Το Instagram τεστάρει βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στις Ιστορίες

Το Instagram τεστάρει βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας στις Ιστορίες

Αφού εντοπίστηκε σε δοκιμή τον περασμένο μήνα, το Instagram κυκλοφόρησε επίσημα αν και ακόμα δοκιμαστικά τη νέα λειτουργία σε κάποιους χρήστες όπου τους επιτρέπει να δημοσιεύουν βίντεο 60 δευτερολέπτων στις Ιστορίες, κάτι που σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα βίντεο δεν θα χωρίζονται πλέον σε τμήματα των 15 δευτερολέπτων.

instagram-istories

Όπως αναφέρθηκε, τον περασμένο μήνα, ο ερευνητής εφαρμογών Alessandro Paluzzi δημοσίευσε αυτό το μήνυμα, το οποίο ήταν κρυμμένο στον κώδικα της εφαρμογής, και το οποίο τώρα εμφανίζεται σε ορισμένους χρήστες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Ρωτήσαμε το Instagram για την νέα λειτουργία και έδωσε την εξής δήλωση:

«Η δυνατότητα δημιουργίας μεγαλύτερων αναρτήσεων σε Ιστορίες ζητείται ιδιαίτερα από τους χρήστες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που δοκιμάζουμε την νέα δυνατότητα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργούν και να βλέπουν Ιστορίες με λιγότερες διακοπές.”

Το Instagram λέει ότι η νέα δυνατότητα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με μια μικρή ομάδα χρηστών, με σκοπό την παροχή περισσότερης δημιουργικής ελευθερίας και την ανανέωση των λειτουργιών των δημιουργικών εργαλείων.

Όπως εξήγησε ο Mosseri στο Decoder:

«Ψάχνουμε πώς μπορούμε – όχι μόνο με στο IGTV, αλλά σε όλο το Instagram – να απλοποιήσουμε και να ενοποιήσουμε τις ιδέες, επειδή πέρυσι πολλού νέους στόχους. Νομίζω ότι φέτος πρέπει να επιστρέψουμε την προσοχή μας στην απλότητα και την ευκολία.”

Η επανεξέταση της προσπάθεια τους έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το TikTok, το οποίο έχει γίνει η πιο δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των νεαρών χρηστών.

Μέρος της επιτυχίας του Tik Tok είναι η απλότητα – στο Tik Tok, με το που ανοίγετε την εφαρμογή βλέπετε ένα βίντεο που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και μαζί εμφανίζονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, με ένα swipe προς τα πάνω μπορείτε κατευθείαν να δείτε το επόμενο βίντεο. Αυτή η ροή βίντεο είναι προσαρμοσμένη ξεχωριστά για κάθε χρήστη και τα ενδιαφέροντά του.

Το Instagram είναι πολύ πιο τμηματοποιημένο, με τα Reels σε ξεχωριστό μέρος της εφαρμογής και τις Ιστορίες στη δική του ενότητα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίζει την αλληλεπίδραση του χρήστη με την εφαρμογή, γι’ αυτό το Instagram προσπαθεί τώρα να συγκεντρώσει όλες αυτές τις διαφορετικές μορφές βίντεο σε μια συγκεντρωτική και ενιαία ενότητα μέσα στην εφαρμογή.

Η επέκταση της διάρκειας των Ιστοριών σε 60 δευτερολέπτων είναι ένα βήμα σε αυτή τη σταδιακή συγχώνευση, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει στο να βλέπουμε Ιστορίες και Reels στην ίδια ενότητα, με τον τρόπο που λειτουργεί το Tik Tok.

Αυτό το στάδιο είναι ακόμα πολύ μακρινό, αλλά τα μεγαλύτερα βίντεο σημαίνουν ότι οι χρήστες θα μπορούν να δημοσιεύουν ολόκληρα Reels στις ιστορίες τους συγχωνεύοντας τις δύο λειτουργίες. Μετά από αυτό το μόνο που θα απομένει θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αλλάξει η παραδοσιακή προβολή των ιστοριών.

Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο βήμα και μια θεμελιώδης αλλαγή για την εφαρμογή. Ωστόσο, ως μέρος της ευρύτερης εστίασης της Meta στην επιστροφή νεότερων χρηστών, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα έρθει, και πιθανότατα πιο σύντομα από όσο νομίζουμε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η νέα δυνατότητα είναι ένα σημαντικό βήμα. Προς το παρόν είναι για λίγους, αλλά μπορείτε να περιμένετε σύντομα να τη δείτε σε παγκόσμια κλίματα.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio