορίας/δοκιμής του Instagram.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!