Το Instagram θα εισαγάγει τη λειτουργία «κάντε ένα διάλειμμα» και μέτρα ώστε να ωθήσει τους εφήβους μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο

Το Instagram θα εισαγάγει τη λειτουργία «κάντε ένα διάλειμμα» και μέτρα ώστε να ωθήσει τους εφήβους μακριά από επιβλαβές περιεχόμενο
Ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook Nick Clegg ανακοίνωσε τις ενημερώσεις την Κυριακή

Το Instagram θα εισαγάγει νέα μέτρα για να απομακρύνει τους εφήβους από επιβλαβές περιεχόμενο και να τους ενθαρρύνει να «κάνουν ένα διάλειμμα» από την πλατφόρμα, δήλωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων του Facebook, Νικ Κλεγκ. Ο Κλεγκ έκανε τις δηλώσεις στο State of the Union του CNN λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η καταγγελία Frances Haugen κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με εσωτερική έρευνα που έδειξε ότι το Instagram μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων.

«Θα εισαγάγουμε κάτι που νομίζω ότι θα κάνει σημαντική διαφορά, όπου τα συστήματά μας βλέπουν ότι ένας έφηβος κοιτάζει το ίδιο περιεχόμενο ξανά και ξανά και είναι περιεχόμενο που μπορεί να μην ευνοεί την ευημερία τους, θα τους ωθήσουμε να κοιτάξουν άλλο περιεχόμενο», είπε ο Clegg. Πρόσθεσε ότι εκτός από την παύση των σχεδίων για μια πλατφόρμα Instagram Kids και την παροχή στους γονείς προαιρετικούς ελέγχους για την επίβλεψη των εφήβων, η εταιρεία σχεδίαζε να εισαγάγει μια λειτουργία που ονομάζεται «κάντε ένα διάλειμμα», όπου θα παροτρύνει τους εφήβους να κάνουν ένα διάλειμμα από το Instagram.

Ο Clegg δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για κανένα από τα δύο χαρακτηριστικά. Σε απάντηση σε ένα email από το The Verge που ζητούσε περισσότερες λεπτομέρειες, ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι τα χαρακτηριστικά «δεν δοκιμάζονται ακόμη, αλλά θα γίνουν σύντομα». Ο εκπρόσωπος επισήμανε μια ανάρτηση της 27ης Σεπτεμβρίου από τον επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri που ανέφερε ότι η εταιρεία «εξερευνούσε» τα χαρακτηριστικά:

“Ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα ότι διερευνούμε δύο νέες ιδέες: να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να κοιτάζουν άλλα θέματα εάν ασχολούνται με περιεχόμενο που θα μπορούσε να συμβάλει στην αρνητική κοινωνική σύγκριση και μια λειτουργία που ονομάζεται προσωρινά “Κάντε ένα διάλειμμα”, όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να τοποθετήσουν ο λογαριασμός τους σε παύση και αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε εάν ο χρόνος που ξοδεύουν είναι σημαντικός.”

Η παρουσιάστρια του CNN, Dana Bash, ρώτησε τον Clegg εάν ο αλγόριθμος του Facebook ενίσχυε ή διέδωσε φωνές υπέρ της εξέγερσης πριν από μια εξέγερση στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου. Ο Κλεγκ είπε ότι δεν μπορούσε να απαντήσει ναι ή όχι στην ερώτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάουγκεν πρόκειται να συναντηθεί με την επιτροπή που διερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου.

Ο Clegg είπε ότι οι αλγόριθμοι του Facebook «θα πρέπει να λογαριάζονται, εάν είναι απαραίτητο, βάσει κανονισμών, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταιριάζουν με αυτό που τα συστήματά μας λένε ότι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουν με αυτό που πραγματικά συμβαίνει»

Το Facebook δέχεται έντονη κριτική τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από αναφορές από τη Wall Street Journal με βάση εσωτερικά έγγραφα που παρείχε η Haugen. Πρώην διευθύντρια προϊόντων στο Facebook, η Haugen κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου την Τρίτη σε μια ακρόαση που επικεντρώθηκε στην εσωτερική έρευνα της εταιρείας που έδειξε ότι το Instagram μπορεί να είναι τοξικό, ιδιαίτερα για τα έφηβα κορίτσια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αμφισβήτησε τον λογαριασμό του Χάουγκεν, λέγοντας ότι ήταν παράλογο για μια εταιρεία που βασίζεται σε διαφημιστές να προωθήσει περιεχόμενο που θυμώνει τους ανθρώπους να αποφέρει κέρδη.

To βρήκες ενδιαφέρον; Μοιράσου το!!

Κατηγορίες

Πρόσφατα Έργα μας

give it portfolio