Το Instagram δοκιμάζει τις ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής για τις «απρόσμενες» διακοπές λειτουργίας

Το Instagram δοκιμάζει τις ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής για τις «απρόσμενες» διακοπές λειτουργίας
Το κοινωνικό δίκτυο επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ελέγχουν αν ο λογαριασμός τους κινδυνεύει να απενεργοποιηθεί.

Δύο νέες δυνατότητες του Instagram στοχεύουν στο να κρατήσουν τους χρήστες ενήμερους σχετικά με τις διακοπές της εφαρμογής και τις αλλαγές στον λογαριασμό τους.

Είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ένα πρόβλημα κατά τη φόρτωση του Feed σας ή την παρακολούθηση των Ιστοριών φίλων είναι μοναδικό για εσάς, ένα πρόβλημα σύνδεσης ή ξεπερασμένο λογισμικό, ίσως. Ή ίσως εν αγνοία σας δημοσιεύσατε κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τις Οδηγίες κοινότητας του Instagram.

“Αυτή η έλλειψη σαφήνειας μπορεί να είναι απογοητευτική”, ανέφερε μια ανακοίνωση του blog της εταιρείας. “Γι’ αυτό θέλουμε να είναι πιο εύκολο να καταλάβετε τι συμβαίνει, απευθείας από εμάς.”

Μια βραχυπρόθεσμη πιλοτική περίοδος στις ΗΠΑ θα τεστάρει τις ειδοποιήσεις “Activity Feed” όταν το Instagram αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα διακοπής ή τεχνικής φύσεως, και όταν επιλυθεί. “Δεν θα στέλνουμε ειδοποίηση κάθε φορά που υπάρχει διακοπή”, σύμφωνα με το blog. “Αλλά όταν δούμε ότι οι άνθρωποι είναι μπερδεμένοι και αναζητούν απαντήσεις, θα καθορίσουμε αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βοηθήσει να γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.”

Το πείραμα αναμένεται να διαρκέσει “μερικούς μήνες”. Μετά, θα μάθουμε αν αυτό θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή ή αν θα ενταχθεί στο… νεκροταφείο των απορριφθέντων λειτουργιών. Φυσικά, οι ειδοποιήσεις εντός εφαρμογής καθίστανται άχρηστες σε περιπτώσεις, όπως το “blackout” της περασμένης εβδομάδας, το οποίο άφησε παράλυτα τα Facebook, Instagram και WhatsApp, για περίπου έξι ώρες.

Πέρυσι, το Instagram εισήγαγε Αιτήματα υποστήριξης, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφερόμενες αναρτήσεις, τα σχόλια και τα προφίλ, τα δικά σας ή κάποιου άλλου. Το εργαλείο, ανακατασκευάστηκε και μετονομάστηκε Account Status και λειτουργεί πλέον ως ένα one-stop shop για τις τελευταίες εξελίξεις στον λογαριασμό σας και τη διανομή περιεχομένου. Θα μπορείτε να ελέγξετε αν ο λογαριασμός σας κινδυνεύει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, το κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες, «δίνοντας στους ανθρώπους μια καλύτερη αίσθηση για το πώς διανέμεται το περιεχόμενό τους και συνιστάται σε διάφορα μέρη του Instagram».

Πηγή: gr.pcmag.com

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!