Το Instagram εντείνει τη μάχη κατά του εκφοβισμού – bullying

Το Instagram εντείνει τη μάχη κατά του εκφοβισμού – bullying

Tο Instagram την Τρίτη πρόσθεσε περισσότερα όπλα για την καταπολέμηση του κυβερνο-εκφοβισμού, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να σαρώνει φωτογραφίες για προσβλητικό περιεχόμενο στην υπηρεσία που ανήκει στο Facebook.

Η κίνηση έρχεται μετά την αύξηση των μέτρων κατά της παρενόχλησης από το Facebook, μετά από έρευνα που ανέφερε ότι τα νεαρά θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν αρκετά για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για την ανίχνευση σημείων εκφοβισμού και στη συνέχεια αυτόματα επισημάνει το περιεχόμενο για επανεξέταση από το προσωπικό του και από το προσανατολισμένο στην εικόνα κοινωνικό δίκτυο.

“Αυτή η αλλαγή θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε και να καταργήσουμε σημαντικά περισσότερο τον εκφοβισμό”, δήλωσε ο Μόσσερ σε μια blog ανάρτηση.

“Είναι ένα κρίσιμο επόμενο βήμα, αφού πολλοί άνθρωποι που βιώνουν ή παρατηρούν εκφοβισμό δεν το αναφέρουν.”

Η κυκλοφορία της τεχνολογίας αυτής σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο αναμένεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Σε μια άλλη κίνηση, ένα φίλτρο που επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να ανιχνεύουν και να κρύβουν σχόλια εκφοβισμού από feeds ή προφίλ του Instagram επεκτάθηκε σε σχόλια για ζωντανά βίντεο, σύμφωνα με τον Mosseri.

Στο πνεύμα του να εμπνεύσει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται σωστά μεταξύ τους, το Instagram πρόσθεσε επίσης ένα εφέ κάμερας το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κοσμήσει εικόνες με καρδιές ή τη λέξη “καλοσύνη” σε μια ποικιλία γλωσσών.

“Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός είναι σύνθετος και γνωρίζουμε ότι έχουμε περισσότερη δουλειά να κάνουμε για να περιορίσουμε περαιτέρω τον εκφοβισμό και να εξαπλώσουμε την ευγένεια στο Instagram”, δήλωσε ο Mosseri.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook δήλωσε ότι οι χρήστες του θα μπορούν να κρύβουν ή να διαγράφουν ομάδες σχολίων, συμπεριλαμβανομένων των απαντήσεων, αντί να χρειάζεται να τις αφαιρούν μία κάθε φορά.

Το δίκτυο άρχισε επίσης να επιτρέπει στους ανθρώπους να αναφέρουν εκφοβισμό ή παρενόχληση εκ μέρους φίλων τους που διστάζουν να παραπονούνται οι ίδιοι στο κοινωνικό δίκτυο.

Η πλειοψηφία των Αμερικανών εφήβων λένε ότι έχουν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παρενόχλησης ή εκφοβισμού, που είναι γνωστή με την ονομασία name-calling, σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο.

Είπε ότι το 59 τοις εκατό των εφήβων των ΗΠΑ ανέφεραν διαδικτυακή κακοποίηση και το 63 τοις εκατό δήλωσε ότι ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ανθρώπους της ηλικίας τους.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα περισσότερα θύματα παρενόχλησης από νέους θεωρούν ότι οι δάσκαλοι, οι εταιρίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και οι πολιτικοί κάνουν μια φτωχή ή δίκαιη δουλειά για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κυβερνο-εκφοβισμού – ένα ζήτημα που έχει τραβήξει την προσοχή της πρώτης κυρίας Melania Trump και του πρίγκιπα William της Βρετανίας.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!